laikagumman

Alla inlägg under april 2013

Av Laika - 18 april 2013 19:48









Ja, vad ska jag mer säga än att jag är totalt ointresserad av vad som händer utanför min bädd. Det har blivit varmare väder och snön är nästan helt borta överallt, men vart är solen? Det bara regnar ju och blåser massor. Ett hemskt tråkigt väder att vara ute i.


När matte skulle till jobbet imorse bestämde jag mig för att jag inte var ett dugg intresserad av att följa med i bilen. Fönsterblecken talar ju om när det regnar ute så jag hade minsann stenkoll. Matte frågade om jag skulle komma, men jag gjorde inte det. Sedan sa husse till mig att komma till hallen och då kom jag, fast sedan såg jag att matte tog fram min regnjacka och då tvärvände jag och bäddade ner mig i min bädd.


Aldrig matte, att jag tänker följa med i bilen.... Gör så att det slutar regna först.

   


Ja, jag behöver väl kanske inte säga att jag haft en hemmadag med husse. Dock fick jag vara ensam hemma i två timmar efter det att husse åkt på eftermiddagen till det att matte hann komma hem, men det gjorde ju ingenting. Jag har bara slappat och gosat, hoppat upp i sängen och legat på mattes kudde.


Imorgon hoppas jag på bättre väder.

Av Laika - 15 april 2013 14:10

Raindrops keep falling on my head... och hur gärna jag än vill att det ska sluta så gör det inte det. Jag sov ända in i det längsta och inte ens när matte frågade om vi skulle ut hade jag någon lust att ge det där vädret en chans. Dock kom vi ut till slut fast jag visade precis hela tiden vad jag tyckte. Gick absolut inte fler steg än nödvändigt. Det blev alltså ingen solskenspromenad, utan bara närmsta gräsmatta och snabbt, snabbt in igen.


Pelargonerna som matte kom hem med i går ställde hon ut på den inglasade balkongen efter att ha fixat till dom lite. Jag var med hela tiden och väntade på att kanske få gräva lite i jorden, men matte tyckte att jag fick hålla mig till att gräva i jorden utomhus. Varför skulle det inte lämpa sig att göra det inomhus? Förstår inte riktigt hur hon tänkte där. 


Nåja jag har en hel dag på mig att ligga och fundera och tänka, en regnig dag som denna. 

 

Av Laika - 14 april 2013 20:14

Vilken solig dag vi haft idag och härligt varmt har det också varit. Ja jag kan nog våga säga att vi haft en riktig vårdag faktiskt. När solen skiner på detta vis och värmen trycker på så är en långpromenad given. Matte blev glad som faktiskt kunde ta på sig sin nya vårjacka. 


Vi började gå, och vi gick och vi gick. Just idag blev det väldigt många hundmöten också, fast vi stannade aldrig och hälsade på några. Mindre roligt. Däremot kom vi till en å, inte min vanliga badplats men det är samma å som rinner även där. Jag tog mig en titt och kände att nu var det dags....


...dags för första doppet för i år.


Nu blev det kanske inte så mycket mer än ett magdopp för det var inte så djupt vatten där, men det räknas ändå, visst?


När jag plaskat färdigt fortsatte vi vår prommis och när vi kom hem fick jag vila en stund innan vi åkte hem till matteföräldrarna och hälsade på. Matte tog hem sina pelargoner som hon nu ska väcka till liv och jag fick busa och leka lite med Sheela.


Imorgon är det en mattedag, för hon är ledig från jobbet. Vi hoppas båda på kanonväder så vi kan vara ute massor. Tänk om våren är här för att stanna...hoppas, hoppas...          

Av Laika - 12 april 2013 19:07

Vilken kalasdag jag hade igår! På dagen fick jag gå i skogen och till middag blev det kalvpaté. Efter middagen fick jag äntligen öppna mina paket.


Ett av paketen innehöll den här frisbeen. Jag testar alltid alla mina nya leksaker på en gång och den här fick mer än godkänt. Den är perfekt att ta med ut också har matte sagt.


Mer paket och min favoritsyssla- öppna dom.


Jippie, en mjukisleksak. Det är bra för jag har minsann märkt att andra av mina leksaker fått gå från min korg till en papperskorg. Nu är ett av tomhålen i korgen fyllda. Ja, de stunder den kommer ligga där, hihi.


Mitt fina vårtsvin som jag är mycket stolt över.


Så stolt att jag gärna visar upp mig tillsammans med den.


När jag busat klart med mina nya leksaker fanns där ännu mer paket till mig, och dessa luktade inte leksaker.


Nej, inga leksaker där inte. Bara en massa goda pinnar. I ett annat paket fanns det små kycklingfileér.


Efter en sådan lång dag med massa skojiga prommisar, god middag, paket och bus så blev jag ganska trött. Tror inte jag behöver säga att jag sov jättegott hela den natten. 


Idag har vi tagit det ganska lugnt. Passat på och varit ute mycket under dagen för in mot eftermiddagen visste vi att regnet skulle komma. Tydligen ska det regna och ha sig även imorgon. Tråkväder, men nu kanske det blir mer snöfritt. Jag kan ju alltid vara inne och busa med mina nya leksaker.


Trevlig helg!

Av Laika - 11 april 2013 09:45

Idag är ingen vanlig dag, för det är Laikas födelsedag... Jag fyller 14 år idag. Ännu ett år med bus, kel och omvårdnad, skogspromenader och lathundsdagar. Ja, tänk så bra jag har det    Jo, jag lever ett mycket aktivt och glatt gammelhundsliv. 


Matte ska åka och jobba nu och jag måste sitta som på nålar hela dagen och vänta på henne. Tur att husse är hemma och leker med mig under tiden, och när hon kommer hem ska vi äntligen kalasa. Jag lovar att ni ska få en uppdatering av kalaset imorgon.


Tjohej och nospussar!


 

Av Laika - 9 april 2013 15:45

Idag när vi skulle ut på promenad valde jag vägen vi skulle gå. Inget som matte och husse hade något emot för de promenaderna brukar kunna bli ganska trevliga. Jag valde ingen skog idag, men däremot valde jag att gå ner till min å för att kolla läget där. Kan ni tänka att det inte fanns någon som helst is kvar på vattnet. 


En isfri å betyder att man genast måste springa ner för att kolla läget, men jag blev distraherad av alla smågrenar som är så trevligt tuggbara precis vid vattenbrynet. Jag doppade tassarna lite, men det var inget badvänligt vatten idag, alldeles för kallt.


Men är det inte badvänligt vatten för att det är för kallt så betyder det ju en annan sak- att vattnet är härligt kallt att dricka.   


När jag var klar med mitt åhäng gick vår promenad vidare. Det blev en riktig långprommis i solen. Matte har tittat på långtidsprognosen och säger att det ser ut som att det kan bli riktigt sköna temperaturer snart. Då ska vi vara ute och njuta vill jag lova. Fast det jag ser fram emot mest av allt just nu är min födelsedag på torsdag. Jag hoppas att jag får öppna paket då. Kan berätta i smyg att jag vet att jag kommer få göra det, för jag har sett ett paket på byrån. Jag har även frågat om det där paketet men matte sa att jag inte skulle bry mig... fnys... Jag som älskar att öppna paket. 


Ikväll ska jag äta tacos till middag, vilken kalasmiddag så här i början på veckan fast det är väl förstås..... matte och husse vill väl kalasa hela veckan för att något så speciellt väntar   

Av Laika - 8 april 2013 12:03

Idag är matte hemma med mig och ingen av oss är väl direkt sugna på att gå ut. Solen skiner knappt och det blåser kallt, ibland till och med snöar det, men ute har vi ju varit ändå. Och inte helt ovanligt så pratade matte en massa tok även idag, någonting om att jag behövde klippas. Hallååå, det är ju praktiskt taget vinter ute fortfarande. Här ska inget klippas. Matte höll med mig som tur var och vi bestämde att bara ansa lite, klippa vid nosen och tassarna samt fila klorna. Så nu är jag lite polerad och extra fin.


Vi ska snart gå ut igen och då ska matte gå och hämta ut ett paket innehållandes en vårjacka, vad hon nu ska med den till vet jag inte. Men det roliga med det hela är att vägen vi ska gå brukar vara ganska vältrafikerad av andra vovvar. Hoppas det blir lite bus med någon kompis. Till dess tänker jag drömma mig bort... Sol, sommar, värme och grönt gräs... åhh, gräsrullningar...

     

Av Laika - 5 april 2013 18:16

Vilken härlig dag, solen skiner och jag har gått på långpromenad. Jag har gosat med matte och åkt och handlat i min affär. Matte stod och tittade på massa tråksaker så jag blev otålig och började gnälla för jag ville gå till godisavdelningen och nosa lite. Förutom att välja godis och få provsmaka godisbitar av personalen så gillar jag även att kika under hyllplanen i jakt efter eventuella andra vovvar som också besöker butiken. 


Matte köpte en massa grejer men jag fick inte nosa på allt, för tydligen fanns där hemlisar till min födelsedag den 11 april. Däremot kan jag berätta om en mat som hon köpte på test till mig. Det är frysta förpackningar med olika råa maträtter i form  av lax, kyckling eller vom. Matte köpte en kyckling som hon tinade upp till min middag. Man kan, om man vill även steka upp maten men idag fick jag den rå. 


Verkligen smaskens.


Efter den smarriga måltiden som jag mer än gärna äter fler gånger gjorde jag min sedvanliga torkning på min dyna. Jag börjar alltid med att borra ner huvudet ordentligt i mattan så hela skägget torkas av.

   


Sedan måste man vända sig från höger sida till vänster sida, gnugga och gnugga.


Till slut blir man ren och fin och då passar det alltid bra att busa lite. Efter ett tag brukar jag låta magen smälta maten. Extra trevligt är det om jag blir klappad på magen i famnen på matte eller husse. Då påstår dom att jag till och med kan börja snarka, men det har jag då minsann inga bevis på så det tror jag inte på det minsta lilla.

Kvällssolen skiner än och vi ska nog ut på en runda snart igen för att njuta lite innan kvällspromenaden. Då är det bara mörker och kallt, fast i ärlighetens namn börjar även kvällspromenaderna bli lite ljusare. Härligt! 

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards