laikagumman

Alla inlägg under augusti 2012

Av Laika - 12 augusti 2012 19:47

Vad är väl en söndag utan en trevlig söndagspromenad med lite bad? Det har regnat mest hela dagen så matte har passat på att baka idag, både kanel och vaniljbullar. Mot kvällningen började solen skina och vi bestämde oss för att ta en långpromenad. Vi började gå mot min å som jag tycker om att bada i. Längs med vägen finns det några stora stenar där man kan läsa spännande nyheter, men hur jag än nosade och nosade så fanns där inget spännande. Kanske hade alla nyheter regnat bort?


Här har ni min å.


Plums sa det och så var jag i och badade.


I det snåriga brukar det vara riktigt lerigt, skönt för labbarna.


Jag är perfekt som måttstock om man vill veta djupet i ån.

   


När jag badat och torkat mig i gräset frågade jag om vi skulle fortsätta vår promenad. Det gjorde vi naturligtvis och när jag kom hem fick jag äta en riktigt god middag och efterrätt på det. Se där, jag tror matte förstod min senaste pik mer än väl, hihi.

      


Av Laika - 10 augusti 2012 21:42

Ja, vad ska jag säga om detta egentligen. Här kommer jag och är hungrig mot kvällningen och ska få middag. Ser fram emot att få en god portion mat, men ack så jag bedrog mig. Rena rama tråkmaten som jag inte alls var sugen på att äta. Efter en stund var maten dock borta från tallriken och när matte kom för att duka undan så började hon skratta och så tog hon fram kameran. "Varför sitter du på tallriken Laika, har du sopat maten under mattan?"

 

Jag sitter på tallriken för att visa vad jag tyckte om maten helt enkelt, skitmat! Får man säga så? Jo, när man är sugen på en god stek och kanske potatis så här en fredag och så får jag bara blöt hundmat. Nej, nej... matte får bakläxa här. Imorgon ska jag få något smarrigt att äta har hon lovat! Vilken tur jag ändå har som har så förstående tvåbenta runt mig.

Av Laika - 6 augusti 2012 17:51

Solen sken ju så härligt här under förmiddagen, men då fick jag inte vara ute så mycket och njuta av den även om jag så försökte. Mina promenadsteg var så långsamma så, men in fick jag gå till slut ändå.... typiskt. Matte hade lite att göra inomhus på hennes lediga dag. Hon blir ledig ibland i veckan när hon jobbar helg.


Väl inne, efter att matte blivit klar med sina göromål säger hon: Tänk om man skulle åka och bada kanske? Det var ju inget hon egentligen sa till mig, men jag hörde så det räknas ändå. Jag störtrusade fram till matte och följde med henne vart hon än gick i lägenheten. Hon ringde ett samtal, började baka muffins och packade väskan. Jag höll koll på varenda liten rörelse och var absolut först ut i hallen när vi väl var på väg. Vi åkte och hämtade upp lite sällskap innan vi begav oss till stranden. Den där solen som sken innan sken inte alls längre och det första som hände när vi kom till stranden var att himlen släppte ifrån sig en liten skur. Men det stoppade inte mig som visade att jag minsann tänkte bada och leka nu när vi kommit dit. Den där regnskuren hann vi knappt känna av, den försvann lika fort som den kom men solen syntes inte till överhuvudtaget. 


Jag hittade en perfekt pinne som jag kunde jaga i vattnet och gräva efter i sanden.


Efter många dopp och sandrullningar blev jag lite frusen och ville ha lite godis att äta. Jag fick en handduk runt mig också så att jag kunde värma mig lite och efter ett tag var det dags att plaska lite igen och springa av sig i sanden. När vindarna började bli för kalla för matte och hennes sällskap så åkte vi hem igen och tur var väl det för sedan öppnade himlen sig igen och den skuren håller på än.    

Av Laika - 5 augusti 2012 18:21

Ja... vad ska man säga om sina mattar och hussar ibland? Här hade jag hoppat upp i sängen och låg där i godan ro tyckte jag och så kom matte och sa att jag skulle akta mig för det var dags att bädda rena lakan i sängen. Jag blev lite sur, för med eller utan lakan i sängen så låg jag faktiskt riktigt bra där jag låg. Husse kelade lite med mig i hopp om att jag skulle flytta på mig, men nej... inte den här gången.


Fast det var ju rätt skönt att bli kliad bakom öronen. Sedan frågar husse om jag ville ha lite godis och DET tackar jag ialla fall inte nej till. Så vi låg i sängen och jag blev matad med godisbitar. Det där kan jag helt klart vara med om varje dag, hela dagarna. Nåja, i vilket fall som helst fick jag till slut ialla fall flytta på mig så de rena lakanen kunde bäddas i sängen. 

 


Av Laika - 1 augusti 2012 21:38

Idag har jag och matte åkt till matteföräldrarna och träffat alla syskonen. Vi satt lite på baksidan ute i trädgården och där hittade jag en pinne som var helt perfekt att tugga sönder. Matte hade bara sin mobil med sig och den kameran är tydligen inte alls lika bra som den borde vara säger hon. Helst ska motiven vara blixtstilla när man tar fotot, annars blir det suddigt. Dock kom vi fram till att vi tänker visa bilderna ändå.


På baksidan har Sheela lite leksaker, bland annat ett gammalt däck. Ja, ni läste rätt... Kan ni tänka att hon gillar att leka med den. Släpa och dra i den med både tassar och tänder.


Gräset på baksidan har fått sig en och en annan törn av Sheelas lekar. Men baksidan är ju vår plats, de tvåbenta får vara på framsidan där gräset är det grönaste grönt och blommorna blommar överallt. Det var på framsidan på altanen som vi grillade senare på eftermiddagen. 


När Sheela lekt färdigt med däcket blev jag tvungen att ta mig en titt på det där. Skulle det liksom vara roligt... med ett däck... Mja, jag ställer mig fortfarande lite frågande till det.


Grillningen då, ja den gick som smort. Lite gott kött fick jag självfallet smaska på tillsammans med Sheela. Hemfärden blev lagom tidigt eller lagom sent, hur man nu vill se på det. Ja, för matte måste jobba imorgon och ville inte bli alltför sen hem. Det passade mig alldeles utmärkt för jag kände att nummer två var på gång efter den goda middagen. Nu ska jag bara slappa och sova tänkte jag, men matte säger att en till runda väntar innan vi får sova för kvällen/natten. Gäääsp, jag som är så trötter.  

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards