laikagumman

Alla inlägg under maj 2014

Av Laika - 11 maj 2014 13:18

Jag försöker bli ett med naturen för nu tror jag inte på att det finns något som heter solsken längre. Kanske kan jag börja gilla det här vädret om jag anstränger mig, kanske...


Så fort jag kommer in och flyr det eländiga vädret så inser jag att jag nog inte alls kan bli ett med naturen, solsken och jag hör ihop... så enkelt är det. Vill man då inte vara ute får man sysselsätta sig inne.


Jag tog ett lekrejs med min nalle. Spåren från min lek gick inte riktigt att dölja. Mattan fick en ny placering efter mina tvärnitar.


När jag lekt klart och ville ta en tupplur skulle jag hoppa upp i mattes och husses säng. Som ni vet har jag en liten "pall" som jag tar ett skutt på innan jag hoppar upp. Denna "pall" är en upp och nedvänd fruktlåda som matte bara lagt en pläd på så att det ska vara mjukt för mig att hoppa upp och ner. Jag ska minsann berätta att det inte alltid är lika mjukt och trevligt att hoppa upp där, som idag när pläden skrynklat sig och jag liksom halkar på den på vägen upp och störtar rakt in i sängramen.


Allt gick bra men jag blev ändå lite pussad på av matte. Jag undrar nog lite ändå om inte min nos blev lite, lite kortare... Medan jag tog min välbehövliga tupplur tjuvade hon min pall.


När jag vaknade och hoppade ner upptäckte jag att min pall var lite mer piffad än innan. Nu hade matte limmat på ett bilklädselskynke som fanns hemma. På sidorna dekorerade hon med lite band. Man tager vad man haver sa matte och hoppades att jag skulle bli glad av tilltaget.


Det blev jag verkligen. Matchar förvisso inte sovrummet i det stora hela men det är ju bara sånt där tvåbents-trams ;) Nu kommer jag inte snubbla på en skrynklig pläd längre.


Idag är det en mattedag och vi väntar på att gå och möta husse på jobbet. Då förväntar jag mig att det inte regnar mer. Någon gång ska väl vattnet där uppifrån ta slut.


Nospussar!     

Av Laika - 9 maj 2014 21:28

Imorse fick matte bära mig till hallen för jag kom inte hur mycket hon än kallade. Jag ville fortsätta sova och var inte alls på hugget för någon tidig morgonpromenad. När vi kom ut i porten och väntade på hissen orkade jag inte ens stå och vänta utan satte mig ner med ryggen emot hissen, klart och tydligt ointresserad av att gå någonstans över huvud taget.


Ut kom vi i alla fall till slut och gick en liten runda som slutade vid bilen. Då blev jag lite glad för tänk om jag skulle få åka till matteföräldrarna och lata mig vid braskaminen. Så sant som det var tänkt, bilen parkerade på deras tomt och jag sprang in till mattemor. Mattemor är en mycket klok tvåbent som alltid vet vad jag vill, därför behövde jag inte sitta och skaka och frysa särskilt länge innan hon lade fram fårskinnspläden och tände brasan så att jag kunde ligga och gosa i värmen. Det är ett knep jag kan rekommendera mer än väl, skaka och frys... då lovar jag att ni får all empati och omvårdnad i världen ;) Man behöver inte ens frysa på riktigt.


När matte hämtade mig åkte vi iväg med bilen för att hämta husse. Vi kom lite tidigt så vi passade på att ta en runda nu när det inte regnade. Väl hemma fick jag mitt fredagsgottis, som jag för övrigt bestämde att jag skulle äta uppe i mattes och husses säng. Jag blev påkommen med att jag bäddade bort husses täcke och krafsade till lakanet lite. När allt låg som jag vill började jag knapra på mitt gottis. Hur mysigt som helst...

Matte tyckte dock inte att det var lika mysigt eftersom mina labbar var blöta plus att jag hade godis med mig upp i bädden. Behöver jag säga att det blev lakantvätt? ;) Men det betyder också att jag får sova i en nybäddad säng snart och det ska bli riktigt härligt. Ett bra sätt att starta helgen på.


Nospussar på er :)

Av Laika - 7 maj 2014 20:11

Idag har solen tittat fram en liten stund. Just där och då befann jag mig i bilen tillsammans med matte och inväntade husse. Jag passade på att försöka sola och njuta men det var verkligen kortvarigt, men man får väl vara glad för det lilla. Matte är ju glad för mig och jag är ju liten.

Mattes och husses arbetsscheman krockar lite nu under en kortare period och imorgon blir krocken så stor att jag skulle varit hemma själv i sex timmar. Det går ju naturligtvis inte, därför åker jag hem till bästa mattesyster imorgon och blir ompysslad av henne heeeela dagen. Hur bra har inte jag det egentligen, hihi.


Nu håller jag tassarna för att det är fint väder imorgon och framför allt på kvällen när matte hämtar mig för hon har sagt att vi går hem i sådant fall. Den promenaden hem är helfestlig, massa skog och grusvägar men framför allt passerar vi min damm om det blir en promenad :)


Av Laika - 5 maj 2014 16:15

Jag tror att det är dags att lägga in en riktig protest mot det här vädret. Man kan väl inte luras med vår och fint för att sedan ta tillbaka det? Dagen började med sol, men övergick till mörka moln som täckte himlen. Det började regna men helt plötsligt sken solen igen. Matte tyckte det var en bra idé att gå ut då. Notera att jag skriver matte... för jag tyckte aldrig att det var en bra idé.


När vi kommer ut och hinner gå en liten bit börjar det droppa från himlen igen. Matte tyckte vi kunde gå en liten runda ändå, men jag visste att dom där dropparna skulle bli fler och jag hade inga som helst planer på att bli lika blöt som senast vi gick i regn. Dags att lägga in protest gåvägran.

 


Matte försökte lura med mig ändå och drog och drog i kopplet, sa att solen sken bakom huset...

Man kan nästan tro att jag gräsrullar på bilden nedan men eftersom matte drog så i kopplet lade jag mig på rygg och sa till matte: "Dra nu om du kan". Vem släpar en hund på marken? Ja, inte matte i alla fall och så fort hon släppte på kopplet reste jag mig upp och gjorde en springräd mot porten. (Det där med att lägga mig på ryggen är min sista utväg för att matte ska förstå innebörden av att jag inte tänker gå på någon promenad. Ni kan ju tänka att jag blivit utskrattad av förbipasserande när jag utövat denna protest.)


Vi gick in igen och där tänkte jag hålla mig resten av dagen, men matte lyckades lura ut mig en gång till ändå. Den gången regnade det inte på hela rundan. Ibland kan man bli lycklig för lite :) Jag ska få kyckling till middag, också något att bli lycklig över. Till dess får det bli vila på min blåa kudde för nu känner jag doften av regn igen nu när fönstret står öppet.

Av Laika - 3 maj 2014 21:36

Ibland är det inte lätt att veta vad man ska tycka om vissa dagar. Är dom bra eller är dom dåliga? Eller kanske både och... Jag vaknade i alla fall alldeles för tidigt, matte sa att vi skulle gå ut. Jag kollade läget med husse, men han var också på väg ut, attans. Vi gick till bilen och körde och lämnade matte på jobbet. En dålig lördag. 


Sedan har jag varit hemma med husse, gått promenader och myst. Det är vad jag kallar en bra lördag. Ännu bättre blev det när han frågade om vi skulle gå och möta matte. Jag rusade ut i hallen och sprang och drog husse hela vägen tills jag såg matte komma gåendes långt borta. Då släppte husse på kopplet och jag fick springa ikapp matte. Också bra.


När vi började gå hemåt öppnade himlen sig. Jag har nog aldrig blivit så blöt av regn. En mycket dålig lördag. Jag fick dra och dra matte och husse efter mig. Det kändes som en evighet att gå dom lååååånga tre kilometrarna hem. Jag frös och huttrade så matte duschade mig. Idag ville jag inte duscha. En dålig lördag. Jag tyckte mycket synd om mig efter duschen trots att jag blev inbäddad i varma badlakan.


När jag blivit torr blev jag gladare igen och bad om lördagsgodis. Det fick jag :) En mycket bra lördag. Ser ni den blåa kudden i min bädd? Kommer ni ihåg att det var husses kudde när han hade dragit sönder hälsenan? Kudden som jag ville ha hela tiden. Nu är den min. 


Lagom till middag frågade matte om vi skulle gå ut igen. Nu blev det en dålig lördag igen. Vem vill gå ut i regn igen? Under protest följde jag med, men jag blev snabbt glad när jag insåg att det inte regnade längre. Vi åkte iväg med bilen och köpte mat.


Vill ni veta vad jag fick till middag?

Kinamat. Matte tog fyra små rätter och jag fick äta lite av varje från henne. En helt perfekt middag på en... jo, bra lördag.

Av Laika - 1 maj 2014 19:08

Idag är vi lediga och hur passande är inte det med tanke på att mattemor och mattes andra bror fyller år idag. Efter en sovmorgon och en promenad i sol, moln, uppehåll, regn och blåst så åkte vi iväg för att handla en ny pläd till min bil. Därefter blev det en tur till matteföräldrarna för att kalasa lite med god mat och mattefars goda munkar. När vi åkte hem hade det slutat blåsa så mycket och solen visade sig.


Vi tog en promenix och jag njöt av att det slutat regna. Matte däremot njöt inte för hon hade ingen halsduk och inga vantar på sig så hon frös i den inte så våriga första majdagen. Någon brasa var vi inte och tittade på igår, men det gör inget för jag fick njuta vid brasan hemma hos matteföräldrarna idag i väntan på maten :)

Soliga första maj-kramar till er, helt utan protest ;)

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards