laikagumman

Alla inlägg under juli 2012

Av Laika - 9 juli 2012 19:11

Sov och snarkade länge in på förmiddagen idag. Den långa kvällspromenaden i går tog nog ut sin rätt. Fast jag ska berätta för er att jag fick en väldig fart på morgonen när matte frågade om vi skulle bada. Efter att vi packat nödvändigheter, ja så som vatten och godis till mig och lite annat oviktigt till matte och husse så gav vi oss iväg. Vi hamnade på ett ställe med mycket fin utsikt. Inte nog med att det var mycket vatten och vackert där, det fanns också en plats där hundar fick bada.


När vi kom till den delen där vovvar fick bada började jag dra matte ner mot vattnet. Jag hade inte tid att vänta på att de skulle göra i ordning på gräset innan. Jag rusade ut i vattnet mot en pinne som låg och flöt längre bort.


Det var en mycket bra pinne så jag tog med den in på land så att matte kunde kasta ut den i vattnet igen.

 


Det blev några omgångar fram och tillbaka med pinnen. Vattnet var så skönt ljummet, till och med så att matte badade benen.

   


Efter ett bad måste man torka sig och jag tänkte att det skulle passa bra att göra det i sanden men matte hade visst väldigt brått upp på gräset av någon anledning så jag fick halvt om halvt sand och gräsrulla mig.

 



Väl vid vår plats låg jag och solade mig torr innan det var dags för en ny badomgång.

 


Jag tog upp nästan hela filten så matte och husse fick sitta i stolarna som dom tog med sig. Lite gottis att tugga på i solen var helt perfekt. Ja, där fanns även andra hundar men dom intresserade inte mig lika mycket som vattnet gjorde. När jag somnat på pläden gick det plötsligt förbi två stora hundar som skärmde mig lite så då blev jag tvungen att kaxa lite för att visa mig tuff, men matte tyckte visst inte att det var okej så jag lade mig ner och somnade om. Tiden gick snabbt för sedan blev det dags att åka hem och äta middag. Men oj vilken skön dag jag haft. Idag var det en riktig sommardag!



Av Laika - 7 juli 2012 19:15

En sån dag, så trevligt jag haft det. Vaknade och fick komma ut på förmiddagen där jag snabbt upptäckte att det var väldigt varmt och härligt. När det är sånt väder ute brukar jag inte vilja gå så mycket som jag brukar vilja ligga i gräset och lata bort hela dagen. Därför tyckte matte att det kunde passa bra om jag fick komma till mina matteföräldrar och mattesyskon medan hon gjorde annat.


Där fick jag ligga ute i trädgården ett tag och njuta. Sedan blev jag och Sheela inkallade för matteföräldrarna skulle åka iväg en sväng och mattesyskonen fick ta hand om oss vovvar inomhus. Bara det att när jag blev inkallad från trädgården så sprang jag raka vägen ut på altanen istället. Och ja... där blev jag för dörren stängdes och de åkte iväg, hihi... ingen hade sett att jag smitit ut. Passade mig hur bra som helst för där låg jag och solade och latade mig bäst jag kunde. Sedan kom mattesyster och ropade på mig och Sheela och när jag inte kom fick de börja leta efter mig och sedan blev jag då hittat på altanen. Jag låtsades att jag var där ute för att jag skulle...ehh... ja, vakta hemmet, precis vakta hemmet. Efter det fick jag gå ut i trädgården igen. Tänk alltså så bra det blev för mig att jag fick vara ute hela eftermiddagen precis som jag ville. 


Ja, så här kan det se ut när jag njuter.


Och så snälla Sheela som sällskapade mig.

   



Av Laika - 4 juli 2012 14:01

Intet ont anande åkte vi iväg med bilen efter morgonpromenaden... Vart vi hamnade? Hos veterinären...

Jag skulle få min vaccination. I väntrummet passade jag på att tycka synd om mig själv så att alla skulle höra, samtidigt som jag emellanåt blev tvungen att nosa lite för att kolla vilka vovvar och katter som varit där före mig.

Hela besöket gick fort och när jag fått min spruta fick jag en godis av veterinären. Vet inte om jag ska tycka att hon var elak eller snäll... Tror godiset väger över, ja... hon var snäll och jag mår ju bra   



 

Av Laika - 3 juli 2012 20:54

På en dag kan det hända mycket när man är ute på sina promenader. En bit hemifrån finns det en byggarbetsplats som jag tycker är jättespännande. Där stannar jag gärna till för att kolla när alla stora maskiner kör omkring.


Sedan måste jag berätta att jag såg tre katter på den ena promenaden och jag fick hälsa på en katt. Jag blev jättglad och sprang först fram men sedan smög jag och tog det lugnt. Sedan stod jag och tittade på katten och vi nosade lite på varandra innan den till slut bestämde sig för att hoppa över staketet bakom buskarna. Jo, tittar ni noga så ser ni en svart liten katt där inne i det gröna.

   


Fast det bästa av allt måste nog ändå vara att jag träffade min kompis Chico på kvällsrundan. Chico har jag berättat om innan, min gamle kompis som flyttade för länge sen. Han ska bo hos en hundvakt ett tag så vi kanske kommer springa på varandra fler gånger. Vilket kärt möte. En liten nospuss fick det bli innan vi sa hej då. Ibland blir ens dagar bara för underbara   

 




Av Laika - 1 juli 2012 17:19

Matte är ju lite ledsen och tycker att saker är jobbiga för tillfället. Därför passade vi på att åka ut en sväng till skärgården idag för att skingra tankarna. Solen sken så fint till en början och vid lilla båthamnen är det grunt och som gjort för hundbad. Men idag kände jag att det var lite väl kallt. Solen hade ju hunnit försvinna och det enda jag kunde tänka mig var ett litet tassbad. Mycket uppfriskande.


Sedan dök det upp något helt annat och mycket mer spännande än att bada tassarna. Förvisso kom den en hundkompis som badade brevid mig men han var inte alls lika intressant som det jag fick syn på.

Lite pip pch lit gny men inte kom dom närmare för det och jag släpptes inte närmare heller fast jag demonstrativt visade vad jag ville. Istället fortsatte vi promenera och tog lite småpauser här och där för fotografering.


Jag satt och njöt i vindarna och tittade ut övet vattnet. Vilken tur att jag inte valde att simma ut för som dom där båtarna guppade i vattnet vill jag inte veta vad jag hade gjort. För övrigt ska jag rikta lite kritik mot husse som gjorde det finaste på bilden suddigt!


Vi fortsatte promenera upp för trappor och stigar. Oj så det fanns mycket att nosa på.

 



Lagom till det att vi var framme vid bilen igen började det att regna lite. Men jag kände mig klar och nöjd med dagens ävntyr, så passande. Nu ska jag inget annat än bara vila fram till middagen. Vilken bra söndag jag haft.



Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards