laikagumman

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2013

Kottar vill också bada...

Av Laika - 30 augusti 2013 16:16

Snart är även denna semesterperiod slut, konstaterar matte. Det är ju då det kommer ta sån tid innan man får semester igen, innan man kan bada på nytt, gräsrulla och sola, åka på utflykter och bara njuta varje dag, konstaterar jag. Men matte tröstar mig med att vi ju har våra lediga dagar varje vecka, dom varar ju trots allt från två till fyra dagar och det kan man verkligen inte klaga på. Vi får fortsätta ta med oss semesterkänslorna in i hösten som nu verkar vilja storma fram. Fast det finns ju bra saker med hösten också, då kan man plocka svamp med matte och det gillar jag.


Idag däremot har vi försökt hålla oss kvar hos sommaren. Solen skiner förvisso inte så mycket idag men det är ändå varmt och skönt. Vi åkte ut till matteföräldrarnas landställe och plockade på oss en massa äpplen och åt hallon. Ikväll ska det bli äppelpaj. Därefter åkte vi ner till badet som ligger alldeles i närheten. 


Det finns massor med kottar där i skogen precis bakom sandstranden och en del ville visst bada.


Jag är inte den som inte hjälper till när jag ser att någon vill bada.


Jag tog kotten i munnen och gick ut i vattnet och släppte ner den. Kottar är jätteduktiga på att simma, så vi lekte och plaskade där ute i vattnet ett tag.


Sedan skulle jag upp för att fråga om fler kottar ville bada.


Men just då blev jag distraherad, för matte hade släppt lös mig och jag fick syn på en familj som låg på en stor filt långt bort på stranden. Jag fick ett tokfnatt och sprang dit så snabbt jag bara kunde. Matte ropade en massa, men jag hörde inte vad... Vinden susade ju i mina öron. Jag stannade någon meter framför dom och viftade på svansen. Alla i den familjen började klappa på mig och när jag gosat klart sprang jag tillbaka till matte. Hon vinkade till dom och ja.... jag antar att hon försökte be om ursäkt men jag förstår inte varför. Dom har ju också rätt att finnas där på stranden tillsammans med oss. Nåja, jag fortsatte leta kottar och när jag badat och busat klart gick vi till bilen igen och åkte hem.


Jag ska inte äta någon äppelpaj men däremot pannkakor. Mums!


Tänk att det är fredag redan, trevlig helg på er alla fina vänner. Nospussar!   

 
 
Ludde

Ludde

30 augusti 2013 19:49

Så trevligt att få bada med kottar! Jag visste inte att dom kunde simma så bra. Tänk så glada familjen på stranden måste blivit när dom fick gosa och klappa dig! Mattars konstiga reaktioner var ju helt onödiga... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

30 augusti 2013 21:41

Ja, kottarna simmar riktigt fint och jätteroligt att bada med dom :) Precis, mattes reaktion kunde man ju vara utan, dom vart ju jätteglada av att få klappa mig :D

 
Kasper

Kasper

30 augusti 2013 20:23

Vad ÄR det egentligen med mattar, som ber om ursäkt för att vi har varit artiga och hälsat, varit sällskapliga och trevliga? Så där beter sig min matte också.
Att sommaren håller på att ta slut är sorgligt tycker min matte, men jag rullar nästan lika bra på hösten, för att inte tala om i snö på vintern. :)
Du är allt bra snäll du, som tar dig an kottarna så fint.

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

30 augusti 2013 21:40

Eller hur? Dom kan nog inte det där sociala samspelet så bra, och svårlärda är dom ju också. :D

 
Melody

Melody

30 augusti 2013 21:01

Så snäll du är vid kottarna! Klart familjen blev glad som fick besök av dig, inte hade väl matte behövt be om ursäkt! Det måste ju vara rena lyckan att få klappa dig! Här har matte också bakat äppelpaj idag och hon blev mycket glad och trevlig av att få fika idag! Självklart fick jag också både äppelpaj och vaniljsås!
Supergott var det!
Önskar dig och matte en riktigt skön helg!
Puss från Melody! Matte hälsar också!

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

30 augusti 2013 21:39

Förstår jag det, här var det också lycka när det fikades äppelpaj. Att sådant kan få dom på så gott humör, hihi.

 
Aamor

Aamor

30 augusti 2013 21:51

Vad snäll du är som hjälper kottarna att bada, de har ju inga ben så det är inte så lätt för dom att rulla ner i vattnet!
Visst finns lediga dagar nu när det är jobb igen men det blir inte samma sak ändå för det är så skönt med den långa ledigheten men man ska inte klaga, hihi!
Tur de tjänar lite pengar så de kan handla saker till oss ;)

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

31 augusti 2013 12:31

Visst, hihi. Då vet vi att godisförrådet aldrig sinar i alla fall :D

 
Buttons

Buttons

1 september 2013 06:48

Hej sötnos, kan kottar bada ? visste jag inte, ska se om dom gör det här också, ska nog ner till sjön och fiska idag.....blötpussar

http://floridatjej.bloggplatsen.se

Laika

1 september 2013 17:49

Jo, men prova du så ska du se att du har några roliga kompisar i vattnet :)

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

1 september 2013 12:17

Härlig dag du haft och va gott att matte är hemma igen! Nu är det slut med badandes för min del! Och jag tror inte att Matte slänger sig i nåt mer i år heller! Men du, lilla Laika är en riktig bad-freak ;)

Slutbadade hälsningar från
BELLA

http://Bellas dogblogg

Laika

1 september 2013 17:50

Kan kanske, kanske vara slutbadat för min del med, beror lite på hur matte och husse tänkte göra, om vi åker till stranden mer eller inte. Jag hoppas än på några dopp till :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards