laikagumman

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2014

En dag med uppehåll

Av Laika - 23 oktober 2014 14:39

Jag väckte matte på hennes lediga dag i rena rama ottan, när det var så kallt ute att det bildats frost på gräset. Jag ville ut, jag var sååå kissnödig. Matte hasade sig upp ur sängen och tog på sig kläderna, jag sprang till hallen i all hast, bråttom, bråttom. Matte var inte precis lika snabb även om hon försäkrade mig om att hon visst skyndade sig. När vi gått en liten runda ville jag inte gå in, jag försökte hela tiden dra iväg matte på en längre runda. Vi kom överens om att vika av och ändå gå in, sova färdigt och sedan gå ut när vi, eller matte var lite mer pigg.


Sagt och gjort, lite vila och en filmjölkslimpa senare tog vi på oss och gick ut i skogen. Ja, dit skulle vi ju om det inte regnade och inte en endaste droppe har hittills kommit. Solen som vi hoppades få uppleva visade sig då och då.


Förbi hästarna och förbi den första stigen och in i skogen, sedan får jag nästan alltid springa fritt. Jag springer iväg ganska långt bort för att sedan vända tillbaka i världens fart, om och om igen.

När jag sprungit av mig tar jag alltid täten på våra skogspromenader. Jag måste ju vara först så att jag får se allt först. Det är charmen med att vara så nyfiken, hihi.


Ett härlig promenad och ett mellanmål senare tänker jag sova en stund för att sedan invänta min middag som kommer bli hemlagad hamburgare. Jag har beställt en saftig hamburgare med bara bacon och ost, brödet struntar jag i. Jag får ju ändå tänka på figuren lite. Det är dessutom sånt där nyttigt bröd och om äter jag bröd ska det vara vitt och rostat med smör och ost på. Annars får det vara.


Nosgos :)

 
 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

23 oktober 2014 15:27

Hyggligt av dig att nöja dig med en snabbrunda så att matte hann vakna till lite :D Låter som en härlig långpromenad och middagen var ju inte fyjam den heller :-) Och du, vi hade också struntat i brödet, hihi :-)
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

23 oktober 2014 21:12

Jag är bra snäll mot min matte ;) och hon är ju så snäll mot mig också så tur är väl att vi kan komma överens så bra, hihi. Middagen fyllde min hungriga bra underbart perfekt.

 
Melody

Melody

23 oktober 2014 16:48

Visst är det härligt med en dag utan regn! Du ser verkligen ut att ha sådan fart att du kan stoppa i dig både det ena och det andra utan att risk för att du blir
rund om magen!
Puss från Melody!

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

23 oktober 2014 21:10

Ja hihi, det är nog därför som jag är så hungrig hela tiden :D Min mage är alltid redo för nåt gott :)

 
Aamor

Aamor

23 oktober 2014 19:05

Jag kan äta bara ost och smör när jag är sugen på det, behövs inget bröd, hihi!
Det var väl typiskt att du skulle vakna så tidigt nu när ni kunde sova längre men ni lyckades vila lite till men det är inte samma sak.
Härlig skogstur ni tog er ut på.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

23 oktober 2014 21:08

Men visst är det gott :D
Ja, matte hade ju gärna sovit lite längre idag, men dagen blev bra ändå. Vi slumrade ju ändå till efter den tidiga promenaden.

 
Kasper

Kasper

23 oktober 2014 19:45

Åh - hamburgare...
Vad du är söt när du kommer rusande så där, med flaxande öron. :D
Själv har jag mest fått passa huset idag. :(
Blir bättre i morgon. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

23 oktober 2014 21:02

Jag tror ju att det är mina öron som gör att jag liksom flyger fram så när jag springer ;) Ibland kan jag fälla dom lite bakåt och hålla dom på plats men för det mesta får dom flaxa fritt, hihi.
Upp med tassarna för att du passat huset idag :)

 
Lillian

Lillian

23 oktober 2014 19:51

Som du langer ut, ser ut som du virkelig koser deg! Spørs om Matte må trene litt også, så hun blir kjemperask neste gang du må ut å tisse...

http://www.sognafaret.no

Laika

23 oktober 2014 21:00

Jag flyyyger fram när jag springer, hihi :D

 
Ludde

Ludde

23 oktober 2014 23:07

Oj! Det ser ju nästan ut som om du ska flyga iväg när du flaxar så där med öronen! Hemgjorda hamburgare är smaskens! Din matte vet vad en flicka som du behöver... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

24 oktober 2014 20:48

Jag tror kanske att jag faktiskt flög lite ;)
Ja min matte hon vet exakt vad jag vill ha :D Hon är bra hon.

 
Amanda och matte Julia

Amanda och matte Julia

24 oktober 2014 07:20

Skönt för matte att få sova liiite till, du är snäll :)
Bilden på dig är så härlig, man ser hur fort du springer och hur roligt du har!
Jag har tagit mig friheten att länka min blogg till din, för jag vill läsa hela bloggen från början, hoppas att det inte gör nåt. Bli inte förvånad om du får en eller annan kommentar till nåt gammalt inlägg ;-)

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

24 oktober 2014 20:47

Du är så välkommen att länka min blogg, vi har redan länkat din :D Roligt med nya bloggvänner :)
Imorgon är matte ledig igen så då har vi kommit överens om att gå ut lite senare ikväll och sova lite längre imorgon bitti, hihi.

 
Kim

Kim

24 oktober 2014 09:39

Inte behöver du avstå någon godsak. Du har en underbar figur!

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

24 oktober 2014 20:43

Hihi, tack :D Jag håller ju faktiskt med men matte vägde mig en gång hos veterinären och då vägde jag på toppen av min kurva, så sedan dess har hon extra koll tydligen. Hon borde hålla koll på sin egen vikt, hihi.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards