laikagumman

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2013

Äventyr till havs...

Av Laika - 21 augusti 2013 20:48

Här har det tapetserats och kommit en släng av magont och feber hos matte. Jag har vårdat henne till sängs och snabbt som attan blev hon bra igen och idag packade vi ihop oss för att åka på äventyr. Detta var tänkt att göras redan i måndags, men så blev det ju inte eftersom jag fick vårda en sjukling istället.


Vart skulle vi idag då? Friska, pigga och krya... Jo, vi åkte bil en stund och sedan kom vi till en hamn och där gick vi ner till båtarna. Jag kollade på matte och hon sa att vi skulle åka med båten över till Utö. Båt är spännande även om jag inte åkt så där väldigt ofta, men jag vet hur man ska njuta av havsdoften och vindarna ändå. Jag såg till att matte höll mig ordentligt i famnen så att jag kunde luta ut med huvudet ordentligt. Ibland stänkte det upp lite vatten, uppfriskande. Nästan så att båtresan gick alldeles för fort för min smak.

 


När vi kom iland på Utö inhandlade vi lite picknick och började vår vandring. Vi gjorde en avstickare på en stig som jag valde och det visade sig att vi hamnade nere på en strand. Där satt jag fint och väntade medan matte och husse dukade upp räksmörgås, skinksmörgås, drickor och gottis. Köttbullar och godispinnar till mig. Ni kan ju bara ana hur gott det doftade just då.


Efter att ha mumsat på allt gottigt ville jag bada lite. Jag letade upp en bra pinne som matte fick kasta några gånger.

   


Sedan ville jag visa pinnen hur skönt det är att rulla i sanden efteråt, så jag grävde en spagrop till den.


Därefter rullade jag mig också i sanden.


När vi till slut kände oss klara fortsatte vi vår vandring på ön. Vi gick upp för backar och ner för backar, genom skogsstigar och på större vägar. Vid ett tillfälle hamnade vi högt uppe på bergen och där satt vi i solen och bara njöt. Vindarna var svaga och varma, vilken sommardag.


När vi efter en dags vandring började gå ner mot öns hamn igen stannade vi till och köpte glass. Jag åt en till godispinne och drack mitt kalla vatten. Jag bad om en liten smakbit av glassen och när matte skedat upp en liten kula vaniljglass till mig valde jag att istället rulla mitt ansikte i det??!! Matte förstod ingenting men vadå, det var ju svalkande och skönt. Dessutom har jag hört att det gör under för pälsen, men den effekten lär jag ju inte få veta av eftersom jag fick gå och bada bort det. Hemma har jag fått duscha också.


Vi låg på gräset nere vid hamnen i säkert en timme innan båten kom för att hämta hem oss. Vi hade nog kunnat ligga där i flera timmar till. Det var så avslappnande och skönt. Väl hemma störtdök jag ner i min bädd, så trött och så nöjd med dagens äventyr.     

 
 
Ludde

Ludde

21 augusti 2013 22:30

Ojojoj! Vilken härlig utflykt du fick ta med dina människor på. Åka båt gillar jag också! Tänk att få tillbringa hela dagen i skärgården och äta köttbullar och godispinnar! Bada och rulla i sanden låter helt underbart men att svalka sig så där med glassen hade jag nog aldrig kommit på... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

21 augusti 2013 22:43

Hihi, nä, matte undrade hur i all sin dar jag tänkte där. Varför åt jag inte glassen bara istället för att börja rulla i den. Men ja... allt ska man pröva på här i livet och det var en sak jag inte provat på innan ;) Men visst, en jättehärlig dag hade vi minsann.

 
Melody

Melody

21 augusti 2013 23:21

Vilken underbar utflykt ni gjort! Åkt båt har jag aldrig gjort, bortsett fån färja till Tyskland, men inte märkte jag att det var en båt! Vilken mysig sandrullning du gjorde, men rulla sig i glass det gör man inte! Att du fick duscha när du kom hem. det var inte så svårt att lista ut!
Puss från Melody!

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

22 augusti 2013 16:54

Ja det var verkligen en underbar utflykt, fler sådana vill jag ha :D

 
Kasper

Kasper

22 augusti 2013 09:37

En sån fantastisk dag! Och tänk, vad du är bra på att rulla! Vilken innovation, att rulla i glass!!! Nog för att jag är en rullare av rang, men här det är bara att erkänna sig slagen!
Sjöturen verkar ju också härlig! En sån himla tur att du lyckades vårda matten frisk så fort. Medan det ännu är sommar, menar jag. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

22 augusti 2013 16:52

Ja, tänk om hon fortsatt att vara sjuk, hemska tanke. Nu fick vi alla istället en fin dag på en ö :) Jag har lovat matte att kanske inte rulla i typ glass igen...

 
Frasse

Frasse

22 augusti 2013 10:00

Åh, vilka härliga bilder av dig till havs! Du är ju en riktig skeppshund - om det nu finns sådana, annars blir du den första! Det finns ju skeppskatter, så varför inte skeppshundar, hihi... :-)
Förstår att ni hade en riktigt härligt dag, och maten var ju inte fy jam den heller :D *slickar sig om nosen*
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

22 augusti 2013 16:51

En skeppshund kan jag absolut vara, se till att skutan förs fram tillräckligt snabbt över havens vågor :D

 
Aamor

Aamor

22 augusti 2013 19:21

Vilken härlig dag ni hade på ön.
Gnuggade ansiktet i glassen? - ja du är för rolig och så konstigt att du fick tvätta av dig, hihi!
Inte alls konstigt att du var helt slut efter en sån kul och spännande dag!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

24 augusti 2013 17:49

Jo, matte undrar lite hur jag tänkte och om jag inte skäms lite för det med glassen, men njäää... det gör jag inte, hihi.

 
Buttons

Buttons

23 augusti 2013 06:19

Båt till UTÖ !!!! din lyckans ost..............ska se om jag lyckas övertala matte då vår resa söderut börjar..........
blötpussar

http://floridatjej.bloggplatsen.se

Laika

24 augusti 2013 17:48

ja men det måste du göra :) Åka båt och sen få gå på en ö och bada nästan överallt är helt underbart :D

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

24 augusti 2013 11:01

Hahaha, glassrulla!! Du är inte klok, Madicken eller jag menar Laika! Vilken härlig dag och vi förstår att du fick duscha när hu kom hem!

Skrattande hälsningar från
BELLA

http://Bellas dogblogg

Laika

24 augusti 2013 17:47

Hihi, ja min matte säger väl lite samma sak, Madicken... bara en massa hittepå och bus ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards