laikagumman

Direktlänk till inlägg 2 september 2012

Typisk söndag...

Av Laika - 2 september 2012 17:07

Det blev en helt vanlig och lugn söndag hemma hos oss. Matte trodde dock att hon skulle vara ledig på måndag men så blev det alltså inte. Då bestämde vi oss för att ha en riktig slappesöndag utan några som helst måsten, en typisk söndag med andra ord. Jag däremot, har haft lite mer spring i benen när vi varit ute på promenad. Matte släppte lös mig ett litet tag och tur var väl det för det hände ju massa roligt.


Helt plötsligt hörde jag något och jag vände mig snabbt om och tittade åt det hållet. Då fick jag syn på en ekorre som skuttade uppe i trädet, från gren till gren. Jag sprang fram till trädet för att titta lite närmre. Hade hoppats på att få nosa och säga hej till ekorren men den hade visst också spring i sina ben för den bara studsade vidare mellan alla trädgrenar.


Jag gjorde som ekorren och studsade vidare efter ett tag. Helt plötsligt fick jag syn på en spännande stig som jag frågade matte om jag fick springa och undersöka.

 


Matte ville dock inte följa med mig på den stigen vidare långt för den ledde upp till regnhala och branta berg, plus att det fanns brännässlor där sa hon. Kinkpotta va? Så det var inte lönt att försöka locka med henne, men det var ju hennes förlust, hihi. Jag sprang upp för berget och runt i skogen, ner för berget till matte och upp igen.

   


Efter ett tag tyckte matte att det var dags för oss att gå vidare. Vi började promenera hemåt sakteligen och då började det att regna igen. Inte lika mycket som det regnade både i fredags och lördags men jag kände inte för att stanna ute och chansa så jag satte fart i både mina egna ben och mattes och såg till att vi kom in snabbt. Tror bestämt att matte har rätt med att vi ska ha en slappesöndag. Ska nog lägga mig till rätta och se till att bli kliad på magen resten av eftermiddagen och kvällen.



 
 
Aamor

Aamor

2 september 2012 20:22

Härligt med slappesöndag. Din skog liknar en riktig trollskog, ser mysig ut.
Synd att inte korren ville snacka med dig, den hade kanske många tips om bra stigar ni kunde gått och kollat!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

2 september 2012 21:10

Oj, det tror jag det. Tänk hur många bra tips jag säkert skulle kunna fått. Nåja, jag är ganska duktig på att hitta stigar själv också :)

 
Kasper

Kasper

3 september 2012 01:16

Ekorrar är kul, och visst är det lite orättvist att t.ex både ekorrar och katter kan klättra i träd, men att vi inte kan!!!
Fint att du fick vara lös, det är ju jag nästan alltid. Fast inte när vi går på vägar. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

3 september 2012 20:24

Ja, varför kan inte vi klättra i träd? Älskar att få springa lös, men det får jag bara i skogen och där inga större vägar finns :) Jag kan, trots min ålder, vara lite småbusig ibland och inte alltid lyssna på matte när jag är lös ;)

 
Ludde

Ludde

4 september 2012 17:55

Visst är det skönt att springa runt utan koppel. Ekorrar har jag aldrig förstått mig på. Ska det vara kul att kuta omkring uppe i träden? Vi hundar har det nog bäst nere på marken... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

4 september 2012 19:39

Nu talar jag förvisso emot min höjdskräck, men vilken utsikt man skulle ha från trädet va? :) Jag tycker att ekorrar har så himla fin svans... tjaa, påminner lite om min ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards