laikagumman

Direktlänk till inlägg 20 februari 2013

Vilar och ojar mig

Av Laika - 20 februari 2013 20:41

Dagarna går sakta men säkert framåt, ja så känns det i alla fall. Den lite starkare medicinen jag fick från vettisen har hjälpt jättebra. Visst blir jag trött av den och lite frusen när verkan väl släpper men jag har hela tiden matte och husse som tar hand om mig. Matte berättade även för veterinären att jag trilskas mycket med tabletter, en erfarenhet sedan innan. Jag kan ta tabletten i munnen och låtsas att jag svalt den. Sedan kan jag ligga lugnt och invänta rätt tillfälle innan jag går iväg på en sväng och spottar ut tabletten på väl valt gömställe. Därför är numer mina smärtstillande inga tabletter utan i flytande form. 


I går kväll tog matte upp mig bredvid sig i sängen och lät mig sova där med henne hela natten. Något hon kanske ångrade lite, jag vet inte. Men det är så här att det inte är vidare trevligt att sova med tratt. Man ligger liksom inte bra. Därför stångade jag henne med tratten några gånger tills hon tröttnade och tog av den. Sedan sov jag ända in på förmiddagen innan det var dags för mogonvädringen. Ja, några prommisar direkt blir det inte för jag får inte anstränga mig så mycket. I hela tio till femton dagar måste jag ta det lugnt. Sedan ska stygnen tas bort och efter det kanske jag får börja leva loppan igen. Fast lite loppanliv har jag nog nu med. Aptiten är inte den bästa och för att jag ska få i mig mat blir jag matad med de finaste köttbitarna med de mjukaste potatisarna och så får jag mina absoluta favoritgodisar precis när jag vill. Annars så ser det väl mest ut som på bilden nedan bortsett från att mina viloställen byter plats då och då. Jag får inte hoppa upp eller ner från tex soffan själv så jag blir uppassad hela tiden och matte och husse fungerar som min personliga hiss.

Jag hoppas jag slipper tratten i natt.

 



 
 
Ludde

Ludde

20 februari 2013 21:50

Va skönt att det går åt rätt håll! Jag kommer ihåg när jag hade skurit upp tassen och husse satt och sov med min tass i sin för att jag skulle slippa tratten. Lite får dom väl offra sig. Har du tröjan på dig och ligger i mattens säng borde du få sova utan tratt. Maten låter underbar! Riktig tröstemat... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

21 februari 2013 19:09

Ja, jag sover utan tratt och är utan den hela dagen nu faktiskt och det fungerar bra. Tröjan är ju på och hellre den än tratten. Tröjan värmer gott också.

 
Aamor

Aamor

20 februari 2013 22:16

Tyckte att matte gjorde rätt som tog upp dig i sängen för man sover bättre då.
När jag hade tratt körde jag upp den i huvudet på matte så hon själv kunde känna på hur det kändes så jag slapp den också då och se sov jag så gott.
Smart att spotta ut pillande så men kanske inte så bra när den ska hjälpa dig, du måste vara rädd om dig!
Vila nu riktigt mycket så du kan roa dig kungligt sen med långa skogsrundor.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

21 februari 2013 19:07

Ja oj vad jag längtar till skogen igen. Om åtta dagar ska stygnen bort och sedan får jag börja röra mer och mer på mig.
Hihi, nu vet ju din matte hur det är att ha tratt med andra ord. Förstår att hon genast tog av din tratt ;) Visst sover man mycket bättre utan den.

 
Kasper med flock

Kasper med flock

20 februari 2013 22:19

Så smart att buffa till matten med tratten så där! Jag tror att du får sova i sängen i natt också, kanske rentav utan tratt nu också. :)
Har du kanske etablerat en ny vana? För snart behöver du ingen personlig assistent utan kan hoppa upp i både säng och soffa alldeles själv!
Det har redan gått två dagar, du får nog ta bort stygnen redan efter åtta till! Sen är det här otäcka slut, och du kommer att må jättebra!
Alla här hälsar, och då beter vi oss var och en efter sin art, hehehe.... jag pussar och kan gärna rensa dina öron, om du vill...

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

21 februari 2013 19:05

Nästa fredag, då åker stygnen :) Det går säkert fort till dess. Jag har sluppit tratten nu för jag sköter mig så bra utan den.
Mmm, det där med en ny vana, jo... jag får nog erkänna att det är kul att vara lite bekväm. Matte har redan sagt att jag snart får klara allt sådant själv igen och där är väl matte mer envis än jag så jag ska passa på att njuta av det medan jag kan :)

 
Gunilla och Frasse

Gunilla och Frasse

21 februari 2013 09:15

Förstår att det har tagit på krafterna med operationen, du är så tapper som klarar det så bra. Jobbigt att det gör ont, vilken tur att det finns medicin som hjälper. Men blir ju gärna lite trött av smärtstillande, men det kan det vara värt att slippa ha ont.
Vi skrattade gott när vi läste om hur du stångade matte med tratten, det är rätta takter! :-)
Ta det lugnt, vila mycket och låt matte och husse pyssla om dig så blir du snart pigg igen ska du se <3
Många kramar och tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

21 februari 2013 19:02

Jo, jag upptäckte ganska snart att matte inte tyckte om att få en tratt skrapad mot sin hud hela tiden, hihi. Donk, donk... fram och tillbaka. Sedan åkte som sagt tratten av och både matte och jag kunde sova gott :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards