laikagumman

Direktlänk till inlägg 11 februari 2013

Godislek

Av Laika - 11 februari 2013 18:00

Snön yr där ute och har gjort till och från hela dagen. Jag blir lika vit som omgivningen varje gång jag kommer ut så jag och husse har myst inne i värmen mellan promenaderna. För att sysselsätta mig lite extra bad jag om godisleken. Helt perfekt att be om den här leken när man är extra godissugen, för då ger jag ju sken av att jag vill söka i första hand och godiset blir ju då bara en sorts bonus. Jo, jag tror nog att matte och husse går på den.


Ja, leken går till på det viset att jag får sitta på mattan och vänta på att det göms till exempel leversnittar runt om i lägenheten. 


När jag sedan får kommandot "Hitta godisen" ger jag mig iväg på lite upptäcktsfärd i lägenheten. Den första godisbiten ligger alltid en liten bit från mattan, som en mjukstart. Sedan får jag söka under bordet, på tvbänken, i soffan, bakom fåtöljen, vid mina olika bäddar, ibland till och med i hallen. Det kan finnas godisar överallt.

 

Efter mycket sökande och lite godisätande blir man behagligt trött och då passar alltid en tupplur riktigt bra. Idag passade det extra bra för husse blev tvungen att åka hemifrån innan matte hade hunnit hem, så jag fick vakta huset. Eller ja... vakta och vakta, jag hoppade upp i mattes och husses säng och somnade gott. Hoppade inte ner förrän matte klev in i hallen och ropade på mig, men jag hävdar att jag vaktade från sängen, man ser ju bättre på hög höjd, så är det.

 

Snart ska vi ut och pulsa i snön igen, får se hur mycket mer som kommit fram till nu. 

Snökramar på er alla!

 
 
Aamor

Aamor

11 februari 2013 19:10

Du den leken kör jag också med, hihi! Det går hur bra som helst att få lite extra godis från, hihi!
Matte tar till den ibland när jag inte vill gå in men när hon frågar om vi ska leka sök rusar jag in - sitter egentligen bara och väntar på att hon ska fråga, hihi!
Klar som korvspad att du vaktade sängen för tänk om nån kommit in och tagit den!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

11 februari 2013 19:46

Precis, och vem vill sova på golvet liksom? :) Hihi

 
Melody

Melody

11 februari 2013 20:10

Här göms det också godis, men jag har det betydligt jobbigare än vad du har för jag måste komma först till bitarna, annars tar Shakira dem. I början fick jag inte många med, men nu kan jag gömställena och det går med en himla fart att hitta dem.
Puss från Melody som inte vill ha någon stickad tröja!

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

11 februari 2013 21:42

Visst är det bra när man lär sig gömställena och kan ta dom utav bara farten. Matte här får jobba hårt för att hitta nya ställen att gömma dom på :)

 
Ludde

Ludde

11 februari 2013 23:38

Jag letar godisar till kaffet på dagarna. Om jag hittar alla får jag godis som belöning. Jag tycker jag har lyckats ganska bra med mina människor. Du har helt rätt i att man ser mycket bättre på hög höjd! Det vet väl jag. Klart du ska vakta från sängen... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

12 februari 2013 18:00

Låter som att du lyckats mycket bra med dina människor :)

 
Kasper

Kasper

12 februari 2013 01:13

Leta godis tillhör mina favoritsysselsättningar! Det är enklast inomhus, men det går ute också. Till och med i snö, men där är det jobbigt!
Det har faktiskt inte snöat alls hos mig idag, konstigt va! Fast i morgon, tisdag, ska det visst ramla ner en del vitt.
Absolut att sängen är bästa stället att vakta från! Ska man orka vakta länge måste man ligga bekvämt!

http://kasperian2.se

Laika

12 februari 2013 18:03

Du är så klok, visst måste man ligga bra om man ska vakta länge.
Här snöade det både på måndagen och tisdagen. Inte förrän nu ikväll började det snöa riktigt ordentligt. Allt annat fram till dess var små snöbyar om man jämför med hur det är nu. Undrar hur mycket mer som ska komma?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards