laikagumman

Direktlänk till inlägg 2 april 2013

Mån...tisdag

Av Laika - 2 april 2013 20:30

Ja, alla är vi nog lite förvirrade över denna dag som känns som en måndag fast det är tisdag. Och då var det första april igår och inte idag så något lurt är det ju inte. Nåja, en dag närmare helg blir det i alla fall och det är trots allt väldigt trevligt.


Solen skiner om dagarna om värmer upp snön som sakta men säkert töar bort, centimeter för centimeter. På nätterna är det fortfarande väldigt kallt med många minusgrader, så allting fryser till is och varje morgon är det isbana både här och där. Vilken tur att jag har fyra labbar att parera med när jag är ute på min morgonrunda.


Jag har snöbadat och snöbadat... sedan har jag snöbadat lite till. Så pass mycket att matte undrat lite om det är dags att duscha mig lite, fast det inte alls var länge sedan sist. Väl inne, satt jag vid badrumsdörren och bara väntade på att matte skulle se mig och just då, när hon kom så viftade jag på svansen och pep lite. Min ganska så smarta matte förstod direkt att jag ville duscha. En enkel fråga till mig och sedan skuttade jag glatt in i badrummet och ställde mig vid badkaret. Jippie... jag fick duscha.


Åhh, vad jag njuter av att få duscha...


Fast det är viktigt att vattnet är riktigt varmt, annars fryser jag och då är det ju inte så troligt att det är vidare skönt. Vem vill duscha i kallvatten liksom? Ibland när matte är långsam på att schamponera hinner jag börja pipa jättemycket och skaka för att visa henne hur kall jag är och att det är bråttom med varmvattnet.


Efter att jag är färdigduschad är det torkfnatt som gäller och när jag lugnat ner mig blir det föning. Också en sak som är helt omöjlig att vara utan efter en dusch. Ibland måste matte fortsätta föna mig fast jag är torr och egentligen färdig men jag brukar kunna vara av annan åsikt, och snäll som min matte är så brukar hon fortsätta föna ett tag till. Vi myser så bra, hon och jag   


 
 
Melody

Melody

2 april 2013 21:09

Så idag är både du och jag rena och fina! Men jag uppskattar varken duschen eller fönen, det måste vara någon hemlighet med det där som jag inte har fattat! Kan det ha att göra med att jag inte gillar att stå stilla mera än några sekunder åt gången?
Massa nospussar till dig!

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

2 april 2013 21:23

Hihi, det måste vara det som det beror på :) Kanske ska du prova simma lite i sommar, för det måste ju passa dina busiga ben :)

 
Aamor

Aamor

2 april 2013 21:38

Jag håller med Melody för jag har inte heller fattat det sköna med fönen, bad är väl okej och mys i badlakan är underbart men sen......
Tur du har en sån klok matte och jag måste gratulera dig för du har tränat henne superbt, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

2 april 2013 22:34

Hihi, ja jag är väldigt nöjd :)
Men att ligga i badlakan är väl också jätteskönt kan jag tänka :) Jag brukar aldrig göra det men kanske borde jag testa, om jag inte hinner frysa ihjäl innan fönen kommer fram, hihi.

 
Kasper

Kasper

2 april 2013 23:25

Tänk att det finns såna som du! ;) Fantastiskt!
Jag ogillar dusch å det högsta. Matte får praktiskt taget bära in mig i duschen - tur att jag har den självrenande päls jag har.
Härligt i alla fall att du och din matte förstår varandra så bra. Det finns tydligen VÄLDIGT många sätt att mysa på... ;)

http://kasperiab2.blogspot.se

Laika

3 april 2013 20:33

Visst finns det och vi brukar mysa på många av dom sätten :)
Skönt med självrenande päls, inte är du så vit och fin jämnt utan anledning ju :D

 
Ludde

Ludde

3 april 2013 10:37

Somliga har det bra! Husse och jag brukar duscha tillsammans i lite lagom ljumt vatten när dom tycker att jag luktar hund! Undrar hur dom tror att man skulle lukta om man inte luktade hund? Nån föning är det inte tal om men tokfnatt är absolut vad som gäller när jag är klar. Då sitter matte på golvet med mitt badlakan klart... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

3 april 2013 20:31

Torknfnatt är det absolut bästa :) Vad vore en duschning utan torkfnatt? Hihi

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards