laikagumman

Direktlänk till inlägg 7 februari 2013

Funderar lite...

Av Laika - 7 februari 2013 18:46

När matte försökte väcka mig i morse låtsades jag inte höra. Jag ville inte vakna och jag ville inte ut. Det droppade lite på fönsterblecket och jag trodde per automatik att det regnade ute. Efter några gäspningar, morgonsträckningar och ett tappert försök att gå och lägga mig i en annan bädd så kom jag i alla fall till slut ut. Till min lycka var det inte regn utan snö som kom ner från himlen. Det har snöat hela natten så nu har vi ytterligare några centimeter nysnö, tjohoo...


Jag har funderat lite och matte har googlat massor även om hon fått massor av information.... Det där med operationen känns lite skrämmande, framför allt säger matte att hon är lite rädd. Hon tycker det låter så stort och så... ja, hon vet inte riktigt hur hon ens ska uttrycka sig, men så försöker hon tänka att det är bättre att detta sker nu än om jag skulle bli sjuk och inte klara mig. Jo, vi får allt lita på vad veterinärerna säger.


Det jag då funderat på, ja det är min säkert så ömma mage efteråt. Därför bestämde jag mig för att träna på att ligga mjukt med magen. Visst kan det här bli bra? Jo, jag tror det här är en bra ställning att inta när jag kommer hem. Och vet ni? Jag får komma hem samma dag och det är något vi alla är överlyckliga över.


Förutom en massa funderingar och snöbus ute har jag åkt med husse för att hämta matte från jobbet. När jag kom hem var jag jättehungrig och min godis efter maten försökte jag tigga till mig fler av. Besvikelsen blev stor när jag inte fick mer men med lite magklappande i famnen på matte så gjorde det helt plötsligt inget att det inte blev fler godisar.


Skön torsdagkväll på er alla. Snart är det helg   

 
 
Aamor

Aamor

7 februari 2013 19:55

Det förstår vi att ni blir oroliga för det är alltid jobbigt med operationer men matte tänker klokt att det är bättre när du är frisk än att det kanske blir akut med en massa annat som kan hända. Självklart och tyvärr kommer det inte vara så skönt efteråt men det går över.
När matte opererade sin rygg frågade alla på sjukhuset om hon hade ont men hon kände inget utan var bara glad över att den andra outhärdliga smärtan var borta.
Hoppas du slipper smärtan efteråt även om du inte har ont nu.
Vi ska tänka på dig!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

7 februari 2013 21:30

Kloka, kloka Aamor och matte :) Värmande ord som gör matte lite lugnare igen. Skönt att din matte slipper ryggvärken nu då för sådant är ju verkligen inte roligt.

 
Ludde

Ludde

7 februari 2013 23:37

Jag tycker inte din matte ska vara orolig! Med tanke på att du inte är så stor så kommer operationen ändå att vara ganska liten. Om jag fattat rätt så gör dom nästan såna på löpande band, så det kommer säkert att bli alldeles bra. Förnuftigt att träna in olika liggställningar redan innan! Hoppas bara att du slipper ha tratt, för att ha en sån måste vara mycket värre än själva operationen... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

8 februari 2013 21:05

Nej men vet du Ludd? Jag måste ha tratt, det sa vettisen :( Den är ju heljobbig att ha på sig. Har haft tratt en gång innan och då fick matte och husse springa och ta av den varje gång jag skulle dricka för jag kunde inte nå ner i vattenskålen med tratten på.

 
Kasper

Kasper

8 februari 2013 01:09

Det ser skönt ut när du ligger, men jag för min del tror att du helst ligger på sidan när du kommer hem! För visst blir du öm och visst drar det lite i stygnen, men du får i alla fall nåt smärtstillande, det är jag säker på.
Känns bra att du ska göra den där operationen. Att du ska göra den NU, menar jag, innan du får livmoderinflammation.
Är man hanhund och kastreras så får man också stygn på magen! Konstigt. Det får minsann inte katter...
Och visst är magklappande egentligen lika bra som godis. Fast lite annorlunda ... ;)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

8 februari 2013 21:09

Jo, visst är det bra att få det överstökat nu, dumt att ens chansa och vänta. Knasigt det där med stygnen, att katter inte får några.

 
Melody

Melody

8 februari 2013 08:32

Min matte tänker som din matte, men hon har en klok syster som varit med om
att hennes hund höll på att dö av livmodersinflammation, så matte har blivit övertygad om att det är rätt att göra en sådan där operation.
Massa pussar till dig från Melody!

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

8 februari 2013 21:07

Usch så hemskt med sådana erfarenheter. Skönt dock att det låter som att det gått bra. Vi är, eller ja, matte och husse är i alla fall övertygade om att de gör det rätta. Jag... hmm... jo jag vill ju vara frisk så jag får nog bita i det sura äpplet.

 
Gunilla och Frasse

Gunilla och Frasse

8 februari 2013 14:29

Som Aamor och hans matte säger - det är alltid nervöst och oroligt när man ska opereras. Men vi tror också att det är bäst att göra ingreppet, just för att undvika akuta insjuknanden i framtiden. Bättre då att göra en planerad operation under kontrollerade former.
Bra att du provar ut sköna liggställningar i förväg. Och jätteskönt att du får komma hem samma dag :-)
Kramar och tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

8 februari 2013 21:04

Visst är det, tänk att behöva sova över hos vettisen, nej fy... Vi är jätteglada för att jag får komma hem, då kan matte och husse pjoska med mig hela kvällen och natten ;)

 
Aamor

Aamor

8 februari 2013 21:40

Ett litet tips. När jag skulle ha den dumma tratten en tid så satt jag bara och grät så matte tog på mig en sparkdräkt för barn som täckte själva kroppen och jag blev mycket gladare och jag kom inte åt att tvätta såret.
Kan funka om du inte strippar, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

9 februari 2013 19:39

Ett jättetack för tipset. Det ska vi ha i åtanke, eller till och med redan fixa så det är klart :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards