laikagumman

Direktlänk till inlägg 28 december 2012

Kattvakt!

Av Laika - 28 december 2012 21:25

Vet ni? Jag har nu i juletider fått hjälpa till att vara kattvakt åt tre söta katter. Det har verkligen varit jättespännande och jag har fått komma ganska nära en av katterna och så nära har jag aldrig förut kommit en katt utan att ha fått en tassklapp i ansiktet. 


Jag försöker prata med dom så gott jag kan, men det verkar inte fungera. Jag kanske behöver låta på ett annat sätt för att det ska fungera? Här försöker jag i alla fall så gott jag kan, men den lille kisekatten vill inte hälsa närmre på mig.


Sedan har vi den här skönheten som för det mesta bara vill ligga på säkert avstånd från mig. Vi håller koll på varandra, jag på golvet nedanför och han uppe på sin plats. Fast han har sprungit mellan rummen och varit ute på balkongen när jag suttit i mattes famn och tittat på.


Så kommer vi till katten Truls som är den nyfikna katten. Han och jag har börjat bekanta oss med varandra. Han till och med smög bakom mig en gång utan att jag märkte det. Vi har nosat på varandra också, nos mot nos och tass mot tass. Här på bilden leker han med mattes snöre på mössan och jag tittar på. Ställer jag mig på bakbenen når jag upp till hans plats och då böjer han sig oftast fram och nosar på mig. Dom bilderna som kunde ha blivit dom mest imponerande, ja dom finns inte för matte hade ingen kamera med sig då, inte ens mobilen. Är inte det typiskt mattar? 

 


Vi har varit hos dom två gånger dagligen och tömt kattlådan och gett dom mat och vatten. Jag har haft noga koll på hur mycket av kattmaten dom ätit. En och en annan kula åkte ner även i min mage, men vet ni? Kattmat är riktigt smaskens och matte fick hejda mig så inte all mat skulle hamna i min mage.


Imorgon är sista kattvaktardagen. Sedan ska vi lämna tillbaka nycklarna, men jag tror jag ska ta ett snack med katternas matte och husse och låta dom veta att jag kan vakta dom varje dag, även om dom är hemma. Jag behöver träna på kattspråket.      

 
 
Aamor

Aamor

28 december 2012 23:24

Oj vad avis jag blir på dig som fått passa katter, himelskt kuligt jobb men du deras mat, hihi! Mina kattvänners matte bjöd mig på deras mat en gång men jag fnös åt det men i och för sig gör jag det åt det mesta, hihi!
Synd att de inte ville kela med dig för det kan jag lova dig att det är mysigt, matte säger att jag blir helt stel i kroppen när Peggy tex kelar med mig - ja det gäller att stå still så hon inte går ju!
Väldigt fina katter!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

29 december 2012 19:29

Bra tips där Aamor, jag har märkt att man inte kan röra sig för snabbt för då blir dom rädda, men jag kanske ska öva på att inte pipa så mycket-mattes ord här nu... för pipandet kanske också skrämmer dom lite. Nu förstår inte matte att jag försöker prata kattspråk och inte alls piper.

 
Ludde

Ludde

28 december 2012 23:42

Klart att du borde ha en egen nyckel så du kunde gå över och träna kattspråk ordentligt. Jag har försökt dom gånger jag stött på någon, men då fräser dom bara och stirrar ilsket. Jag vet inte vad jag gör för fel, men du kanske har bättre förutsättningar som har ungefär samma storlek... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

29 december 2012 19:31

Jag önskar att jag har bra förutsättningar för den här lille Truls börjar mjukna nu, men attans jobbigt att vänta.

 
Melody

Melody

29 december 2012 19:20

Tänk jag är snart sju månader och inte en enda katt har jag träffat! Matte säger att det finns gott om dem hos en granne, men de är vildkatter och kommer bara fram när de får mat. Jag kanske kan fråga den gamla damen som ställer ut mat om jag får hjälpa till, men då kommer väl inte katterna fram. Elva tror matte att det är, så det körs hem mycket kattmat från affären där.
Ha det gott!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

29 december 2012 19:27

Oj, tänk att träffa så många katter på en gång. Jag kan absolut nöja mig med några eller någon i taget men jag vill ju gärna få komma ännu närmare. Men ikväll ska vi dit ännu en gång :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards