laikagumman

Alla inlägg under januari 2013

Av Laika - 7 januari 2013 18:48

Hör och häpnas, matte väckte mig 06.15 och sa att vi skulle gå ut. Jag förstod ingenting, där låg jag i min varma säng och sov när vi helt plötsligt skulle gå ut, en tid som vi aldrig varken går upp än mindre ut. Jag var så trött att jag inte orkade följa med matte så hon bar ut mig till hallen och där orkade jag knappt stå på mina ben, men ut kom vi till slut.


Det visade sig att vi skulle möta upp min gosetjej Elise som vi skulle vara barnvakt åt idag. Hennes skola var stängd och hon behövde någon som kunde sysselsätta henne under dagen. Där passar jag in hur bra som helst, mig kan hon klappa, ge godis, kamma, gå på promenad med och sen ge mer godis, kamma... ja, så skulle i alla fall jag kunnat hålla på hela dagen.


När vi kom in igen efter att vi mött upp henne ville jag sova igen, vilket jag gjorde. Matte fick sysselsätta henne fram till att jag vaknade igen. Då gick vi ut på en längre promenad. Jag tog henne i änden av mitt koppel och visade vägen till hästarna.


Det var halt ute men vi gick på bra ändå. Jag passade på att visa henne skogen också, lite extra noga. Visade vilket håll hon skulle titta åt. Hon lär sig bra den där tösen.

 


När vi kom ut ur skogen till slut hade traktorn varit i farten och saltat vägarna. Oj, vad det kändes i mina labbar. Som tur är så är jag ganska härdig och vi var nästan hemma innan det började kännas. Därför fick jag visa Elise hur jag duschar labbarna, sedan bjöd jag på en torkrullning även om jag inte tog en hel dusch. Det gäller ju att bjuda på sig själv.


Efter mycket stoj och stim, skridskoåkning, lek och promenader är Elise hämtad och hemma. Jag och matte är vilsamt trötta och ska gosa i soffan efter en pannkaksmiddag. 

Av Laika - 6 januari 2013 15:54

Idag har det hänt grejer ska jag berätta. Eller egentligen så började det redan igår kväll då matte började plocka ner alla julsaker. Jag sprang runt benen på henne hela tiden för att hålla koll så att hon inte skulle missa något julpynt som blev kvar framme. Hon brukar glömma något varje år, men inte i år och det måste helt berott på mitt angagemang. 


I morse när vi skulle gå ut var hissen sönder så vi har gått upp och ner fyra våningar varje gång vi varit ute. Mitt på dagen frågade matte mig om jag ville ut och åka bil. Klart att jag ville. Matte skulle handla lite sa hon, så jag fick vakta bilen. Innan matte gick in i affären fick jag en tuggpinne men den sparade jag tills matte kom tillbaka igen. Man kan ju inte ligga och äta tuggpinne om man ska vakta heller, tokmatte.


När vi väl kom hem stapplade matte upp fyra våningar med alla kassar. Jag väntade snällt på henne vid varje våningsplan, passade på att nosa på granndörrarna lite extra. Tror bestämt någon lagade god mat.

Väl inne fixade och donade matte lite och sedan rullade hon ihop den gamla mattan och rullade ut en ny matta. Jag var inte långsam med att vänta på hur den nya mattan skulle kännas.


Lite provrullning är ett måste.


Jo, mattan klarade av mina gosrullningar. Då var frågan om den kunde stå upp för mina ordentliga mattrullningar. Jag kan berätta att den klarade min utmaning galant. 


Rena rama favoritmattan det här. Jag sprang och hämtade en leksak för att kolla hur det gick att leka på mattan och det var inte heller några problem. Ja... nöjd med livet och den nya mattan.


Bort med julen, trasig hiss, bilvaktande, ny matta och så det bästa av allt- husse kom hem idag. Vilken bra söndag jag haft        

Av Laika - 4 januari 2013 20:53

Fredag kväll och jag är hemma med matte. Husse är iväg och kommer hem på söndag vilket betyder att jag har en jättestor sänghalva att sova i, något jag tycker är mycket passande även om jag kommer att sakna husse lite.


När matte jobbade idag var jag hemma hos matteföräldrarna och gosade. Åt bland annat makrill i tomtasås och sov på en fårullspläd. Jag hade det så bra inne att mattebror fick bära ut mig på dagen för jag ville inte gå ut. Inte ens att Sheela gick ut hjälpte. För övrigt är jag mycket stolt över att ha lärt Sheela att man inte ska gå ut när det regnar. Mattemor tycker det är lite jobbigt med en så stor hund som ska streta emot varje gång man ska ut i regnet. Jag tänkte ju bara att Sheela är större och har då mer päls vilket gör henne mer blöt, så alltså borde det vara minst lika jobbigt för henne att vara ute i regnet som för mig, eller hur? Nåja, det där var för länge sedan.


Fredag var det ja och som varje fredag är det extra mycket mys som gäller och självklart någon godisbit också. Härligt och smaskigt.

 


Trevlig fredagkväll!

Av Laika - 2 januari 2013 19:58

Lite grått och trist väder är det allt, men jag myser som vanligt på bästa sätt inne istället. Ut måste jag gå förr eller senare även om jag kinkar lite, och inte bara en gång utan FLERA gånger!! Kan ni förstå? När det är så regnigt? 

Vilken tur att matte och husse vet hur man ska bädda in mig på bästa sätt så att jag kan mysa ordentligt.


När jag låg där i bädden och funderade på lilla vovven Bacon som sprang bort i Småland fick jag samtidigt veta att hon hittats, två mil från sitt hem. Vilken lycka, så härligt. 

Ni ska få se en bild på Bacon, det är det enda jag sett av henne också, ja en bild alltså. Det är så här att hennes matte och husse bestämde sig för att köpa en hund av samma ras efter att de träffat mig, hihi. Så nu känner jag att det är viktigt att vi åker ner och hälsar på, kanske i sommar. Jag menar, visst har jag ett litet ansvar i det hela?


Så även om onsdagen var trist och grå så blev den ändå en lyckans dag.

En massa mys på er alla!  

Av Laika - 1 januari 2013 15:51

Nu är det 1 Januari 2013. En helt ny dag, ett helt nytt år.

Gårdagen var trevlig med god mat och en massa mys. 12-slaget skrämde mig inte det minsta, jag var i mattes trygga famn och tittade på hur himlen lös upp av alla nyårsraketer. Måste dock säga att det nya året inte alls började vidare roligt. En vovvekompis som bor i småland blev så rädd för raketerna på nyårsafton att hon slet sig loss och sprang iväg från sina ägare. De har nu letat efter henne i 15 timmar utan att ha fått henne tillbaka. Vi tänker på dom och önskar innerligt att de hittar sin kära vän igen.

 

När jag sedan vaknar efter en ordentlig sovmorgon töar och regnar det ute och mina stigar som jag brukar gå på är inte gåbara för tillfället. Det är halt och blött överallt. Inget gåväder för mig med andra ord.


Ja, ett nytt år kan börja på många olika sätt, ibland bra och andra gånger mindre bra. Jag själv föredrar att ligga inne på fällen idag och äta min godispinne. Få höra regnet där utanför och veta att jag inte behöver gå ut igen på några timmar.


Vi önskar er en god fortsättning även om vädret kanske inte lockar till bus och spring. Ta hand om varandra!





Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards