laikagumman

Alla inlägg under mars 2013

Av Laika - 18 mars 2013 16:45

Ja, igår eftermiddag åkte jag och matte till hennes kompis för att ansluta till tjejmiddagen. Hemma hos denna vän finns det två snälla barn och en katt. Dock håller sig kisekatten på avstånd från mig jämt men icke destomindre smakar kattmaten väldigt bra. Denne väns man är kock och han stod för matlagningen och tog sedan hand om barnen tillsammans med mig. Jag sysselsatte dom genom att låta dom klappa och gosa med mig.


Det blev en god italiensk förrätt med lite plockmat och till middag en ordentlig räksallad. Ja, jag klagar då inte för räkor är väldigt gott. Jag åt flera stycken och däremellan lite kattmat. Jag visade upp mig lite och lekte pajas och självklart blev jag medelpunkten, precis som det ska vara.


Idag är det återigen kallt ute och snön yr runt omkring oss. Till och från kommer det ganska ordentligt med snö som lägger sig som ett täcke över marken och all den gamla snön. Vi gick ut på långpromenad på förmiddagen, men trots ivriga försök att få komma ut i skogen valde matte och husse att gå med mig längs trottoarerna. När vi kom in igen torkade matte mig om labbarna men sa sedan att jag nog fick sköljas av i duschen. Efter lite torkfnatt och bus vilade jag en stund i mattes bädd. Sedan har hon fräckheten att komma och säga att hon vill att jag flyttar på mig för att hon vill slänga in lakanen i tvätten. Kan man göra så mot en vovve som ligger och sover så här gott?


Matte lade sig ner och gosade lite med mig och där blev vi kvar ett bra tag. Hon tog fram en bok och läste medan jag gosade tätt intill henne. Vips så var det eftermiddag och matte tyckte det var dags för en ny snöpromenad och just det, in med lakanen i tvätten.


Tror bestämt att jag ska hjälpa till med planeringen av middagen snart, kanske lite makrill eller köttbullar, nej köttfärssås eller vänta, revbensspjäll... Ja, det röstar jag på, revbensspjäll, mums.


Hungriga kramar och nospussar på er.

Av Laika - 17 mars 2013 15:22

Vilken solig dag vi haft, och dessutom var det hela två plusgrader vid lunchtid. Då passade vi på att gå en promenad och njuta av vädret. Eftermiddagspromenaden var inte alls lika angenäm, så fort solen försvinner kryper kylan in under skinnet på en. 


Vad har vi då egentligen gjort idag, förutom varit ute på promenader? Faktiskt inte så vidare mycket. Matte sa att hon hann tänka tanken på att dammsuga och städa lite, men det stannade vid tanken och för min del var det bara bra för då fick jag gosa med matte än mer. Sedan kom hon på att vi kunde öva lite konster och konster betyder godis, i alla fall för det mesta och idag hade jag tur. En leversnitt för varje konst.


Jag rullade runt, gav både höger och vänster tass, satt fint och dansade.


Jag kan krypa också, men min krypteknik är tydligen väldigt roande så matte sa att den konsten lämpar sig bäst att bli filmad. Kanske kan vi bjuda på ett sådant klipp någon gång framöver. Med en leversnitt för varje konst passade jag på att göra konsterna om och om igen, jag till och med satte mig fint utan att bli ombedd att göra det och just då tyckte matte att det fick räcka med gottigheter. Vad nu? Hon har så kort tålamod och får nog alldeles för snabbt, hmpf. Jag var ju långt ifrån färdig med mina konster.

 

Ikväll ska jag följa med matte på middag hos hennes väninnor. Kanske kan jag bjuda på mer konster då, gå laget runt och se vad jag kan bjudas på, hihi. 

Av Laika - 16 mars 2013 13:09

Vi började morgonen med en riktig kärleksfrukost, matte bakade scones. Jag åt min bit med smör och ost. 


Efter lite morgonmys tog vi oss ut i det där vår-vintervädret. I skogen har solen lyckats smälta bort mycket av snön men nu ska det tydligen komma mer snö som ska täcka landskapet igen. Jag undrar så vad alla mina ekorrar gör i skogen när det är så mycket snö överallt och mer som ska komma.


Jag försökte hålla utkik efter några ekorrar men ingen lycka idag, fast det gjorde ingenting för det var länge sedan jag sprang i skogen så nu fick jag ju passa på. Kommer det mer snö vet man ju inte hur länge till man måste vänta. Matte påstår att det är jobbigt att gå i skogen när inga stigar är upptrampade eller skogsvägar plogade, halt och dant säger hon. Inte klagar väl jag heller? Matte får helt enkelt lära sig att skutta fram lika graciöst som jag, hihi. Matte valde att stå nedanför kullen istället för att klättra upp med mig. Hon njöt i solen och jag sprang och skuttade för allt jag var värd.


När vi kom in igen blev jag kammad och masserad. Till middag har jag fått veta att det blir kyckling, mums vad gott det ska bli i magen. Matte undrar hur hungrig jag tänker vara ikväll för i natt fick jag en hungerttack. Ja, ibland är man nödig och måste ut mitt i natten, ibland kan man väl få en hungerattack. Jag åt middag och efterrätt igår kväll, precis som vanligt så inte kan jag väl rå för om min mage börjar skrika och gorma om mer mat mitt i natten heller. Matte gav min utsvultna mage lite frolic och sedan kunde jag somna om igen. Vi håller extra koll på min vikt nu efter operationen, för tydligen ska jag ha lättare för att gå upp i vikt nu när jag inte har någon livmoder kvar och de rätta hormonerna säger vettisen. Dock kan jag till min glädje berätta att jag väger precis som jag brukar. Matte säger att jag är bra på att förbränna det jag får i mig och vilken tur är inte det då, för då kan jag fortsätta gotta mig. Vem vill liksom få en hungerattack mitt i natten?


Om ett tag ska vi ut på vår eftermiddagstur, hoppas jag får med mig matte ut i skogen en gång till   


Soliga och sköna helghälsningar!

Av Laika - 14 mars 2013 19:51

Morgonstund har guld i mund sägs det, och förvisso var det mysigt att vakna och gosa lite med matte men jag bara orkade inte för allt i världen följa med ut på promenad. Jag sa till husse som skulle vara hemma med mig, att vi skulle fortsätta sova och så kunde matte få åka till jobbet. Det tyckte han var en bra idé, så vi fortsatte att slappa och gosa en bra stund efter att matte åkt och jobbat.


När vi till slut tog oss ut på promenad sken solen, men attans vad kallt det ska vara. Vädersidorna på nätet hotar med mer snö. Jag som vill börja gräsrulla. Min mage är fortfarande alldeles för bar för att gilla den här kylan, men ni ska få se hur fint min mage läkt. Man kan knappt se att jag blivit opererad. Det kräver väl en godisbit som firande tycker jag.



Av Laika - 12 mars 2013 16:01

Hemmadag med matte och husse idag. Jag väckte dom inte alltför tidigt på morgonen för att gå ut. När vi kom in igen kröp vi till kojs på nytt och slumrade till någon enstaka timme. Vi har mest bara slappat idag faktiskt, därför kände jag mig lite extra busig på eftermiddagen och sprang fram till matte med en nalle.

Hej matte, lekdags. Kom igen nu då.


Vi busade en stund och sedan råkade pipen i nallen gå sönder. Vad nu? Jag gjorde även en annan upptäckt som jag inte valde att dela med mig av till matte. Istället låtsades jag som ingenting, totalt ointresserad av att fortsätta leka.


När matte lämnat mig ifred gjorde jag slag i saken. Min första gång... min första gång som jag slitit bomull ur en trasig nalle. Jag tog inte sönder nallen med flit utan jag upptäckte att den var trasig när pipen slutade fungera. Nu är det som så att jag både sett och hört vovvar som tycker det är roligt att slita ut all bomull ur diverse leksaker, Sheela till exempel tycker detta är helkul. Alltid är det en första gång för något och nu gällde det.


Äe, ska jag vara ärlig var det inte särskilt roligt. Jag drog ut en liten tuss men bomullen var bara torr och jobbig att ha i munnen. Jag föredrar att tugga på leksaker istället för att försöka tugga ut innehållet. Nåja, skadan var redan skedd och matte sa att jag får en leksak mindre att busa med nu. Gosedjurshimlen nästa för nallen och jag... ja, jag tänker inte slita mer bomull ur någon nalle i fortsättningen. Jag ska busa som jag brukar med dom istället, det är mycket roligare. Det där andra får jag överlåta åt någon annan.

Av Laika - 11 mars 2013 18:14

Nu har vi tröttnat och fått nog av den här vintern och därmed fick även min vintriga toppbild byta plats med en ny, icke vintrig sådan. Nu är det bara vintervädret som ska bestämma sig för att lämna oss för den här säsongen. Dock verkar det inte särskilt lovande när man tittar på långtidsprognosen säger matte. Det sköna är i alla fall att solen skiner och det gör att man ändå blir lite glad när man kommer ut, även om labbarna håller på att frysa fast i marken för att det är så kallt.


Idag åkte jag för att busa lite med Sheela. Det var mattes idé och en väldigt bra sådan för vi gick ut i trädgården för att leta efter köttbullar. I den trädgården växer det aldrig köttbullar i buskarna, utan dessa bara poppar upp direkt från marken, som svampar. Som ni ser på bilden växer många av dom i grupp, en har jag precis tagit i munnen. Min frisyr är lite ostyrig men till mitt försvar så är det bara för att jag snörullat en massa. Matte tycker att en klippning vore på sin plats men det får vänta tills vi får varmare väder. Jag har faktiskt en bar mage jag försöker pälsa på.


När min pälslösa mage var nöjd med köttbullar fortsatte Sheela att leta och leta, hon brukar inte ge upp förrän hon hittat alla. Jag däremot, gav mig på en murken vedbit. Hur kul är det inte att flisa sådana?

   


Senare på eftermiddagen, efter en massa lek och stoj åkte vi hem igen och snart ska vi äta middag. Jag ska få kött med potatis och morötter och det tror jag passar min mage jättebra idag. Igår åt jag lammfärs med ris och det var inte fy skam det heller men dagens middag tror jag får många fler tasspoäng.


Nu när vi klickar på "publicera" hoppas vi att bloggen kan uppdatera sig för första försöket slutade med att allt försvann för bloggplatsen slutade fungera. Nu gör vi ett nytt försök, håll tassarna.

Av Laika - 9 mars 2013 19:17

Imorse väckte jag matte och husse kvart över sex på morgonen för jag var i väldigt stort behov av att få komma ut. De två senaste dygnen har jag återigen börjat kräva att få komma ut dessa natt och morgontider då nöden kallat. Men nu fick ju matte en lugn och skön morgon med gott om tid innan vi skulle åka iväg. Jag tyckte nog allt att jag gjorde henne en tjänst faktiskt även om hon kanske var av annan åsikt.


När matte åkte till jobbet blev jag lämnad hos matteföräldrarna och där hände det grejer. Mattes mostrar och farbröder kom dit för att ha syskonkväll med god middag och efterrätt. Mattes ena moster har en vovve som heter Sasse och honom fick jag träffa idag. Först hälsade vi snällt på varandra.


Som ni ser har jag min tröja på mig. Jag hade precis kommit in efter en tur ute i trädgården och ut går jag inte idag utan min tröja eller vinterkappa. Brrr, det är ju jättekallt. 

När vi väl hälsat snällt på varandra sa jag: Attaaaack.... och sen var leken i full gång.


Vi lekte en liten stund och sedan blev jag sugen på lite gottis. Sasse hade med sig lite mat som jag provsmakade och den fick godkänt med stort G. När matte kom från jobbet blev jag busig igen och sprang ute i trädgården med Sheela och Sasse och sedan fortsatte vi inne också. Nu har Sasse artros så han får det lite jobbigt efter ett tag och då blev jag tillsagd att sluta, heljobbigt ju. Tiden gick i vilket fall väldigt fort och vi åkte hem för att äta middag. Gissa om jag var hungrig, jag åt upp allt och ville ha ännu mer fast jag fick nöja mig med en tuggpinne istället. En tuggpinne fick jag, EN... Jag hade kunnat äta säkert tre. 


Nu ska vi gosa tills husse kommer hem och sedan ska vi titta på melodifestovalen medan matte klappar mig på magen, för det har jag bestämt.


Av Laika - 8 mars 2013 19:11

Nu har det blivit kallt om nätterna igen, minus tio grader. På dagarna är det förvisso inte lika många minus, men fortfarande alldeles för många för att jag ska tycka om det. Häromdagen sken solen och plusgraderna fick snön att smälta och vi trodde äntligen att våren skulle vara på väg, men vi måste nog vänta ett tag till.


Men promenader blir det i alla fall och ingen promenad är en riktig promenad utan pinnlekar. Den jag tuggar på är en pinne som stack upp ur snön så jag fick gräva fram den lite innan jag kunde ge den en match.


Ikväll har matte fixat och donat med mig, vi har haft det helmysigt. Jag har blivit kammad och fått klorna filade och jag kan säga att det går lätt som en plätt med den nya kloslipen. Matte är inte nervös och jag rycker inte det minsta lilla. Sedan är vi klara i ett nafs också. Japp, detta kan jag leva med. Nu ska jag få duscha så att jag är ren och fin imorgon när jag ska hem till matteföräldrarna och hälsa på Sheela och vår kompis Sasse. 


Trevlig fredag och trevlig helg önskar vi er alla!


Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards