laikagumman

Alla inlägg under mars 2014

Av Laika - 11 mars 2014 16:09

Nu ska ni få höra, håll i er... Jag var med på tv igår!


Detta är alltså vad som hänt:

Husse och jag åkte bil för en tid sedan. När vi närmade oss hemmet blev han invinkad till en poliskontroll. Något han inte visste var att de filmade till serien 112-på liv och död. Eller ja, han såg ju filmteamet men visste inte om att han blev filmad. När vi väl satt och tittade på just 112-på liv och död i går kväll så ser vi ett inslag från våra hemmatrakter och husse utbrister: Jag blev stoppad i en kontroll när filmteamet var där.


Vad händer sen då? Jo, husses bil filmas när han blir invinkad och får blåsa ett alkotest. Han är jättesuddig och pratar med jättekonstig röst så hade det inte varit för att jag tittade ut genom bilrutan och charmade filmteamet och i och med det fick vara med på tv så hade vi aldrig kunnat gissa att det var husse de stoppade.


Så ja... jag har varit med på tv, hihi. Undrar om det var därför en hund så jättegärna ville hälsa på mig när vi var ute och gick idag. Han ropade och ropade på mig och hur han än bad sin matte om att få komma och få en tassograf av mig så fick han inte för sin matte. Stackarn...


Nåväl, vi fortsatte vår promenad och passerade min å. Nu när solen skiner har jag inte alls lika bråttom längre, det är så mysigt att ta en stund och bara sitta och njuta av solen, höra åns porlande och fågelkvittret. Viktigt också att tänka på att fortsätta vara lika ödmjuk som innan även om jag numer också är lite av en tv-stjärna ;)

 

Av Laika - 9 mars 2014 14:30

Sol, värme, långpromenader och gräsrull. Vad mer kan man begära? God mat får jag ju också.

Precis innan vi skulle gå in efter morgonens långpromenad bestämde jag mig för att jag ville fortsätta vara ute och gosa i gräset så vi gick bort till ett par bänkar så matte kunde sitta och njuta i solen och jag kunde infinna riktiga vårkänslor i gräset.

Gräsrull på gräsrull, hur härligt som helst. Med liiite protest från min sida gick vi i alla fall in till slut. Jag fick mina klor slipade och pälsen genomborstad. Efter det tyckte jag att det var gosedags i mattes och husses säng och som tur var hade matte inget emot en stunds vila.


"Men matte, du kan ju inte hålla på och somna innan du klappat mig till sömns först"

 


Vet inte riktigt vem av oss som slumrade till först men det var säkert matte för hon var i alla fall den som klev upp  först och som sedan störde mig i min skönhetssömn när hon började dammsuga och ha sig.


Efter det gick vi ut igen och självklart gräsrullade jag lite till. Matte har lovat mig att solen ska fortsätta skina några dagar till men jag passade ändå på att fylla på mitt gräsrullar-lager i fall att.


Tjohej leverpastej, japp det åt jag till frukost. Fast det var egentligen matte som åt, men jag tog liksom över, hihi.






Av Laika - 7 mars 2014 20:38

Nu är det helg och alla ska vara hemma och mysa med mig :) Härligt! Kvällen inleddes med lite tvätt av lakan, men jag ska säga att husses duntäcke går att ligga på precis lika bra utan lakan som med.


Inte nog med helg och rena lakan. Jag bjöds på tacosmiddag och torkad kycklingfilé till efterrätt. Det här med fredagar gillar jag :)


Imorgon ska solen dessutom skina och det ska bli upp till tio plusgrader. Vi laddar för en långrunda i skogen, jippie. Kanske är det så att jag inte vill gå in sen heller, om solen ska skina och värma mig. Jag har faktiskt redan provat på gräsrull och det går bra. Många gräsmattor är ganska torra nu, så en liten solstund på gräsmattan tror jag nog att jag vill ha efter morgondagens promenad.


Hoppas ni får en skön fredagkväll och en fin helg :)

Nospussar på er alla.

Av Laika - 4 mars 2014 14:28

Nu är den här, våren alltså. Matte och jag hittade krokusar som snart slår ut i blom och det om något är väl ett säkert vårtecken. Hade jag inte fått bestämma att vi skulle gå ner till min å och sedan fortsätta in i skogen så hade vi inte vetat om att det är vår ute, för då hade vi missat krokusarna.

 


Eftersom matte är ledig idag hade vi inte bråttom någonstans och promenaden blev en riktig njutarpromenad. Jag kände mig som lejonkungen när jag stod och tittade ut över min å där uppe på höjden.


När vi väl fortsatte promenaden in mot skogen läste jag lite roliga nyheter längs med buskarna. Efter en kortare runda i skogen gick vi förbi hästgården och hem den vägen. En häst gnäggade åt mig, tror den berättade att det var gott hö som den åt. Kanske ville den bjuda på lite hö? Nej, tack... hö är inte min grej, men det är semlor däremot. I alla fall locket med lite grädde och eftersom det är fettisdagen idag blev det självfallet en bit semla.


Har man då myst på en lång morgonrunda med nästan en timme ute och sedan fikat semla på det, så blir bädden perfekt. Matte väcker mig säkert sen om jag råkar somna djupt, för ut ska vi ju igen. Då vill jag nog gå förbi rastgården och kolla om jag har några kompisar att leka med. Träffade förresten på mina collie-kompisar Ninjo och Kotten i går. Skönt att veta att där finns andra hundar ute än bara jag ;) Blev ju orolig där ett tag, hihi. 


Av Laika - 2 mars 2014 18:45

Tänk att det redan är söndag kväll, hur gick helgen så fort? När matte vaknade imorse tänkte hon att det var lördag men så mindes hon att så inte var fallet. Nåväl, söndagar är ju ändå bra dagar tycker jag, för söndag är en vilodag och vila är något jag verkligen kan. Kolla bara här:

 

När matte fick se mig valde hon bort allt annat och kröp intill mig och så gosade vi lite. Det dröjde inte länge innan hon snarkade i mitt öra, hihi.


Som tur är har vi hunnit med några ordentliga promenader för nu så här på kvällen har det börjat regna. Då kanske jag följer med ut om husses kompis Magnus följer med. Han är och hälsar på hos oss och ska vara här i en hel vecka. När vi skulle ut tidigare fick inte husse ta på mig mitt sele, det skulle Magnus göra, hihi. Det gäller att hålla pli på alla så det är ordning och reda här :)


Efter sushimiddagen ska jag nog bestämt inta en liknande ställning i sängen som tidigare, än är ju inte söndagen slut ;)


Nospussar på er!

Av Laika - 1 mars 2014 21:12

Lite så där lagom skönt och vindstilla har vi haft det idag. Dock har det inte blivit några jättelånga promenader, däremot fler och kortare. Det går väl jämnt ut antar jag, för jag har bara hunnit ligga och vila lite inne innan matte ville gå ut igen. Hon har städat och tvättat, samlat ihop lite saker som hon gått ner med till soprummet och återvinningen. Efter varje sådan runda tog vi en liten extra sväng innan vi gick in igen. Inte på en endaste av de rundorna fick jag träffa på en endaste fyrbent vän. Var håller alla till egentligen?


Jag berättade för matte att jag behövde mer spänning än så i mitt liv så när vi kom in fixade matte iordning min godisboll. Jag är så snabb på att rulla den, jag bara stångar den framåt med huvudet och allt som ramlar ut äter jag upp precis som en dammsugare. Det går så fort i rullandet att matte inte ens kunde få till ett bra foto, hihi

 

Den här bollen har bara ett hål som man dessutom kan reglera beroende på hur lätt eller svårt det ska vara. Misstänker att matte har minsta möjliga öppning på den för den bjuder inte på många bitar åt gången precis. När jag inte hörde mer skrammel hoppade jag upp i soffan till matte, så nu ligger vi här och småkollar på melodifestivalen. Jag håller koll på att allt tassas rätt till här förstås och därefter ska jag få lite magkill. Har ju till och med duschat och fönats idag så jag är så fluffig och fin i pälsen :)


Trevlig lördagkväll önskar vi. Njut av varandras sällskap för visst är det underbart att få mysa med de man älskar så :)

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards