laikagumman

Direktlänk till inlägg 5 maj 2014

Protest

Av Laika - 5 maj 2014 16:15

Jag tror att det är dags att lägga in en riktig protest mot det här vädret. Man kan väl inte luras med vår och fint för att sedan ta tillbaka det? Dagen började med sol, men övergick till mörka moln som täckte himlen. Det började regna men helt plötsligt sken solen igen. Matte tyckte det var en bra idé att gå ut då. Notera att jag skriver matte... för jag tyckte aldrig att det var en bra idé.


När vi kommer ut och hinner gå en liten bit börjar det droppa från himlen igen. Matte tyckte vi kunde gå en liten runda ändå, men jag visste att dom där dropparna skulle bli fler och jag hade inga som helst planer på att bli lika blöt som senast vi gick i regn. Dags att lägga in protest gåvägran.

 


Matte försökte lura med mig ändå och drog och drog i kopplet, sa att solen sken bakom huset...

Man kan nästan tro att jag gräsrullar på bilden nedan men eftersom matte drog så i kopplet lade jag mig på rygg och sa till matte: "Dra nu om du kan". Vem släpar en hund på marken? Ja, inte matte i alla fall och så fort hon släppte på kopplet reste jag mig upp och gjorde en springräd mot porten. (Det där med att lägga mig på ryggen är min sista utväg för att matte ska förstå innebörden av att jag inte tänker gå på någon promenad. Ni kan ju tänka att jag blivit utskrattad av förbipasserande när jag utövat denna protest.)


Vi gick in igen och där tänkte jag hålla mig resten av dagen, men matte lyckades lura ut mig en gång till ändå. Den gången regnade det inte på hela rundan. Ibland kan man bli lycklig för lite :) Jag ska få kyckling till middag, också något att bli lycklig över. Till dess får det bli vila på min blåa kudde för nu känner jag doften av regn igen nu när fönstret står öppet.

 
 
Aamor

Aamor

5 maj 2014 17:45

Du är ju bara för läcker, hihi!
Sen är det så att de skrattar inte åt dig utan åt din matte för att hon inte har bättre pli på sin hund, min matte vet för hon har råkat ut för samma sak.
Jag lägger mig inte på rygg ute men jag ska prova så tack för tipset, jag sitter där jag sitter och drar matte kastar jag med huvudet i hopp om att kopplet ska åka av men det gör det inte längre men jag kan glo kan du tro! Funkar också alltid!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

5 maj 2014 18:00

Att dra sig ur kopplet är ett säkert kort det med, för då kan man springa in själv. Jag vet ju att jag ska kliva av på fjärde våningen och allt ;) Det jobbiga är att mitt sele måste sitta lösare för att jag ska kunna dra mig ur, så därför fick denna metod duga bra idag :D

 
Ludde

Ludde

5 maj 2014 19:10

Tur att din matte inte försöker släpa omkring dig med alla benen i luften! Då skulle nog förbipasserande komma till din hjälp! Bra att hon förstår att du behöver en ordentlig kycklingmiddag som tröst... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

5 maj 2014 20:36

Kycklingmiddagen gjorde gott i magen så matte är förlåten för att hon gick ut med mig precis när det började regna ;)

 
Edith

Edith

5 maj 2014 19:38

Oh vad du är söt Laika när du gåvägrar! Det är helt rätt. Vi hundar måste säga ifrån ibland. Hej hopp!

http://parisercollie.blogg.se

Laika

5 maj 2014 20:35

Det måste vi verkligen göra, kanske ska jag önska en resa till Frankrike också :D

 
Kasper

Kasper

5 maj 2014 23:23

Du är minsann inte bara söt och charmig, du är ju ursmart också!! Att lägga sig på rygg om matten försöker dra iväg med en... fenomenalt bra uträknat!!
(Ååhhh, en så´n härlig bild, hälsar matte som sitter här och bara småskrattar...)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

6 maj 2014 21:41

Jag bjuder på skratten ;) Den metoden är så effektiv och noga utarbetad under många år, hihi

 
Melody

Melody

6 maj 2014 22:03

En sådan där protest måste jag testa nästa gång matte går åt fel håll!
Hon försöker lura mig ibland och gå en omväg så jag missar djuraffären för hon tycker det är lite pinsamt när jag försöker tömma deras godisskål som står på trappan. Tack för tipset!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

7 maj 2014 18:39

Men dom har ju säkert ställt den där till dig eftersom dom sett att du går förbi där så ofta och en så söt vovve behöver få lite gottis mitt i promenaden :D

 
Första året i Hjo

Första året i Hjo

7 maj 2014 15:10

Inget vidare med regn. Blött blött fortfarande, och mer lär det bli. Hjo-Hjo uttråkad. Husse också. Kom igen sol, så man kan springa ut och in som man vill.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

7 maj 2014 18:36

Det kan väl regna på natten, så vi kan vara ute på dagarna och ha roligt :D

 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

7 maj 2014 19:10

Hihi, vi brukar sätta oss och tjura i en buske när vi bir trötta på utelivet :-) Matte blir så irriterad för då trasslar kopplet in sig totalt i alla grenar :-)
Ser faktiskt ut som ett riktigt härligt gräsrull :D
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

7 maj 2014 20:01

Tjura i en buske kan nog också vara en ganska effektiv metod, hihi

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards