laikagumman

Alla inlägg under april 2013

Av Laika - 4 april 2013 19:04

Den snabbaste av snabba veckor, det är redan torsdag och imorgon är matte ledig. Så härligt. Idag var det jobb däremot och under förmiddagen var jag med matte på jobbet. Sedan åkte jag hem med husse.

Med torsdag som veckodag gäller ärtsoppa och pannkakor till middag. Dock blev det ingen ärtsoppa här idag, lite synd för jag tycker så mycket om det. Fast pannkakor är ännu godare och min mage ville äta en och en halv pannkaka med grädde på. Det där med grädde, knasiga grejer. Gott och fluffigt, men jag vet inte vem som gillar vem mest- Jag som gillar grädden eller grädden som gillar mitt skägg? Efter maten blir det väldigt mycket rengöring för att bli fin efter middagen igen. Det min tunga inte kan ta får min matta råda bot på.



Av Laika - 2 april 2013 20:30

Ja, alla är vi nog lite förvirrade över denna dag som känns som en måndag fast det är tisdag. Och då var det första april igår och inte idag så något lurt är det ju inte. Nåja, en dag närmare helg blir det i alla fall och det är trots allt väldigt trevligt.


Solen skiner om dagarna om värmer upp snön som sakta men säkert töar bort, centimeter för centimeter. På nätterna är det fortfarande väldigt kallt med många minusgrader, så allting fryser till is och varje morgon är det isbana både här och där. Vilken tur att jag har fyra labbar att parera med när jag är ute på min morgonrunda.


Jag har snöbadat och snöbadat... sedan har jag snöbadat lite till. Så pass mycket att matte undrat lite om det är dags att duscha mig lite, fast det inte alls var länge sedan sist. Väl inne, satt jag vid badrumsdörren och bara väntade på att matte skulle se mig och just då, när hon kom så viftade jag på svansen och pep lite. Min ganska så smarta matte förstod direkt att jag ville duscha. En enkel fråga till mig och sedan skuttade jag glatt in i badrummet och ställde mig vid badkaret. Jippie... jag fick duscha.


Åhh, vad jag njuter av att få duscha...


Fast det är viktigt att vattnet är riktigt varmt, annars fryser jag och då är det ju inte så troligt att det är vidare skönt. Vem vill duscha i kallvatten liksom? Ibland när matte är långsam på att schamponera hinner jag börja pipa jättemycket och skaka för att visa henne hur kall jag är och att det är bråttom med varmvattnet.


Efter att jag är färdigduschad är det torkfnatt som gäller och när jag lugnat ner mig blir det föning. Också en sak som är helt omöjlig att vara utan efter en dusch. Ibland måste matte fortsätta föna mig fast jag är torr och egentligen färdig men jag brukar kunna vara av annan åsikt, och snäll som min matte är så brukar hon fortsätta föna ett tag till. Vi myser så bra, hon och jag   


Av Laika - 1 april 2013 18:02

Att vara hund är inte bara latgöra, man ska se till att ens matte och husse kommer ut och får frisk och att de till exempel lagar mat som man själv vill äta. Idag åkte snabeldraken fram och det blev fixat och donat överallt. Till och med mattes och husses lakan blev bäddade och iordninggjorda. Medan snabeldraken gled fram över golven passade jag på att visa att jag också kunde genomföra hårt arbete. Den innan så fint bäddade sängen såg ut på detta vis när jag var klar med den:


Vad mer kan jag säga än att hårt arbete lönar sig? Det tar tid att bädda på det viset, man måste liksom provligga då och då så man vet om det är tillräckligt bra bäddat. När jag var klar lade jag mig ner och njöt av min fina bäddning. Matte var av annan åsikt, bara för att hon gillar platta lakan, men efter det hårda arbetet tänker jag inte flytta på mig på ett bra tag... kankse om det börjar dofta god middag förstås.

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards