laikagumman

Alla inlägg under maj 2012

Av Laika - 14 maj 2012 17:15

Tänk vad fina alla våra skogar är. På väg till den ena skogen passerar man en hästgård. Ser ni hur grönt det börjar bli överallt?

 


Vitsipporna blommar för fullt och marken blir nästan helt vit på sina ställen.

 


Man går förbi en å precis innan man passerar hästgården. Självklart måste jag kolla läget där. Det brukar finnas så många bra pinnar man kan gräva fram ur leran vid vattenbrynet.

 


Det stämde även denna gång. Många bra smågrenar att gräva fram och rycka upp ur leran. Husse tyckte jag bökade upp leran som ett vildsvin!!!

 


Matte tyckte jag skulle gå längre ut i vattnet och skölja av tassarna. Ursäkta mig, men har hon aldrig hört att lerinpckningar är bra? Nåja, jag stapplade ut i vattnet, men bara för att jag var törstig.

 


Vi fortsatte sedan vår promenad i skogen och jag sprang och nosade på både det ena och det andra. Fanns en hel del nya pee-mail där ute till mig.

Av Laika - 13 maj 2012 12:30

Vad säger man om vädret som råder? Varannan dag sol, varannan dag regn... Idag hade jag turen med mig, solen sken på min päls. Bestämde mig mitt i promenaden för att hitta en bra gräsplätt där jag kunde sätta mig och sola lite.

 


Efter ett tag blev jag lite tung i frambenen så då kunde jag inget annat än att lägga mig ner i gräset. Oj så skönt det var.

 


Tjaa, när man ändå ligger ner i gräset, solen värmer pälsen och gräset doftar gott...

 

...vad passar väl bättre då än lite gräsrullning?


Efter ett tag ville matte och husse ut i skogen, men jag hade ju kunnat ligga där på gräset hela dagen. Fast jag måste erkänna att det var tur jag följde med dom till skogen. Det var minst lika roligt där som alla de andra gångerna.

 


Nu tycker matte att jag luktar gräs och skog... men vad kan hon förvänta sig? Det är ju sommar snart. Då kommer jag att lukta så varenda dag och det med basta!



Av Laika - 12 maj 2012 22:49

Jaha, då var det dags för en sån där regnig och trist dag igen... Gå-ut-sugen? Nej, inte ett dugg. Men man måste ju ut för att göra nummer ett och två, ja det säger ju dom där tvåbenta ialla fall. Jag är inte så säker på att jag håller med. Men undan kom jag inte så det var bara att sätta till med lite spring så man kunde komma in så snabbt som möjligt igen.


Det blev inget fotande ute i regnet så jag bjuder på en gammal springbild, den jag även har som min presentationsbild. Jag sprang minst lika fort idag, fast jag såg knappast så glad ut. Nej, här var det bara att bita ihop, springa, kissa och sen springa in igen som gällde. Nu är jag ialla fall inne och behöver inte gå ut mer för idag. Nu ska jag drömma om sol och sommarvärme.

 

Av Laika - 12 maj 2012 00:05

Ja, det har kommit lite funderingar på min vän Hercules, hurdan är denna vovve? Det ska jag berätta för er. Något riktigt speciellt med Hercules är att han är en blodgivarhund. Det visade han för mig en gång när vi var ute och gick, för han hade på sig en reflexväst där det stod att han var just blodgivare. Vilken kille va? Här kommer en fin presentationsbild på min vän.

 


Nu ser man förstås inte hur stor och ståtlig han är, men han älskar lövhögar precis lika mycket som jag. Kanske därför vi är så bra vänner.

 


Hercules och jag brukar dra ut våra mattar och hussar på kvällspromenader. Vi brukar träffas utanför porten och gå en runda. Ibland springer vi lösa och busar lite, fast det är svårt att se Hercules när det är mörkt ute, men jag hör honom minsann. Bäst är det väl att vara i koppel sent om kvällarna trots allt, så man inte tappar bort matten eller hussen. Nu däremot väntar bädden och en god natts sömn. God natt!

Av Laika - 10 maj 2012 20:53

Ja, regn var det är här idag, men en sådan himla tur för mig att jag hann ligga och steka i solen imorse. Jag försvann ut i köket tidigt på morgonen och la mig på min lilla solplätt för att mysa lite. Åkte bil och hämtade matte från jobbet idag också. När vi åkt bil en stund kom vi till en mataffär och matte sprang snabbt in och kom tillbaka lika snabbt. Kan ni tänka vad jag fick? Jo, en godispinne som jag fick äta i bilen. Mums mums, mer sådana bilturer tack!


 


Hoppas solen skiner imorgon också. Då ska jag minsann snabbt ut i köket och gosa. Det värsta av allt just nu är att jag måste ut på min kvällsrunda, ja det säger ialla fall matte... men det får vi allt se va   

Av Laika - 8 maj 2012 23:22


Fint väder kräver fina promenader, och med fina promenader menar jag att komma ut i skogen. Kan ni tänka er att jag fick precis som jag ville. Ja, jag brukar få som jag vill ganska ofta. Gäller bara att jag ska komma på hur det fungerar med gottiset också för där brukar jag inte få som jag vill. En mage har alltid plats för gottis, så är det bara.

På kvällspromenaden idag fick jag sällskap av min kompis Herkules. Trevligt att inte bara behöva gå själv och nosa överallt. Vi liksom hjälptes åt.

Nu väntar bädden för imorgon är en annan dag och förhoppningsvis skiner solen även då.


God natt!

 
Av Laika - 6 maj 2012 16:41

Härligt väder må jag säga. Jag har varit ute på några rundor och lämnat mitt visitkort, precis som sig bör.

När vi kom in från den ena promenaden frågade matte mig om jag ville ducsha. Glatt började jag vifta på svansen och gick mot badrummet. Matte lyfte i mig i badkaret och gjorde iordning med mitt schampo och balsam samt handduk. På bilden nedan är jag än så länge en torrboll.

 


Nu har duschningen kommit igång. Varmt vatten måste jag ha, annars står jag ju där och fryser och det går inte för sig. Varmt vatten gör att jag står och njuuuuter. Härligt att bli ompysslad.

 


 


När jag duschat klart ställer jag mig alltid med tassarna på badkarskanten så att matte kan lyfta ur mig. Sedan blir jag torkad på en handduk innan jag ger mig iväg för att få torkrullningsfnatt. Här var ju matte lite långsam innan hon lyfte upp mig för hon skulle fiffla med kameran så jag hann ju nästan somna ståendes.

 


Det är inte så lätt att fota mina torkrullningar säger matte men bättre med en halvdan bild än ingen alls, eller hur?

 


När jag känner mig nöjd med mitt så ska jag alltid bli fönad. Annars torkar jag ju så långsamt och matte tycker att det är jobbigt när jag springer efter henne och "fryser".

 


Men mitt i alltihopa fick jag för mig att gå ut på balkongen. Solen skiner ju som bara den och värmer rejält när man har inglasning. Vad passar väl bättre än att hoppa upp i solstolen och sola sig torr? Fast helt torr blev jag ju inte så matte fick föna mig ialla fall, hihi.

 


Nu ska jag bara lata mig fram till middagen som blir potatis och hemlagade köttbullar. Oboj, vad min mage kurrar.




Av Laika - 5 maj 2012 21:16

Ja, jag har ju numera en favorit bland mina leksaker. Min fina pippi. Tänkte att lite helgmys kunde passa bra så här på lördag så jag puffade till myskudden och la mig i mysläge med pippin så att jag kunde leka lite, eller nej... leka mycket för det gjorde jag....

 


...ialla fall fram till matte drog fram mobilkameran och började fota så blixtarna avlöpte varandra. Jag gav ett halvhjärtat försök att posa lite så att jag kanske skulle kunna få vara ifred och leka mer men till min förtjusning så började matte leka med mig. Vi hade jätteroligt.... tills jag tröttnade och gick och la mig i min bädd   

 

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards