laikagumman

Direktlänk till inlägg 25 februari 2013

Sjunde dagen

Av Laika - 25 februari 2013 13:45

Vilken start på veckan. Solen skiner och snön på trottoaren utanför porten blir så uppvärmd att den börjar smälta. Nog kommer det dröja länge innan asfalten kommer synas helt för snön ligger tjock och ordentligt packad men vårkänslorna ger sig ändå till känna. Sådant här väder betyder även att det bildas skare på snön och hur bra är det inte att snörulla på skare?


Ja, detta är min första snörullning sedan operationen. Tröjan är fortfarande på när vi går ut för matte är orolig att det ska komma in smuts i såren. Det ena såret som jag kommit åt att klia på är fortfarande lite blodigt och det har bildats jobbiga sårskorpor som gör att det kliar ännu mer. Idag ska jag dessutom ha uppehåll från min medicinering för min mage har hamnat lite i obalans och det har resulterat i att vi går ut på nattliga promenader om vart annat. Tur att matte är ledig för då kan vi ligga och vila mellan rastningarna. Tror jag ska be om en runda snart igen, då får jag ju samtidigt vara ute lite mer i solen. Promenaderna är ganska korta fortfarande men det är veterinärens order, suck... jag som är ganska normalpigg nu och vill springa massor och så får jag inte det för såret måste läka hela vägen inifrån och ut innan jag får börja gå mer. Matte förklarade att de ju skurit genom flera lager, bland annat muskulatur osv. Jag undrar då om jag inte ska börja oja mig ännu mer nu när jag fick höra det där? Fast vi börjar med en ny promenad...


 
 
Ludde

Ludde

25 februari 2013 14:35

Så skönt att du kom ut i snön och fick snörulla lite! Det måste vara svårt att hålla sig så still som veterinären vill! Ännu svårare att äta mediciner som får magen att bubbla. Hoppas det går över och att du får riktigt goda rätter nu när du inte är helt återställd än. Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

25 februari 2013 17:15

Ja det är ju helsvårt och så håller matte hårt i kopplet så jag inte ska springa för mycket. Tredje veckan ska jag få börja röra på mig mer och det är ju två heeeela veckor kvar.... oboj... Får väl gotta på köttbitar och bli pjoskad med lite extra fram till dess då :)

 
Melody

Melody

25 februari 2013 16:27

Så härligt att se att du är ute och gör snörullningar igen!
Här har vi bara haft sol en kort stund, men blåser gör det så flaggstången ser ut att blåsa omkull! Några snörullningar blir det inte i de små smutsiga snöfläckar som finns här, men ett par snabba varv runt huset med matte i täten har det blivit i dag! Det gäller ju att få upp pulsen efter promenad i lervällingen. Puss från Melody!

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

25 februari 2013 17:16

Fy för sådan blåst. Det kan man mer än gärna vara utan. Lervälingen... ja, den kan ju vara ganska kul ibland, fast då får man förstås vara beredd på en dusch efteråt.

 
Aamor

Aamor

25 februari 2013 17:56

Skönt att se att du är piggare.
Såna där nattliga rundor är inte så kuliga för de tvåbenta men vad ska man göra när magen är i olag.
Du ska verkligen utnyttja varje tillfälle som fins att oja dig på för snart är det slut så det gäller att passa på, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

25 februari 2013 18:03

Har nog tänkt samma tanke där, hissen kommer försvinna till stora delar och allt extra gottit bara för att jag ska äta :) Du har nog rätt, jag ska nog fortsätta oja mig ett tag till :)

 
Kasper

Kasper

25 februari 2013 22:41

Tror inte att min kommentar kom fram, det hände nåt konstigt...
Men jag tycker i alla fall att det känns så bra att du känner dig så pigg, och så tror jag att det läekr snart även där skorporna finns.
Och så tycker jag verkligen att du ska pasa på att oja dig så mycket du kan, det gäller att passa på!
Pjosk och gottiga grejer - en bra kombination, tror tiden kommer att gå ganska fort tills du får ta längre prommisar igen! :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

25 februari 2013 23:03

Ja, vet du vad jag gjorde ikväll på rundan? Hoppade över en stor snöhög, ja stor för mig alltså. Fick ta ett rejält skutt och matte skrek till. Men det gick ju hur bra som helst.
Nu innan sovdags har vi tvättat mina sår och förhoppningsvis ser det bättre ut imorgon.

 
Kim

Kim

25 februari 2013 23:02

Stackare, vad du har blivit utsatt för. Men visst kliar det skönt med skare. Jag brukar också rulla mig för att klia ryggen.

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

25 februari 2013 23:05

Ja du, den operationen var ingen liten en, men jag blir sakta men säkert bättre och piggare för var dag som går. Mycket hinner man uppleva när man blir till åren :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards