laikagumman

Direktlänk till inlägg 25 mars 2013

Idag är ingen vanlig dag...

Av Laika - 25 mars 2013 16:41

Nej idag är det ingen vanlig dag, för idag är det våffeldagen!

Matte rotade och letade efter våffeljärnet men hittade inte den där den brukar ligga. Sedan kom hon på att den ju slängdes förra året för den hade blivit så dålig på att grädda med åren, och är det våffeldagen kan man ju inte vara utan våfflor heller. Därför åkte vi och köpte ett nytt järn, ett som kan grädda två våfflor åt gången. Vilken tur, en massa extra våfflor till mig, hihi.


När vi lämnat av våffeljärnet hemma gick vi ut på skogspromenad, en promenad som jag fick välja och då brukar vi alltid hamna i skogen till slut. Solen skiner så härligt idag och minusgraderna är få. När vi kom in igen plockade och donade matte lite, påskpyntet kom fram. Allt medan jag låg och vilade upp mig i väntan på våffeldags.


Till slut blev det då alltså dags för lite våfflor och medan järnet blev varmt vispade matte upp grädden. Jag var med hela tiden och bad snällt om ett smakprov för att veta om grädden smakade som den skulle.


Jag var lite osäker på om grädden var helt perfekt så jag bad om ett till smakprov.


Ett tredje smakprov och sedan var beslutet fattat, grädden var helt perfekt. Då saknades bara våfflorna och när de väl dukades fram högg jag in med glad aptit.


När man äter våfflor med grädde blir man lätt lite smutsig om skägget. Matte frågade om jag inte kunde lära mig att slicka mig om hakan också. Men hallå, det är ju det mattor är till för. Jag har några olika att välja mellan men för det mesta torkar jag mig på min egna lilla matta/dyna som jag har i vardgasrummet. Tacksamt säger matte för den är lätt att tvätta.


Efter en våffla och lite grädde gosade jag ner mig i bädden och njöt en stund. Nu ligger jag och gosar med matte som säger att vi snart ska ut på en runda till. Solen skiner än och förhoppningsvis har det inte hunnit bli så kallt.


Hoppas ni också får gotta er med våfflor idag!       


 
 
Aamor

Aamor

25 mars 2013 19:03

Oj vad du ser ut att njuta när du provsmakar grädden, tur att du kan avgöra när den är perfekt för hur skulle det annars gått, hihi!
Inga våfflor för mig idag men matte har ätit på jobbet och tro inte att hon tog med nån hem till mig - nänä!
Så du är så väluppfostrad att du använder din egen matta till torkning - matte är väldigt imponerad och sa att jag skulle också ha en sån så slapp jag använda soffan men den är ju perfekt till det!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

25 mars 2013 19:33

Är badrumsdörren öppen så torkar jag mig allra helst på mattan där inne. Nu händer det inte vidare ofta att dörren står på vid gavel så min matta fungerar näst bäst efter det :) Kan ju erkänna att min matte också är rätt nöjd med att jag använder min egna lilla matta än hennes stora mattor :)

 
Ludde

Ludde

25 mars 2013 23:25

Vilken superduktig vispgräddsprovare du är! Noga med att prova många gånger så det inte blir fel! Det gick ju bra att grädda med nya järnet också! Här är det också noga med att torka muscharna på egna mattan... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

26 mars 2013 19:41

Ja, du som är en sådan finsmakare vet hur viktigt det är att smaka av :)

 
Kasper

Kasper

25 mars 2013 23:50

Aah - ingen våffla hos mig inte! Matte har inte ens träffat någon enda människa idag, säger hon. Och ensam äter hon inga våfflor, annars finns det visst ett järn i en av bodarna... :)
Men jag har fått skivor av oxlever, och det var inte dumt det heller.
Matte ägnar sig mest åt sånt som händer runt datorn och alla hyllor på kontoret. Hon är urtrist! Men du är jättesöt, och jag är glad att åtminstone DU fått god våffla med sylt och grädde... joodå. det ÄR jag. Glad alltså... ;)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

26 mars 2013 19:39

Men du... hade jag fått välja hade jag nog ätit oxlever som du :) Men min våffla med grädde var faktiskt mycket, mycket god :)

 
Melody

Melody

26 mars 2013 19:37

Mums, mums... våfflor och grädde är ju bara så gott! Nu fick jag ju varken det ena eller det andra igår, för matte ska äta nyttigt fram till påskafton. Urtrist är hon som varken äter fikabröd eller dessert! Torkar mig gör jag bara på äkta mattor, de är mjuka och gör bäst rent i mustaschen!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

26 mars 2013 19:40

Hihi, ja det gäller att torka sig om skägget så man är ren och fin när man ska ut och kanske träffa snygga killar :)

 
Frasse

Frasse

27 mars 2013 16:40

Måste jama att du skulle kunna göra reklam för våfflor med grädde för det ser så jamarns gott ut när du äter det att snålvattnet börjar rinna *slickar sig om munnen* :-)
Låter härligt med skogspromenaden - kanske den Riktiga Våren kommer nu! :-)
Fina bilder på dig!
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

27 mars 2013 18:46

Hihi, ja reklam för våfflor med grädde skulle jag gärna göra... för det måste ju innebära att jag får äta en massa då :)
Ja, vi håller tassarna för att våren är här snart :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards