laikagumman

Alla inlägg under januari 2013

Av Laika - 17 januari 2013 19:27

Idag har jag fått följa med matte på lite jobbuppdrag, inte hela dagen men några timmar i alla fall och det är ju alltid roligt. Sedan åkte jag hem med husse och därefter gick vi ut på snöpromenad enligt min önskan. Snöbus kan man bara inte få för mycket av.


Finns det inga stigar så skapar jag dom. Ni ser på mina öron hur fort jag plöjer fram va?



Halvt under en gran fanns det spår i snön som jag inte plöjt fram. Dessutom luktade det spännande där så jag var inte sen med att undersöka saken närmare.


Nu till kvällen ska jag efter att ha ätit revbensspjäll till middag, mysa med matte. Hon ska kamma mig och klippa lite vid nosen och mellan ögonen så att jag ser något. Efter det blir det en liten massage har matte lovat. Åh, vad min matte är bra. Jag som tycker så mycket om att bli ompysslad.


Av Laika - 16 januari 2013 14:39

Igår snöade det hela dagen och nu på morgonen fick vi se hur mycket snö det hade kommit. Jag fick även välja morgonpromenaden och som ni vet älskar jag ju skogen och alla dess stigar. Snöstigar är inget undantag.


Snön var lite djupare än beräknat men jag är rena rama snöplogen och kommer fram överallt, i alla fall nästan överallt.


Här blev det nästan en störtdykning ner i snön när jag satte labbarna rakt ner i det snöfyllda diket.


Men jag skuttade vidare, upp över kullen och ner till matte och husse.


Framme... Lite snöig men det stoppade inte mig. Vidare in i skogen och upp och ner för andra stigar. Behöver jag säga att jag fick tinas upp i duschen när vi kom in?


Nu över till något helt annat. Jag nämnde förut att jag skulle sällskapa matte i köket när hon bakade Birkabullar. Efter det fick vi lite funderingar på vad Birkabullar var för något, så nu ska vi berätta.


Birkabullar är något som i sitt svenska utförande kommer från Helsingborg, men originalet kommer från Danmark. Ordet Birkabröd kommer från birkes som betyder vallmofrön och det är dessa vallmofrön man toppar bullarna med. Fyllningen i bullarna består av en smet gjord på mandelmassa.


Matte och husse hälsar att det är hur gott som helst, men jag nöjer mig med en av mina godispinnar istället till mitt fika.       


Av Laika - 15 januari 2013 18:15

Nu ska ni få höra. När matte kom hem från jobbet hade hon med sig en påse som hon genast bar in i sovrummet. Konstigt ställe att lämna en matkasse på tänkte jag, men vid närmare lukt märkte jag att det inte var en matkasse, utan en kasse som innehöll en kudde och en ny dyna till min bädd. 


"Men... vänta, den där kudden känner jag ju igen. Det är ju en likadan som den jag kräktes på."

Sedan säger matte till mig att jag ska få den tvättade kudden och att matte ska lägga den nya kudden i soffan tillsammans med den andra. Jippie, jag fick alltså min älskade "kräkkudde". Jag som blev så jätteförtjust i den. Matte bäddade i ordning med den nya dynan som är pälsig och mjuk och som pricken över i, så lade hon kudden i bädden. 


Jag fann mig till rätta på en gång.


Jag somnade till snabbare än jag hann tänka katt. Men helt plötsligt vaknar jag till av att matte knäpper med kameran och blixten bländar mig. När man vaknar till sådant helt yrvaken är det inte lätt att orientera sig. Jag tittade trött på matte och hon klappade mig och sa att jag är hennes lilla älskling. Sedan lade hon ifrån sig kameran och jag somnade om på min fina kudde, som äntligen blev min. Bra planer lönar sig, hihi.

   

Sol

Av Laika - 14 januari 2013 12:56

Vilken dag, solen skiner och det är helt vindstilla. De sju minusgraderna känns knappt. Jag fick välja promenadväg och jag tyckte det var på sin plats att gå till katterna och hälsa på. Matte sa att vi inte kunde hälsa på dom nu, för vi ju inte är kattvakter längre, att vi måste boka in ett besök först. Precis som jag kände besvikelsen skölja över mig fick jag upp ett spår av katt, men det var det enda jag fick också. Jag hann aldrig se katten.


Nåväl, vi fortsatte vår soliga promenad och för ett tag bara stod jag still och njöt av solen tillsammans med matte.


När labbarna började bli kalla fick jag se till att sätta fart på dom igen. Min röda fina lampa som jag har på mitt sele brukar blinka på mig på kvällarna. Då syns jag ännu bättre och det passar mig perfekt eftersom jag gärna är i mittpunkten, hihi.


Nu värmer vi oss inne igen och matte tänker baka birkabullar säger hon. Jag har aldrig smakat sådana, men jag tänker nog hålla henne sällskap i köket i alla fall. Måste ju se till att hon bakar rätt, nu när det är första gången hon ger sig på detta menar jag.


Sköna lediga måndag, med både bak och solskenspromenad. Härligt.   


Av Laika - 12 januari 2013 15:02

Vilken sovmorgon jag haft, hur skönt som helst. Jag kröp upp till matte när hon rörde sig i sängen och morgonmös en stund. Vi klev upp klockan elva, sedan blev det frukost och iväg till matteföräldrarna. Nu när det är vinter, kallt och halt ute är det inte kul att cykla eller ta en timmes promenad så vi satte oss i bilen och åkte hem till dom och bil, ja det älskar ju jag att åka. Förutom att bli klappad och kelad med av alla så fick jag leka med Sheela. Efter att vi busat och sprungit en massa inomhus blev vi lite trötta och bestämde oss för att vila lite. 


När man både busat och vilat kan det hända att man blir lite småsugen på en godisbit. Sedan konstaterade vi att det ju även är lördag idag så då skämdes vi verkligen inte att tigga lite godis. Jag började med att sitta framför mattemor och titta på henne. Sedan pep och gnydde jag lite, så där lagom så att mattemor skulle börja prata med mig. När hon sedan frågade om det var något gott jag ville ha blev jag jätteglad. Sheela satte sig bakom mig och vi viftade på svansarna och väntade på att mattemor skulle ge oss något gottigt. Vi fick leversnittar, mums.


Sedan gick vi ut en stund innan vi till slut åkte hem. Det är kallt idag och därför känns det extra mysigt att få vara inne och sova i en varm bädd. Ikväll har jag fått höra att vi ska äta tacos och det passar min lördagsmage perfekt. 


Ha en fortsatt bra dag mina vänner.

Av Laika - 11 januari 2013 20:39

Fredag och det betyder fredagsmys. Jag väntar tillsammans med matte på att husse ska komma hem med middagen. Blir sent ikväll, men så får det bli. Det är ju fredag och imorgon är vi alla lediga. Härligt. Ja, nu låter det förresten som att jag inte ätit middag än, men det har jag ju fast det innebär inte att jag inte kommer vilja smaka av matte och husse när de äter. Det finns alltid lite plats i min mage för något gott.


När jag väntar är mattan väldigt bra att ligga på. Då kan jag passa på att göra en och en annan mattrullning under tiden. Det gäller att vara på sin vakt när husse kommer hem för tänk om påsarna luktar jättegott. Smaskens. Nästan så att jag blir hungrig på nytt nu.


Trevlig fredag på er och ha en skön helg! 


Urk

Av Laika - 9 januari 2013 19:23

När matte kom hem idag hade hon nya kuddar med sig hem, till soffan sa hon. Jag som trodde dom var till min bädd. Nåja, jag bestämde mig för att provligga dom ändå, där i soffan, gosandes med matte. Det är viktigt att se till att alla får en dos Laika-gos. Husse fick sin del under dagen och nu var det alltså mattes tur. Jag hoppade upp i soffan och gick ett varv på kudden innan jag lade mig ner på den.


Kuddarna kändes mycket behagliga och blev med råge godkända, även om matte inte köpte dom specifikt till mig. För att förtydliga mitt godkännande över kuddarna satte jag mig upp och började andas häftigt. Matte frågade vad som stod på och klappade mig lugnt över ryggen. Sedan kräktes jag ner hela kudden.


Matte blev väl inte så där jätteglad men nu har jag i alla fall invigt kuddarna mer än väl. Kanske hamnar dom i min bädd ändå? Fast matte säger att dom inte gör det för tyget på kudden går att ta bort och tvätta.


När man kräks blir magen tom och har man en tom mage blir man hungrig, i alla fall gäller detta mig. Därför ville jag ha mat att äta. Snälla rara matte ordnade naturligtvis detta till mig, så nu ligger vi här igen och bara gosar... med en kudde mindre.

Av Laika - 8 januari 2013 16:24

Idag tog jag sovmorgon, en ordentlig sådan. Matte väckte mig runt elva-snåret och frågade om jag ville gå ut. Dock var jag tveksam till detta för det lät som att det regnade ute, men matte övertalade mig att det var snö och inte regn. Visst hade hon rätt när vi väl kom ut, det var snö... blötsnö. Fast hellre det än regn. Tur att jag inte har så lång päls nu för annars hade jag sett ut som en enda stor snöboll för oj vad snön ville fastna i min päls när vi var ute. Jag läste nyheterna, hälsade på Colliekompisarna Ninjo och Kotten som precis var på väg in, men jag sprang ikapp dom så dom inte skulle missa mig.


Annars har jag sovit och bara gosat mellan mina promenader. Man måste vila upp sig efter att ha vaknat tidigt samt varit barnvakt dagen innan. Här på bilden kan ni se hur utslagen jag varit idag. 

 

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards