laikagumman

Alla inlägg under mars 2013

Av Laika - 6 mars 2013 17:45

Tänk er följande scenario: Nytvättade kläder som läggs i en hög på sängen för att de sedan ska vikas in i garderoben, men blir liggande ett tag. Ja, behöver jag egentligen säga mer om vad som hände? Jag blev prinsessan på ärten helt enkelt, fast det saknades en ärta och hade jag fått välja så hade jag nog valt en köttbulle istället. Man kan ju bädda in sig hur bra som helst i alla dessa lager av kläder som ligger. Som korvbiten över leverpastejen fanns där en mjuk pläd som jag kunde vila huvudet på. Ja, jag har då ingenting emot tvättdagar även om det finns andra familjemedlemmar som tycker det är lite trist.

 


Min mage är fortfarande pälsfri, i vanliga fall växer min päls som ogräs men inte nu minsann när jag behöver det. Vem vill ha en bar mage på vintern? Så här bar mage har jag inte ens på sommaren, men såren läker jättebra. Jag har bara en liten sårskorpa kvar på det ena såret och det kliar inte ens. Jag får gå på hur långa promenader jag vill nu, dock får jag fortfarande avvakta med alla dessa stora hopp som jag brukar göra upp och ner från soffan till exempel, men det går så bra med mattehissen, alltid felfri. Tror närmare bestämt att jag ska åka ner en våning nu, till markplan och gå och leta efter min godispinne som jag har liggandes någonstans på mattan.

Av Laika - 5 mars 2013 16:28

Ännu en ledig dag med matte hemma, så härligt. Idag njuter vi verkligen extra mycket för imorgon ska hon jobba igen och sedan måste hon även jobba på lördag. Jag har sovit hela natten och hela morgonen. Nu är vi alla riktigt glada för nu verkar det som att jag återgått till samma gamla vanor och rutiner, jippiee... 


Plusgraderna gör att snön smälter snabbt, dock inte tillräckligt snabbt för nu börjar vi i ärlighetens namn tröttna lite lätt på all snö. Dessvärre säger vädret att det ska bli kallt igen och mer snö ska falla. Just nu ser det ut som följer där ute. Blött och stora vattensamlingar överallt som gör att jag väldigt gärna väljer att plumsa i snön intill istället för att treva igenom det kalla vattnet.


Okej den pölen var väl ingenting, inte i jämförelse med den som jag ska visa nu.

Jag chansade inte att gå igenom där heller, för inte visste jag om jag hade kunnat gå igenom eller om jag hade behövt simma. Det ska finnas någon brunn där under tror jag men den verkar inte vidare törstig. Kanske tycker den också att vattnet är för kallt. Det får allt bli fler plusgrader innan jag vill börja plaska i vatten utomhus men det verkar som att vi alla får vänta otåligt på varmare väder med barmark.

Av Laika - 4 mars 2013 18:59

Idag har jag haft min tvåbenta lillkompis Elsie på besök. Hennes skola var stängd idag och eftersom både matte, husse och jag var lediga idag passade det ju alldeles utmärkt att hon kom hit för att leka med mig. Det ironiska i det hela (mattes ord) är att matte skulle vakna klockan sex på morgonen för att hinna vakna till liv innan Elise skulle komma, men jag... jag sov och hade inte den minsta tanke på att vakna och gå ut på någon runda. Varenda morgon har jag ju vaknat mitt i natten eller mellan fyra och sex på morgonen och velat ut, men inte idag inte. Jag sov så sött men blev ändå utdragen. Nu hoppas matte att hon ska få sova imorgon utan att de ska behöva gå ut på vare sig nattliga eller alldeles för tidiga promenader. Jag tänker dock inte lova något, hihi.


Det blev fullt ös med lillflickan hos oss hela dagen och när vi gick ut på lunchpromenad visade jag henne min lilla skogsdunge där jag mer än gärna springer och hittar bra pinnar och tuggbara kottar att leka med. Det har stormat lite under två dagar och många svaga grenar har gett vika och låg därför lite överallt på snön. Elise bestämde sig för att samla ihop dom så att de som plockar grenar till majsbrasan skulle få det lite lättare. Hur omtänksamt var inte det?


Först kollade jag noga på vad hon pysslade med men när jag förstod hoppade jag genast in och hjälpte henne. Hon samlade ihop grenarna och jag flisade dom så gott jag kunde. Vilket samarbete!


Inne har jag blivit klappad, matad och kelad med. Precis som det ska vara. Henne har jag tuktat bra, hihi. Dessutom sa hon ifrån när matte sa gammeltanten till mig. Hon påpekade att jag inte ser gammal ut och därför inte kan vara en tant. Dessutom sa hon att jag är den sötaste lilla hunden i världen hon vet. Vilken tjej va? Ja, vi är båda nöjda med dagen och jag är så trött nu när hon åkt hem.


Pannkakor med köttbullar har åkt ner i min mage och nu ska jag bara blunda en stund... en liten, liten stund.  


Av Laika - 2 mars 2013 20:08

Som i vanlig ordning nuförtiden tog vi även idag en supertidig morgonrunda, dock blev det ingen nattlig tur denna gång. Framgång kanske? Det som överraskat matte med dessa väldigt tidiga promenader är att det är väldigt många vovvar ute vid den tiden. Inte kunde vi väl ana att det var sådan aktivitet ute i rena ottan. Tänk vad jag missat alla dessa år som jag sovit så länge. Undrar om jag ens vill ändra mitt beteende? Hihi... Matte säger att jag visst vill det.


När vi kom in igen somnade jag snabbt om och sov gott i några timmar till. Matte däremot gnällde lite om att det var svårt att somna om, men vet ni vad hon gjorde efter vår lunchpromenad? Jo hon lade sig i sängen, drog på sig pläden och satte på tv:n men somnade på en gång. Två timmar gick och sedan vaknade hon igen. Ingen fara för min del, jag låg ju intill henne i bädden och mös bäst jag kunde. När hon steg upp valde jag att ligga kvar under den varma pläden och fortsätta mysa lite till och lika bra var ju det för matte började dammsuga.


Till lördagens middag blev det ugnsstekt oxfilé och gissa om jag åt upp all min mat. När maten fått lägga sig i magen tror jag att jag ska möblera om i min leksakskorg för alla nallar har flyttat tillbaka dit efter mattes dammsugning. 


Av Laika - 1 mars 2013 19:23

Hmmm, tror bestämt att mina nallar lever ett eget liv och dom är visst på väg att flytta från korgen.

Eller så kanske det kan vara jag som varit ganska busig idag och härjat lite.... Matte frågade om vi skulle rensa i leksakslandet men hallå, det kan vi ju inte för jag leker faktiskt med alla mina nallar. Det ser ju inte ut som på bilden för ingen anledning ju.


Jag fortsätter väcka matte och husse om nätterna, men nu börjar vi vänja oss vid dessa eskapader. Det är bara låta tiden visa när jag tänker sluta vara nödig på tider då till och med jag är trött.


I morse åkte vi till veterinären igen. Jag blev inte alls glad, inte det minsta lilla men det stoppade ju inte mig från att försöka få de andra vovvarna där att sjunga klagosånger med mig. Mina stygn plockades bort och det såret som jag kliat på (juver-knöloperationen) är fortfarande inte helt läkt men de tog bort stygnen ändå för nu är det lättare att hålla rent samtidigt som stygnen inte längre kan sticka och klia mig.


Bjuder på en bild på min nästan helt läkta mage, operationsärret från livmoderoperationen. Är någon känslig så får ni blunda och scrolla ner en bit. Det är ingen läskig bild säger matte för såret ser fint och bra ut.


Nu finns det bara ett litet krux kvar och det är att jag kanske har en begynnande urinvägsinfektion. Alltså, detta prat om urinvägsinfektion. Det var ju det matte trodde att jag hade när det visade sig att jag började löpa igen och fick ta bort livmodern. Men jag kan ibland ha lite mer färgat urin säger matte, som om det skulle finnas lite blod med i det. Veterinären sa att vi skulle hålla koll och komma tillbaka nästa vecka om vi inte ser någon skillnad. Typiskt! Men som veterinärerna sa så tyckte även dom att jag verkade väldigt pigg och glad. Ja, jättepigg och ändå får jag inte börja hoppa upp och ner i soffa och säng än. Fortfarande gratisåk med mattehissen alltså, hihi. 


Nu ska vi bara lata oss i flera dagar för vår helg blir en riktig långhelg, hela fyra dagar och jag måste berätta att kylen är fylld med god mat. Oj vad jag längtar till helgens middagar även om jag inte var vidare hungrig just ikväll.


Trevlig helg önskar vi er alla! 

Massor med nospussar

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards