laikagumman

Direktlänk till inlägg 4 juli 2014

Min semester

Av Laika - 4 juli 2014 20:02

Idag kom jag hem efter att ha tagit semester från matte och husse. Jag har bott hos matteföräldrarna i tre dagar medan matte och husse tog en snabbresa till Finland. Solen sken i tisdags när jag blev lämnad så jag kände på mig att det skulle bli riktigt bra. De har ju trädgård där jag kan ligga och gräsrulla och äta godis bäst jag vill. Hur skulle det kunna bli fel??


Jo, ordet har fyra bokstäver... r-e-g-n.

Vi skulle gå en långpromenad på tisdag eftermiddag och helt plötsligt kom det mörka moln och himlen öppnade sig.

Jag blev inte så där väldigt glad.


Här surar jag på en handduk i min bädd....alldelels blöt.

Jag fick faktiskt soliga dagar också, även om jag känner att det är viktigt att betona hur synd det var om mig efter att ha gått ute på långpromenad i ett hällregn.


Förutom solen som till slut visade sig på himlen så fanns där en till sol, min kompis Nitro förgyllde mina dagar. Mattes syster var hundvakt åt honom och vi spenderade dagarna tillsammans. Vi var ute i matteföräldrarnas trädgård där vi fick lyxen att söka efter gottis.

Ja, den där röda linan sitter kopplad till mig, men ser ni att Nitro är lös? Ganska orättvist va?

Nu är det ingen annan som tycker att det är orättvist för "tar man egna friheter" som dom så fint kallar det så måste man sitta fast i en lina. Jag gillar ju att gå lite på egen tass, det är ju inte så att jag inte hittar hem igen. Utanför tomtgränserna brukar man dessutom möta på fler tvåbenta som kan uppmärksamma en, men jag trivdes faktiskt väldigt bra i trädgården trots linan.


När matte sedan till slut kom och hämatde mig idag låg jag återigen ute i trädgården, den här gången solade jag tillsammans med mattemor och mattesyster. Ni kan ju gissa vilken fart jag fick när jag såg matte :)

Vi tackade så mycket för oss och sedan åkte vi hem för en stund. Senare på eftermiddagen åkte vi iväg så att jag kunde få ta mig ett dopp i vattnet. När det är så här fint sommarväder som idag, ja då ska man passa på att bada.


Nu inväntar vi att mattes creme brulee som är i ugnen ska bli klar innan vi går på vår kvällspromenad. Ibland kan väntan bli lååååång...


 
 
Kasper

Kasper

4 juli 2014 21:38

Stackars dig Laika, blöt ska man bli av bad, inte av regn! I övrigt tycks ju din semester ha varit lyckad. Men den där linan - ja, du är ju van. :)
Kul i alla fall med Nitro, och att leta gottis ute är superkul!
Men nu är matte och husse hemma igen, och det är så klart det allra bästa. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

4 juli 2014 22:24

Jo så är det nog allt, vi har gått en lång kvällspromenad nu också så jag kommer nog sova riktigt gott i natt, det känner jag på mig. Matte och husse säger borta bra men hemma bäst, jag har ju min säng med mig vart jag än reser så jag är ju alltid lite hemma fast jag är borta ;)

 
Ludde

Ludde

4 juli 2014 22:47

Men! Stackars dig som hamnade i regnet på långpromenaden. Du ser verkligen sur ut på bilden! Skönt att solen kom till slut och så Nitro förstås. Jag håller med att det var synnerligen orättvist att ha en lång lina på dig och ingen på honom! Nu får du i alla fall ha matten hemma så då kan du bada varje dag nu när det ska bli varmt... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

4 juli 2014 23:28

Ja, nu ska vi bara vara hemma hela veckan. Vi som flängt så mycket i hela sverige i sommar. Ja matte och husse har väl flängt lite mer men det räknar jag inte in ;)

 
Aamor

Aamor

5 juli 2014 17:47

Lilla hjärtat, det var jättesynd om dig som blev så blöt och då har du rätt att ligga och sura och tycka allmänt synd om dig!
Hur kul man än har det med kompis och en massa uppmärksamhet så är det bäst när matte kommer och hämtar en.
De tvåbenta kan vara lite kinkiga med det där att vi tar oss friheter men jag tror att de bara är så rädda att bli av med oss och att det kanske skulle hända oss nått.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

5 juli 2014 19:08

Det är nog så va, att de är så rädda att tappa bort oss. Men vi får vara snälla med de tvåbenta så de hänger med oss helt enkelt, och då innebär det ju att få vara kopplad ibland, men jag är ju van :)

 
Kim

Kim

5 juli 2014 20:54

Du den där Nitro, ser ut att var en släkting till mig. Vi behöver inga röda linor, för vi är så lydiga *skryt, skryt*!

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

5 juli 2014 21:19

Tror jag det Kim :D Jag har dock aldrig förstått det där med att lyda hela tiden, ibland är väl okej, men sen tycker jag att jag med borde få bestämma lite ;)

 
Första året i Hjo

Första året i Hjo

6 juli 2014 15:54

Regn är inget att stå efter, inte för en hund. Crème brûlée däremot.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

6 juli 2014 16:50

Det kan vi bara hålla med om :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards