laikagumman

Direktlänk till inlägg 27 november 2013

Skogsrejs

Av Laika - 27 november 2013 20:03

Vi tog oss ut på tidiga förmiddagen för att gå till skogen. Det här är vår numer andra skogsrunda som har asfalt längs med spåret. Jag som gillar gruset under mina tassar, varför tar dom bort det tro?

Nåväl, det tänket överlämnar jag åt de entusiaster som gillar att asfaltera. Jag och Max gjorde oss i alla fall redo för lite rejs i skogen. Matte sa att vi ju måste få Max att känna sig hemma och att vi alla ska lära känna varandra väl innan Max kan få gå lös. Därför har det tagit så många dagar innan jag fått busa loss riktigt ordentligt med honom, men idag så var det alltså dags.


Vi sprang ikapp nedför backen i skogen och jag vann med god marginal även om Max var en mycket bra medtävlande. Matte hade med sig lite frolic i fickan som vi fick när vi rejsat klart, men jag sprang så fort att jag inte hann stanna intill matte utan bara rusade förbi.  


I helgen har Max redan varit hos oss en vecka, sen är det en vecka kvar. Tänk så fort tiden går ändå, vi som blir mer och mer kompisar för var dag som går. Jag lär honom rätt mycket, som att man inte behöver lyssna på matte och husse när de frågar om man ska gå ut. Om det tex regnar och vi ska ut så ligger Max kvar ända fram till att han ser att jag börjar röra på mig. Han har också lärt sig att han ska följa med till köket när det låter där ute, för det kan ju båda gott. Han börjar till och med lära sig att leka med mina nallar. Matte säger att jag inte ska hitta på för mycket med honom så att hans föräldrar får hem en ny vovve när de hämtar honom. Han tycker redan om att bli kammad även om det inte är något han behöver eftersom han är en strävhårig tax.


Idag fick jag dessutom vara ensam hemma med Max, han passade sin bädd medan jag passade mattes och husses bädd. De skulle handla och vet ni? De kom hem utan min bil. Ja, för när husse körde över ett gupp på väg ut från parkeringen på köpmarknaden så bara dusnade det till och bilen dog på en gång. Bränslefiltret med slang och hela allting rasade av och den nytankade bilen spillde ut bensin liter efter liter i väntan på bärgare. Nu är bilen på verkstaden, förhoppningsvis i goda händer och med bärgare och lagningskostnad så är matte och husse helt plötsligt i alla fall 5000kr fattigare. Och jag då, tänker jag... hur många godispinnar fattigare kommer jag bli den här månaden undrar jag oroligt. En väldig tur att jag och Max i alla fall fick en god middag idag då, renskav med ris. Matte säger att det blev mat kvar så det blir samma middag till oss imorgon och det gör mig absolut ingenting.


Nu ska vi snart ut på vår sista runda för den här dagen. Inga av mina kompisar har vi sprungit på heller så jag har inte kunnat presentera Max för någon än. Håller tassarna för att det blir ändrat.



 
 
Melody

Melody

27 november 2013 21:18

Stackars din bil som gått sönder! Tur det inte är så långt till tomten kommer så du kan få en massa godis av honom!
Max verkar vara riktigt läraktig. Du kan väl lära honom lite busiga saker också!
Puss från Melody!

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

27 november 2013 21:28

Ja, tomten brukar komma med en massa roligt och gottigt till mig. Oj så jag längtar, fast mest efter att få öppna paket faktiskt, det är ju så roligt :D
Matte är lite förvånad över att jag inte lärt ut så mycket bus än, men hon har ju bett om att jag inte ska göra det, så kanske håller jag det då ;)

 
Ludde

Ludde

27 november 2013 22:25

Så skönt att ni kommer så bra överens! Det måste var mycket trevligare att vara två när man ska passa huset. Fånigt med asfalten på promisen men det var nog bra för Max att inte behöva stänka magen full med grus när ni sprang... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

28 november 2013 19:47

Ja, grus slapp vi förstås få under magen, det är sant :D Då blev nog matte glad som slapp duscha av oss.

 
Kasper

Kasper

27 november 2013 23:13

Otur med bilen (min och mattes bil kostade 8000 att få i gott skick, härom veckan).
Bilar borde vara helt gratis tycker jag, för de är verkligen nödvändiga (i alla fall för mig och matte).

Åh, vad du rejsar, där på bilden. Max ser ut att gilla rejset, han också, även om han kommer lite på efterkälken.
Du har redan hunnit lära honom en hel del, hihihi, du hinner med ännu mycket mer under hans andra vecka. Sen kan han i sin tur lära sina tvåbeningar en del viktiga nyheter och intressanta färdigheter när det gäller hundumgänge. :D

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

28 november 2013 19:46

Usch ja, bil är ju så nödvändigt för oss med, men inte vill man betala sådana summor när de ska gå sönder utan vårt godkännande.
Tror Max kan lära sina tvåbentingar en hel del, hihi. De ska få med sig en dagbok från honom när han ska åka hem säger matte :)

 
Aamor

Aamor

28 november 2013 17:40

Bra att du lär Max lite bus och hur man ska göra i olika situationer för vi karlar klarar inte av detta själv, så tror min syrra att det är i alla fall, hihi!
Man kan faktiskt alltid lära sig nått av varandra och det är bra.
Så förbaskat synd om er bil och plånbok, bilar är pest när de inte funkar.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

28 november 2013 19:44

Hihi, fast jag ligger nog i lä om jag jämför med din syrra ;) Jag är bara liiite bossig, hihi.
Ja, bilen är vi ju lite trötta på alltså, för det där var inte ett dugg trevligt :(

 
Gunilla, Tasse och Simba

Gunilla, Tasse och Simba

29 november 2013 15:43

Så roligt att du och Max funkar så bra ihop! Fantastiskt att du kutar ifrån honom, du är i otroligt fin form, Laika *imponerade*
Så tråkigt med bilen, håller tassar och tummar att det varken går ut över godispinnarna eller julfirandet.
Kramar och tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

29 november 2013 20:46

Jodå, jag är väl i ganska god form fortfarande :D dock har jag ingen lust att alltid springa så som tur är, är bilen hemhämtad :) Fast till helgen ska jag inget annat än bara leka tror jag, hihi.

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

30 november 2013 17:00

Så bra ni verkar ha det, du och Max. Lite bus får du allt lära honom, vet ja! Å så tråkigt med bilen!

Ha det gott
BELLA

http://Bellas dogblogg

Laika

1 december 2013 17:50

Max är inte lika busig i sinnet som jag tror jag. Han sköter sig rätt bra, jag som hade hoppats få hitta på en massa hyss ju :)

 
Kim

Kim

1 december 2013 16:45

Nääää, nu blir jag lite sotis. Har du en annan kille på besök? Hoppas att ni bara är "vänner". :-(

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

1 december 2013 17:48

Absolut, vi är bara vänner :) Inget att oroa sig för, hihi

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards