laikagumman

Direktlänk till inlägg 18 september 2012

Oj vilken dag...

Av Laika - 18 september 2012 17:34

Man vet aldrig riktigt hur ens dag kommer se ut när man vaknar på morgonen och idag var verkligen inget undantag. Matte och husse var båda lediga idag, och på lunchpromenaden gick vi över en stor äng där jag fick springa och leka fritt. Helt plötsligt kom det en brun hund springandes mot mig, lite spännande kände jag. Det som dock var annorlunda till skillnad från många andra hundmöten var att den här hunden sprang fram alldeles ensam och det kom aldrig någon matte eller husse efter. 


Vi blev givetvis lite oroliga och började leta efter någon som kanske skulle känna igen den. Matte försökte få tag i hunden, men den var så rädd och skygg fast inte för mig. Därför fick jag leka med den samtidigt som matte försökte fånga in den. Vårt fina samarbete ledde till att vi fick fast hunden och kunde ta med den in. Då ska jag berätta för er att det började regna något så fruktansvärt ute så jag blev jätteglad över att vi kom in. Hunden fick lite mat och vatten. Den var så hungrig, som om den inte ätit på flera dagar. Vilken stackare. En annan hundägare som vi träffade på sa att hon sett hunden redan i går, men inte lyckats fånga in den. Då har den alltså varit ute själv i alla fall i två dygn.

 



Husse ringde till polisen och jag lånade ut ett av mina koppel till hunden som min matte döpte till Hector. Den lilla krabaten är en dvärgpinscher och när han ätit och druckit klart gjorde vi oss redo att åka till polisstaionen med honom.


Det visade sig att han hade chipmärkning men ingen hade anmält honom försvunnen och telefonnumret stämde inte så Hector är numer hemlös. Han kommer bli upphämtad av hundstallet där de kommer avvakta lite innan de i sådant fall adopterar bort honom till en ny familj. Vi håller tummarna för att Hector kommer få ett riktigt fint hundliv.


Detta äventyr gav mig verkligen kurr i magen vill jag lova och maten jag fick var verkligen smaskens. Varenda liten bit åkte ner i magen.


Men, vänta nu... Efter maten ska jag ju få efterrätt, eller hur matte? Visst? Jag sitter och väntar fint här tills jag får en godispinne eller två, hihi.



Oj vilken dag jag haft! Tror bestämt att jag måste vila ikapp mig lite. Kommer säkert drömma lite om Hector.


     


 
 
Aamor

Aamor

18 september 2012 18:28

Oj det vill jag lova var en händelsefull dag.
Hoppas Hector får ett bra hem om han nu inte har nått eget innan.
Hemskat att inte de tvåbenta kan ha koll på sina djur och ändra och se till så allt stämmer OM de skulle råka försvinna.
Ni var väldigt snälla och duktiga som hjälpte honom!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

18 september 2012 19:04

Visst är det hemskt. Matte sa att hon skulle ringt överallt om jag skulle försvinna så. Stackars vovven, vi hoppas självklart på det bästa för honom.

 
Aamor

Aamor

18 september 2012 19:08

Ja min också. Matte sa när min kompis Kenzo Whippeten försvann en smällkall vinter i skogen och var borta i 3 dygn att hade det varit jag så hade hon letat dygnet runt tills hon hittat mig.
Vi hjälpte till att leta efter Kenzo den gången men vi hittade inte honom utan det var skogsmästaren som fann honom.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

18 september 2012 20:07

Då kan vi konstatera att våra mattar är riktigt bra mattar :) Då kan vi känna oss trygga. Usch att försvinna mitt i vintern, så kallt och mörkt. Stackaren.

 
Kasper

Kasper

18 september 2012 20:58

Hur kan någon låta bli att sakna och leta? Stackars Hector, men nu kommer han kanske att få bo nånstans där man bryr sig lite mer om honom?
Fast man VET förstås inte riktigt vad som hänt.
Förresten - om du drömmer om honom så kanske det blir dej han kommer till så småningom? :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

19 september 2012 23:20

Nej man vet ju inte historien bakom, men hur som haver så hoppas vi självfallet att det kommer gå bra för lilla vovven. Skär i hjärtat att se djur ute så där. Nog drömde jag allt om Hector :)

 
Ludde

Ludde

18 september 2012 22:54

Jag tycker du var superduperduktig som kunde hjälpa Hector att våga bli fångad av din matte! Skönt att Hector slapp stanna ute i regnet och får komma till hundstallet och kanske få ett nytt bättre hem. Du är värd varenda godispinne! Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

19 september 2012 23:18

Tack Ludde. Ja matte säger att vi gjorde en god gärning. Hon kan inte sluta tänka på lillen. Jag drömde gott om vårt möte, det hörde matte i alla fall säger hon :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards