laikagumman

Alla inlägg under maj 2013

Av Laika - 3 maj 2013 18:30

Idag är det fredag, men på söndag ska vi hem till mattes föräldrar för att fira alla dessa födelsedagar som varit. Mattes mor och bror fyllde år 1 Maj och redan 24 April fyllde mattes andra bror år och ingen har blivit riktigt kalasad än. Detta för att alle man inte varit på sin plats, men på söndag ska vi alla vara samlade igen, vissa mer bruna än andra gissar matte. Snart fyller dessutom min husse år, men hans kalas får vänta lite. 


Jag har varit hemma med honom idag medan matte jobbat och som vi väntat på att hon skulle sluta. Ja, så att vi kunde gå för att möta henne. Det är en ganska ordentlig promenad på nästan dryga 9 km fram och tillbaka. Man kan gå flera olika vägar, både genom skog och bebyggelse. Det gör att man alltid kan få variation och det är ju jätteroligt. Längs med vägen finns en parkbänk som jag gärna pausar på ibland för att fylla på med lite vatten. När matte sedan kommer mot oss blir jag självklart väldigt glad och sprallig, viktigt är att springa fram till henne och säga hej innan vi kan påbörja vägen hem.


Jag fick gå lös när vi började närma oss hemmet, mest för att jag bara skulle stanna hela tiden och gräsrulla. 


Nu luktar jag tydligen lite som skog säger matte... det betyder att det nog kommer bli en dusch ikväll eller imorgon skulle jag gissa på. Jippie säger jag. Nu ska vi i alla fall mysa och äta gott denna fredag kväll.


Trevlig helg alla kära vänner!


Av Laika - 2 maj 2013 20:21

Som det blåser och blåser och inte verkar det vilja avta heller. Det gäller att hålla hårt i matte och husse så de inte flyger iväg med vindarna. Det sköna är att det känns lite varmare och varmare hela tiden, för att inte tala om gräset som börjar bli grönt. Jag har gräsrullat en hel del idag måste jag säga, ja när jag till slut kom ut vill säga.


Imorse när jag blev väckt och skulle följa med ut så var jag jättetrött. Matte skulle jobba, jag och husse skulle köra henne till jobbet så hon skulle slippa leta parkeringsplats. Jag blev ropad till hallen, påstås det, men jag hörde absolut ingenting sådant imorse i alla fall. Nåja, till slut kom matte och tog upp mig i sin famn, gosade och kramade lite och sedan gick vi till hallen. När jag kom dit vände jag på en gång och gick tillbaka och la mig i min bädd. Efter mycket ojande kom vi i alla fall ut och det var då jag såg grönt gräs som jag skulle provrulla. Matte säger att det är en himla tur att vi går ut i så god tid på morgonen för annars hade hon kommit sent till jobbet hela tiden. 


Inte nog med att jag gräsrullade, jag stod emot alla kastvindar också. 


Matte har förresten bestämt sig för att odla sallad på balkongen och jag har hjälpt till lite grann i förberedelserna. Det där med att nosa igenom jorden och pilla lite i den med tassarna är min uppgift. Matte tyckte att jag sölade lite, men hon spillde faktiskt ut mycket mer jord än vad jag gjorde. Undrar om inte jag ska odla lite frolic kanske?



Av Laika - 1 maj 2013 20:12

Första maj, två födelsedagar och ledig dag, shopping, lagning av bil och skogspromenad. Ja, det är vår dag ganska kortfattat. Mycket har det hunnits med idag och det bästa av allt var ändå promenaden till skogen, den förbi hästgården. All snö i skogen är borta och det var torrt att gå också. Jag fick springa lös och studsade från den ena sidan till den andra, hur lycklig som helst.


Kom matte, kom... Vi kan väl gå hitåt.


Men matte och husse sa att vi skulle gå åt ett annat håll. Det var länge sedan jag gick så djupt inne i den här skogen att jag köpte det på en gång. Jag kom springandes mot matte och husse.


Okej vart ska vi gå, vart ska vi?  


Ser ni förresten att jag fått på mig mitt fästinghalsband? Inga ovälkomna gäster här tack. Till middag blev det hemlagad pizza och efter maten hoppade jag upp i soffan och la mig på kudden för att vila en stund. Skogsspringande och god mat gör ju en lite trött, för att inte tala om billagningen. Som jag fick hålla koll så inget hände med min plats i bilen. 

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards