laikagumman

Alla inlägg under januari 2014

Av Laika - 13 januari 2014 19:41

Fick en riktigt skön sovmorgon för att vara måndag, eller ja... för det mesta är ju matte ledig på måndagar men den här veckan är hon ledig på onsdag istället. Idag började hon inte förrän klockan 12.00 så vi gosade och hade världens mysmorgon. När vi var på väg ut tog matte vinterselet och min vinterkappa. Jag blev lite tveksam till om det skulle vara regn och kallt ute men bestämde mig för att följa med ändå, det var ju trots allt inte regnkappan hon tog fram. När vi kom ut såg jag att det hade kommit mer snö under natten och sedan kände jag även hur väldans kallt det var, -10 grader. Tur att jag fick på mig min vinterkappa.


Vi gick till bilen och här tycker matte att jag är så tramsig. Medan hon skrapar rutorna på bilen står jag hellre utanför utan att frysa än hoppar in i bilen och håller värmen, men hoppar jag in i bilen fryser och skakar jag något så fruktansvärt fast bilen står på och värmer upp sig. Men det är bara en principsak, fast matte inte förstår varför ;)


Hemma hos mina matteföräldrar har jag sett till att ha det riktigt bra. Är man gammal som jag och dessutom älskar värme så är detta helt rätt plats att befinna sig på- framför brasan.


Jag sov så gott när matte kom att jag knappt orkade följa med hem, men som tur är ska jag ju dit imorgon igen så jag kan ju alltid be om lite eld och värme då med. Här hemma tar jag nu husses duntäcke som min värmehållare, hihi. 


Matte har sagt att jag ska friseras lite på nosen och under hakan nu ikväll, fast först ska vi bara gosa. Kanske somnar vi till och rentav missar det vi tänkt göra... jo, lite sömnig är jag nog allt ;)





Av Laika - 11 januari 2014 13:56

...snöööö!!!

Igår var det så otroligt blaskigt med all blöt snö som kommit, men snö är snö och inte regn så för mig spelade det ingen roll. Det var matte som gnällde. Idag däremot har det krypit ner till flera minusgrader och det snöar för fullt. Vi tog oss en förmiddagspromenad och jag bestämde att vi visst skulle gå på en skogspromenad. Nu har vi ju inte hunnit förbereda min päls på mina labbar med vacker tass, en spray som gör att snön inte fastnar som klumpar i min päls, så det fick bli en liten upptining i duschen när vi kom hem.


Titta här på vilka trevliga stigar vi gått på.


Emellanåt hade jag en väldig fart att matte nästan fick jogga bredvid mig. Det är roligt med snö.


Nu ska jag vila ordentligt innan nästa roliga snöpromenad. Ikväll vet jag att det vankas crepes till middag och jag ser redan fram emot det, mums. I går fick jag äta tacos, vi passade på att ha riktigt fredagsmys för matte, jag och husse hade finbesök av min lilla tvåbenta vän Elise för hennes skola var stängd. En bra helg detta där jag blir bortskämd med god mat och hur mycket kel som helst.


Nospussar i massor   


Av Laika - 9 januari 2014 17:45

När matte kom hem till mig och husse efter jobbet hade hon med sig ett paket till mig. Det var inte precis ett litet paket så jag blev lite chockad innan jag kom på att det ju var min bädd som låg där i. Och mitt i allt säger matte att det nog är dags att frisera mig snart igen, att min päls växer så fort, bla bla bla i mina öron. Jag sitter ju framför ett stort paket och vill ju bara öppna det nu.


Efter lite stånk och stök och lite mattes hjälp så fick jag fram min bädd. Den har en liten tillhörande kudde också, mycket smart. Visst är den fin? Mjuk och skön att sitta i.


Ingen bädd kan dock enbart få godkänt genom att sittas i, den ska ju provliggas också. Jag blundade lite för att känna känslan hur det skulle bli att sova i den. Jo... godkänt även där.


Ett sista test, hur bra den är att gosa sig i...


Voff, godkänt med råge. Det här kommer bli en riktigt bra ny bädd.

Inte nog med bädden, jag fick mig en rosa kofta också.

 


Sitter helt perfekt och värmer riktigt gott. Himlans så bra matte... erhmm JAG beställde från Hööks. Dessa prylar kommer jag njuta av länge. Förresten så kom det även med rosa rosetter till mig att ha i håret.


Nu var det så här att allt detta öppnande och prövande skedde precis innan middagen och matte hon ville bara fota och fota, medan jag nu inte ville annat än att äta och äta. Så då blev jag lite kinkig och lipade lite åt matte så hon inte fick några fler bra bilder.


Då höll matte med om att det var dags för middag så vi åt köttfärssås med pasta, mums!

Kvällens vila blir i... ja, min nya bädd :)

ZZzzznark...



Av Laika - 6 januari 2014 16:45

När posten damp ner hos oss idag kände jag på mig att det kommit post till mig. Det liksom hördes på ljudet hur det där kuvertet landade på mattan. Helt rätt fick jag också, för kolla här:


Min fina vinst, presentkortet på Hööks kom äntligen. Jag tittade tillsammans med matte vad vi skulle beställa för vinsten. Hon tyckte att en regnkappa till kunde vara på sin plats men jag tyckte nog det var onödigt för dels gillar jag inte regn och har vi dessutom kommit till det faktumet att jag för tillfället är lite van vid regn så kanske jag inte behöver två jackor. Bäddar däremot kan man inte ha för många utav och jag såg en som jag väldigt gärna ville ha, så en sådan beställde vi, det tillsammans med lite annat smått och gott. Bädden däremot tror jag inte kan dimpa ner i brevlådan, den får vi nog hämta ut på posten.

Spännande :)

Av Laika - 2 januari 2014 16:33

Det här med vanor har jag funderat på en del, ja jag har ju all tid i världen att fundera när regnet smattrar där ute. En del vanor, som att få godis efter maten är ju en självklarhet. Andra vanor som att vänja sig vid att det regnar så mycket som det gör kan väl knappast vara okej, eller?


Vid uppehållsväder har jag varit ute på längre promenader, då ska man verkligen passa på. Men jag måste också berätta om den här ena vanan som jag fått. Håll i er nu!


Jag har blivit van att vara ute i regn!!!

Japp, en dag bara gåvägrade jag inte längre. Vi kom en runda runt hela huset och vi fortsatte även förbi grannhuset, i piskande regndroppar.


När jag kommer in släpper jag dock inte på vanan att tycka synd om mig själv eftersom jag blivit blöt mot min vilja. Därför ser jag till att bli riktigt ompysslad. Efter lite avduschning och handdukstorkning blir jag inbäddad i husses duntäcke.


Ska jäsa magen lite nu tror jag bestämt. Har fått äta laxpaté till middag så det blir alldeles utmärkt att läsa runt i bloggvärlden lite och bli killad på magen.


Självklart önskar vi er alla ett Gott Nytt År också :)

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards