laikagumman

Alla inlägg under mars 2012

Av Laika - 18 mars 2012 12:38

Söndagmorgonens långprommis är avklarad. Vi gick förbi hästgården och där finns det massor med hästar att titta på och titta är just det jag helst gör. 


 


Jag har sovit så gott inatt att jag hade rejält med spring i benen när vi var i skogen. Matte skrattade så att hon höll på att kikna när hon såg fotot på mig in action. Vem har sagt att man måste se graciös ut när man springer? Jag ska tala om för er att jag kommer fram med en väldans fart och det är det viktigaste, sen får matte skratta bäst hon vill.


 


När jag inte kommer springandes som en skottspole tar jag mig fram i min alldeles egna takt. Det är viktigt att korsa vägen åt höger, åt vänster, åt höger igen så man inte missar något.


 


Det finns en å som forsar fram nästan lika fort som jag springer så där är det inte riktigt badläge och idag hade jag dessutom ingen lust att bada, men kolla in vattnet är ett måste oavsett. Man kan aldrig komma för nära.


 


Nu är vi hemma igen och jag ligger och vilar och sträcker på mig vartannat. Tror bestämt att jag ska ta en tupplur också. Det är jag värd.

Av Laika - 15 mars 2012 19:37

Vilket vårväder det var idag då, solen sken och ingen blåst. Och som solen värmde. Snart kan man ligga och gosa i gräset, sola och bada lite. Men än så länge får jag drömma vidare och det är väl lite det jag gjort idag, ja drömt alltså. Inte så mycket att hurra för annars en dag som denna men det passar mig utmärkt för jag är superbra på att slappa. På rundorna ute har jag väl bara njutit av vädret för inga kompisar träffade jag på. Har ju en runda kvar här nu på kvällen där jag kanske kan hålla tassarna på att jag får leka med någon vän till mig.



En sommarbild för några år sedan. Matte ville inte släppa ut mig i vattnet utan koppel i badet för att det var strömt i vattnet sa hon. Jag som är så stor och stark hade väl klarat av vilken ström som helst tyckte jag, men hon lyssnade inte på mig.

Av Laika - 13 mars 2012 20:25


Idag har jag fått ha en riktig slappedag vilket har varit riktigt skönt måste jag få säga. Rundorna ute var korta sådana men jag hann med det jag behövde, nosa lite här och där och hälsa på vovvekompisar.


Jag älskar ju att vara centrerad och att bli ompysslad är bland det bästa som finns. När matte frågar mig: "Laika, ska vi kamma dig?" Ja, då kommer jag på en gång. Sover jag så studsar jag upp i ljusets hastighet. Det finns inget som kan få mig att välja bort en kamning. Och kan ni då tänka när matte frågade mig om jag ville kammas och så sitter hon där med en kamera istället för med en kam. Då blev jag lite ledsen i ögat och tittade bedjande på matte och undrade lite om det var så att det skulle kunna bli en kamning som hon lovat och visst blev det så. Ni kan ju bara ana så lycklig och nöjd jag blev med denna kvällen. Fast när matte sen sa att hon borde klippa mina klor snart så flydde jag på en gång för det är inte kul alls kan jag säga. Matte tycker inte heller att det är kul för jag ska vara så omständig att hon blir alldeles svettig och dan varje gång mina klor måste fixas. Det kan hon gott ha tycker jag när hon ju klippt mig i pulpan flera gånger.


Nu ska jag bara ligga och mysa fram till kvällsrundan.

Av Laika - 12 mars 2012 19:36

Idag har jag varit ute massor, först på en lite längre skogspromenad och då fick jag springa lös. Jag hade massor att nosa på för den rundan var ett tag sedan sist. Sedan fick jag även åka hem till Sheela och därifrån gick jag hem tillsammans med min härliga extramatte och hennes älskling som för övrigt har blivit min klappkompis. Jag lärde honom tidigt hur jag ville ha det och numer vet han att mig kelar man med när jag kommer och hälsar.


 


Solen sken så skönt idag och jag ville sitta och njuta lite, men det blåste en hel del så det var ingen idé att lägga sig till rätta. Vi fortsatte till skogen istället.


 


Det är fortfarande snö och is kvar på vägarna och stigarna men som tur är så springer jag ju helst inne i skogen och där är det barmark. Bara gnäll på husse som inte tyckte det var kul att halka ner för isiga vägar. Han kunde ju gått inne i skogen som jag.


 


Att stanna och nosa för att kolla läget är alla hundars skyldighet, eller hur? Ibland vet jag att dom tvåbenta kan bli lite trötta på mig men jag kommer ju ikapp när jag nosat klart. Inte måste dom stå och vänta på mig heller. Jag är ju en riktig skogsmulle och när vi börjar närma oss slutet av skogsområdet så blir jag lite extra långsam, men det tror jag inte att dom märkt. Man måste ju ha sina små knep för att få vara ute så länge som möjligt.


Och på tal om knep. Jag har ju ett knep när det regnar också men det fungerar inte direkt. Fattar inte varför, vem gillar regn liksom? Jag sätter mig på tvären och vägrar att gå men det är alltid samma tjat, jag måste kissa och bajsa innan vi kan gå in igen. Men jag håller mig bäst jag vill när det regnar. Några gånger har jag lagt mig i min bädd och låtsats sova och då kan dom ju ropa hur mycket dom vill. Jag menar, vi vovvar kan också sova djupt. Men någonstans så blir jag ändå utrdragen i eländesregnet. Tur att det inte regnat på ett bra tag nu då. Har fått sagt till mig att solen även ska skina imorgon. Då får vi hoppas på en fin och skön promenad då med. Hoppas ni alla haft fint promenadväder idag.

Av Laika - 10 mars 2012 17:32


Idag fick vi skjuts hem till Sheela. När vi kom dit sprang jag in på en gång och hälsade på mattes föräldrar och sedan hälsade jag självklart på Sheela också. Senare på eftermiddagen gick vi ut, vi skulle på långpromenad. Matte sa till mig att jag skulle hitta hem. Jaja, det var ju en lätt match för den promenaden har jag gått så många gånger förr.


Det härliga med promenaden är att man får gå så mycket i skogen. Jag fick springa framför matte och ja, visa henne vägen hem. Emellanåt väntade jag in henne och tyckte hon kunde ge mig en liten godis eftersom jag ju var så duktig. Jag fick bara två godisar på hela den långa vägen, säkert en fem godisar för lite om jag hade fått bestämma.


 


Som ni ser har jag en tshirt på mig. Det är för att jag frös så dant på morgonen och när vi sedan åkte så fick jag behålla den på. Funkade jättebra för jag frös inte en enda gång på hela vår promenad. Där fick man för att man blev vårklippt och så har det varit lite kyligt ute några dagar nu.


 


Lite busfnatt fick jag i skogen också, det brukar jag nästan alltid få. Man måste ju liksom kolla läget. Någon kan ju ha lämnat ett meddelande till mig eller så finns det någon ekorre i något träd som jag kan sitta och titta på. Det tycker jag är jättespännande. Nåja, nu är vi hemkomna i alla fall och jag ska lägga mig och sova lite innan middagen. Man blir ju trots allt lite trött av att vara ute och motionera så länge.

  
Av Laika - 9 mars 2012 21:32

Äntligen fredag och äntligen har matte kommit hem från jobbet. Jag mötte upp henne vid tåget förresten, ja hon brukar bli så glad när hon ser att jag kommer oavsett om jag hämtar med bil eller möter upp henne vid tåget eller bussen.


Väl inne gosade matte upp sig i sängen och började kolla lite på tv. Då hoppade jag upp till henne, kröp upp i famnen och ville bli kelad med lite. Jag lade mig tillrätta och blev klappad på magen. Jag somnade till lite tror jag visst, för jag vaknade av att matte fnissade och sa att jag snarkade. Tror jag inte på det minsta lilla.



Efter ett tag slutade klappandet. Då fick jag vända mig om lite och titta på matte med den mest bedjande blicken och be om lite mer kel och klapp. Det fick jag, men sen sa hon att det räckte för hon hade klappat mig i en halvtimme. Men jag tycker väl inte att det är så mycket heller, en timme minst hade suttit helt perfekt.


 


Men detta är riktigt fredagsmys det.

 
Av Laika - 7 mars 2012 20:07

Idag vaknade jag i ottan kan ni tro. Jag väckte matte, ja hon skulle ju ändå vakna för att åka till jobbet så jag gjorde henne bara en god gärning som väckte henne innan klockan ringde. Jag ville ut på en tidig morgonpromenad och göra ifrån mig nummer två. Trycker det på så trycker det på.


Senare på eftermiddagen gick jag ut med husse och vet ni vem jag träffade på då? Jo, en av mina favoritkillar, Chico. Han är en liten chihuahua som bodde i våra trakter för en tid sedan. Då brukade vi träffas nästan dagligen på våra promenader och vi lekte massor med varandra. Ibland när jag skulle gå in sprang Chico efter mig och ville inte alls följa med hans matte och husse. Vilka minnen.


Sedan kom det en dag då de flyttade och sedan dess har vi inte träffats, inte förrän idag. Ni kan bara föreställa er det mötet, ja för det är vad ni får göra för husse hade inget med sig att föreviga vår fina stund med. Därför har jag också surat på honom lite idag. Jag frös lite när jag kom in och blev därför inbäddad. Där låg jag och småsurade en stund.


Men man kan ju inte ligga och sura bort hela dagen så jag hoppade ner i min bädd och drog fram lite leksaker att tugga på. Måste ju kolla läget liksom, vilken som blir bäst att leka med för stunden.


 


Vilken kanondag jag haft idag, annat mot vad husse hade med tanke på att han ju uppenbarligen var lite glömsk idag.

Snart blir det kvällsrundan och sen ska jag sova sött och drömma om Chico.

  
Av Laika - 6 mars 2012 19:13

 


Ja, nu när pälsen är väck och det helt plötsligt slutade vara vår ute och blev rejäla minusgrader istället så kan ni väl gissa vem som frös idag? Som tur är har jag en vinterkappa och inomhus fick jag helt enkelt skaka och visa att jag frös framör husse så att han kunde bädda in mig lite.


Fram mot kvällen åkte vi iväg med bilen för att hämta upp matte. På bilden står jag i bilen och väntar ivrigt på att hon ska komma. Jobbigt att stå och vänta så där, kan hon liksom inte skynda sig?! Men ni kan ju fatta vad glad hon blev när hon fick se mig. När vi kom hem delade hon sin lax med mig så jag fick världens godaste middag. Säkert för att jag var så gullig när jag såg till att hon blev hämtad från jobbet.

 

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards