laikagumman

Direktlänk till inlägg 2 februari 2013

Kalaslördag

Av Laika - 2 februari 2013 16:51

Vilken kalaslördag. Vaknar nere vid mattes fötter halvt inbäddad i täcket. Täcket som jag bökade till och nästan snodde från matte på morgonkvisten. När vi väl gick upp vid tiotiden tog vi oss i kragen och gick ut på morgonpromenad. Det är så bra för både matte och jag är väldigt morgontrötta. Jag hade helst velat sova ännu mer men matte tyckte att jag behövde komma ut så jag inte håller inne på mitt kiss.


Solen sken när vi kom ut. Jippie, då får man så mycket mer spring i benen.


Med minusgrader ute så är det torrt på marken om än väldigt halt. Det är rena rama isbanan både här och där efter tövädrets försök att smälta bort all snö. Inne i skogen har snön smält bort helt på sina ställen, där solen står på och värmer gott.


Det är lite så att man får vårkänslor även om det är sju minusgrader ute. Jag satte mig ner där vid trädet ett tag och njöt av solen. Matte stannade också upp när hon märkte att jag inte följde efter henne mer. Då kom hon tillbaka och så njöt vi i solen tillsammans en stund innan vi gick vidare.


Jag har blivit kammad och masserad lite, precis som sig bör. På eftermiddagen gick matte ut i köket och började riva morötter, fast jag kom inte ut till köket för doften av morötter. Nej, det doftade något annat, något supergott. Mmmm, lammfärs. Matte stekte upp morötter med lammfärs och blandade ihop allt med ris. Många goda middagar här framöver, enkelt och perfekt att plocka fram från frysen när jag vill ha extra god middag. Ja, självklart blir det även lammfärs till middag ikväll, tjohoo. Till lördagsgodis har jag fått torkad kycklingfilé och hundchoklad. Jaja, chokladen var förvisso spetsad med min medicin, men i suget jag hade efter choklad så bara slank även tabletten ner i magen. Matte blev så stolt över mig som gjorde det utan att krångla.    


Till kvällen ska vi gosa upp oss i soffan och titta på melodifestivalen och se om där är några bra låtar att börja nynna på. God mat, godis, värmande solsken och soffgos... Vilken kalaslördag.

 
 
Aamor

Aamor

2 februari 2013 17:58

Klart vårkänslorna känns i kroppen när solen skiner även om det är kallt!
Vad söt du är där vid trädet.
Mumsmat, hoppas det smakar bra!
Duktigt av dig att ta tabletten så i bara farten, hihi gäller för matte att passa på så länge det går!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

2 februari 2013 18:52

Visst är det härligt med sådant väder.
Kvällstsbletten funkade inte lika bra, den spottade jag ut några gånger innan jag till slut svalde den.

 
Melody

Melody

3 februari 2013 07:25

Inte var det sol här igår, utan dis och plusgrader och riktigt smutsigt ute!
Lammfärs till middag, jo jag tackar jag! Vilken lyxmiddag du får!
Här tittade vi också på Melodifestivalen och det var ju lätt för mig att välja bästa låten! Gosa så klart, men ingen höll med mig!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

3 februari 2013 15:15

Haha, nu skrattar matte för hon säger att hon förstår varför ingen höll med dig i ditt låtval, hihi. Hoppas du också får lite sol på dig snart :) Det blir man pigg av.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards