laikagumman

Direktlänk till inlägg 26 juni 2014

Semesterbilder

Av Laika - 26 juni 2014 18:27

Ja, på självaste midsommarafton åkte vi iväg med packning i bilen, hela vägen till Helsingborg. Självklart stannade vi längs med vägen och åt midsommarmat och jag badade tassarna i sjön intill. Men tro inte att det tog slut med ett midsommarfirande i skåne, nej vi stannade till i flera dagar och jag måste redan nu varna för massor med bilder.


I Helsingborg bor min kompis Penny. Hon är vovve till min husses bror. När vi kom fram sprang jag och överraskade henne när hon satt i soffan. Men det visade sig vara hon som överraskade mig genom att säga att hon skulle bjuda på torkad kycklingfilé.


"VA? Menar du det Penny? Ska jag få kycklingfilé?"


"Åh Penny, du är en bra värd. Kom så jag kan ge dig en kram."

 

Det som är extra trevligt med att besöka Penny är att hon bor i ett hus, och där har vi fritt tillträde till trädgården. Vi sprang in och ut precis hur vi ville hela vistelsen, dock såg jag till att vara ute även när matte och husse var det. Vi slappade rätt bra allihop faktiskt.

Sedan tog vi med oss Penny på skogspromenad. Även om det är hennes hemmatrakter så visade jag vägen på promenaden.

 

Sedan förklarade jag för henne att om man stannar upp min matte och husse så kan man bli bjuden på en frolic eller leversnitt. Penny tittade noga på hur jag gjorde. Be om energi-gottis på promenad är inget hon brukar göra, men nu kan hon även det. I gengäld lärde hon mig att man kan skälla på förbipasserande hundar i trädgården. Jag fick fram två eller tre skall under de fyra dagar vi var där, snyggt jobbat av en som inte skäller, eller hur?

 

Så här fint var det i skogen vi gick i:

 

Matte och husse åkte över till Danmark en dag också. Jag stannade med Penny och hennes husse. Så klart att jag låg och slappade i trädgården när de kom hem igen. Hur cool-lugn som helst. Knappt att jag märkte att de ens varit borta.

Senare den kvällen åkte vi till ett ställe som heter Kulla, strax utanför Helsingborg. Där stannade vi för att se på eldarna som de tänder längs med Danmarks kust på Sankt Hans aften. Tänk att man kan stå vid kusten i Sverige och se över till ett annat land. Kolla förresten längst ner till vänster på bilden. Jag springer i racerfart ner till vattnet, bada, bada, bada.

Efter Helsingborgsvistelsen begav vi oss till de småländska skogarna. Närmare bestämt Lönneberga. Dags för mig att hitta på lite bus, hihi.

Efter att den här bilden blev tagen satte vi oss i bilen för att åka till vårt vandrarhem som vi skulle bo på. Matte upptäcker då att det kryper en fästing på hennes lår och hon försöker få tag på den för att slänga ut den genom bilrutan. På något sätt lyckades hon tappa den och dessutom slarva bort den i bilen. Behöver jag säga att bilturerna inte alls kändes lika avslappnade efter den incidenten? Nu har jag mitt fästinghalsband så jag oroade mig inte, men matte gjorde och gör fortfarande. Imorgon ska bilen bli städad både på insidan och utsidan ;)


Här är vandrarhemmet. Det fanns en storstuga där man också kunde bo, men eftersom jag var med fick vi bo i lilla hundstugan.

Jag ville vara ute mest hela tiden, men matte och husse gick in i stugan för att plocka upp lite av packningen och bädda i ordning. Jag höll koll på vad de gjorde på ett säkert avstånd från att riskera att bli inplockad.

 

Matte frågade om jag inte ville komma in och kolla på min hundbädd. Jag frågade om det inte var min vanliga bädd hon pratade om, för den har jag ju både sett och sovit i.

Men nej, matte lovade att det inte var den bädden. Jag gick in i stugan och fick syn på den andra hundbädden. En bädd som redan stod i stugan när vi kom dit, en bädd till bara mig... och som redan doftade massor med olika dofter. Hur omtänksamt som helst. Jag ville genast provligga den.   

Våra utflykter och turer fortsatte. Vi gick i skogen och jag badade i nästan alla sjöar jag såg. Sedan var det dags för fästingbilen att få bjuda oss på en sväng. Vi åkte till Bullerbyn, där inspelningen till Alla vi barn i Bullerbyn skedde. Hur spännande som helst. Där stannade vi och fikade på ostkaka, jag drack vatten och gosade i gräset.

Sedan måste jag få visa Emils hem i Katthult. Också inspelningsplatsen. Det var nostalgiskt och härligt att gå där hälsar matte och husse. Astrid Lindgrens värld får vänta till i höst, för det vill vi också se.

Efter sådana utflykter blir man lite trött, så sista eftermiddagen och kvällen satt vi ute vid vår stuga på Lönneberga vandrarhem och njöt. Jag hittade en pinne i gräset som jag kunde tugga lite på.

Dessutom var det så lyxigt där så jag fick äta min middag ute i det fria. Detta är verkligen livet.

 

När matte och husse började packa in allt i bilen imorse förstod jag att det var dags att säga hej då till småland och åka hem igen. Låååååång biltur, då är det bäst att bli uttråkad med jämna mellanrum så vi kan stanna och jag kan få sträcka på benen. Till min stora lycka fanns det vatten där vi stannade till. Behöver jag säga att jag tog ett, två, tre och fyra dopp?

        Baksidan med det hela var att jag började frysa i bilen. Matte bäddade med husses regnjacka och sedan kunde jag somna för en stund.

Några stopp till blev det längs med vägen, och vips så var vi helt plötsligt hemma igen. Vilken semestervecka jag haft. Massor med roliga promenader, bad och gräsrull. Tyska turister som klappat mig, middagar ute i det fria och många nya spännande ställen att undersöka.


Orkade ni tar er ända hit vill jag ge er massor med sommarglada nospussar! :)

 
 
Ludde

Ludde

26 juni 2014 22:58

Åh! Det kallar jag semester! Så bra att Du och Penny kunde lära varandra bra saker! Det var nog skönast att stanna hos henne när dina människor åkte till Danmark! Jag hoppas att jag ska få lite semester också efter allt jobb med min Bosses tak... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

26 juni 2014 23:15

Du är ju värd massor med semester efter ditt slitgöra. Att hålla koll på de tvåbenta och att de gör rätt är inte alltid det enklaste man kan ha som åtagande ;)

 
Aamor

Aamor

27 juni 2014 18:02

Så söta ni är när ni hälsar på varandra! Visst är det bra att kunna lära varandra olika saker och roligt att lära sig nått nytt som man kan ha nytta av!
Härlig semester ni hade, trots den otäcka fripassageraren so vi hoppas är död nu!

Nopussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

27 juni 2014 21:30

Bilen är både dammsugad och rentorkad så förhoppningsvis finns där ingen otrevlig passagerare mer :)

 
Kasper

Kasper

27 juni 2014 23:39

De första bilderna är ju bara helt underbara - ja dom är fina allihop! En sån semester du haft, jag blir alldeles vimmelkantig när jag tänker på den! Bil, kompis, bad, middag utomhus, skog, du har lärt dig skälla, äcklig fästing, Lönneberga, särskilt hundbädd - ja, EN SÅN SEMESTER!!!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

28 juni 2014 16:03

Det har varit helt fantastiskt, sovit ikapp mig har jag också gjort i min egna hemmabädd :) Och nog är det allt skönt att komma hem efter en veckas semesterfarande :D

 
Kim

Kim

29 juni 2014 10:29

Vilka trevliga och roliga bilder, tack för dem.
Min matte är född och uppvuxen i Danmark och hon säger att du missade något, när du inte fick åka med dit - de har världens godaste mat.
Sen tycker jag att du ska fixa ett fästinghalsband till matte.

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

30 juni 2014 11:13

Jag fick smaka på danske pölser när de kom tillbaka :D De är verkligen goda så kan tänka mig att det finns massor med mer god mat där :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards