laikagumman

Direktlänk till inlägg 12 november 2014

Finbesök!

Av Laika - 12 november 2014 17:35

Idag var matte ledig från jobbet, så vi tog en lång sovmorgon och en härlig morgonpromenad på det. Efter lunchtid var jag så trött att jag ville stanna hemma när matte frågade mig om jag ville gå ut. Vädret är inte det roligaste så jag har inga större behov av att gå ut, i alla fall så bestämmer jag det. Inte ens när matte lockade med bilen lyfte jag på mina öron. Nej, jag bara "sov".


Matte åkte men kom tillbaka ganska så snart. Hon hade varit och hämtat söta Elise från skolan. Jag blev superglad när hon väckte mig. Något extra spännande med henne är att hon fått två stycken husdjur, hennes första husdjur för övrigt. Inga Laikor direkt, men råttor.


På morgonen, innan skolan hade Elise haft råttorna i sin famn så ni kan ju bara gissa hur spännande hon luktade när hon kom hem till oss. Medan Elise så väl satt på mattan i vardagsrummet och åt sitt mellanmål passade jag på att nosa igenom luvan som råttorna legat i. Jag kan lova att det här var mycket spännande grejer.

 

Matte ville också få göra en notis idag, och det är ifall någon upptäckt att det i fönstret i bakgrunden står julstjärnor, så är det alldeles korrekt. De står där för att matte nyss köpt dom och skulle kolla så de fick lagom höjd i fönstret. Men visst är det snart dags att julpynta ändå?! Då kan de ju få stå kvar fram till dess säger matte. De vita gardinerna ska ju bytas ut mot röda och så ska ju mer pynt fram så matte tycker inte ens att detta kan räknas som en tjuvstart. Jag säger ingenting jag, hihi. Jag ska bara drömma om råttor nu tror jag, fast först ska middagen ner i magen, med nöje!


Nospussar!


 
 
Amanda och matte Julia

Amanda och matte Julia

12 november 2014 18:22

Synd att rådisarna inte var kvar i luvan ;-) Det måste ha doftat jättespinnande!
Hade inte matte påpekat det där om stjärnorna, hade vi absolut missat dem! Nåja, det är ju snart dags för mer julpynt. Snart är det ju första Advent.

Nosoussar å en kram till matte

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

12 november 2014 19:49

Attan också, matte trodde alla skulle se och tänka hur sjutton hon är funtad som redan börjat pynta... men nu kom vi ju överens om att hon ju inte ens har tjuvstartat, hihi.
Det hade absolut varit mer spännande om råttorna varit kvar i luvan :)

 
Aamor

Aamor

12 november 2014 20:20

Hihi, vi såg inte heller adventsstjärnorna för vi tittade bara på dig och Elise.
Så spännande dofter det måste ha varit. Nån råtta har jag inte luktat på men jag hade gärna gjort det men då en tamråtta lägger matte till.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

12 november 2014 20:31

Nej men...hihi, då skulle matte ju inte sagt nåt säger hon ;)Jag har faktiskt för ett antal år sedan hälsat på mattesysters råttor, de var snälla mot mig och jag mot dom, vi var faktiskt bra vänner även om dom inte alltid förstod att jag ville att dom skulle följa med mig hem ;)

 
Melody

Melody

12 november 2014 21:09

Matte blev såg julstjärnorna direkt och ropade "Ja, nu sätter vi igång"!
Härligt med små flickor på besök, men råttkompisar ställer vi oss lite
tveksamma till.
Puss från Melody!

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

12 november 2014 22:06

Hihi, då kan min matte fortsätta plocka fram lite mer ;) Då finns det fler som börjar kan hon ju tänka och därmed inte känna sig så himla tidig. Råttkompisar är rätt snälla, inte för att jag hälsat på dessa men jag tror ju gott om alla :D Dom luktade i alla fall snälla, hihi.

 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

12 november 2014 21:23

Så kul med råttorna - fast om det är stora rackare håller vi oss nog på avstånd... Men lite spinnande dofter är ju aldrig fel :-)
Vi tycker att julstjärnorna ser så fina ut att de borde få stå kvar fram till jul. Så söta ni är, du och Elise! <3
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

12 november 2014 22:07

Nog hade jag hellre nosat på er förstås ;)

 
Ludde

Ludde

12 november 2014 22:10

Oj va det måste dofta spännande om Elise. Själv behöver jag nog bara gå ned i källaren för att hitta några... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

13 november 2014 19:16

Jag har träffat på en vild råtta en gång, den bara susade förbi så fort att jag knappt hann reagera på vad det var. Men de vilda varianterna är en aningen större också ;)

 
Kasper

Kasper

12 november 2014 23:12

Råttor i en luva - matte ryser men jag tycker det låter spännande. Fast jag törs inte berätta det för mina katter, för då kanske dom också skulle vilja ... nä det törs jag inte ens tänka på...
Hur som helst - en söt liten Elise, tror säkert att ni hade kul. :)
Julpynt börjas det inte alls med här, men matte ändrar alltid om färgerna lite på hösten. Vill att allt ska kännas lite varmare då, säger hon.

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

13 november 2014 19:15

Katter och råttor ska väl inte funka ihop va... katt och råtta-lek heter det ju... eller menar de att de verkligen leker då? Som vänner? Hmm, knepigt det där ibland. Jag vet i alla fall att jag hade lekt snällt med råttorna :) Jag leker snällt med katter också :D

 
Edith

Edith

13 november 2014 07:53

Jättefina julstjärnor! Det är klart att dom ska stanna kvar i fönstret nu. Dom har ju hittat sin plats. Matten har också börjat gräva i sina julkartonger. Det måste ha doftat spännande där råttorna hade varit. När matten var 10 år hade hon ett gäng med dansmöss. Det var mysigt, men lite knepigt för mössen blev bara fler och fler för varje dag hihi.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

13 november 2014 19:13

Här har faktiskt julkartongerna med kommit fram nu, gardiner ska tvättas och så :D
Dansmöss låter roligt :D

 
Andra året i Hjo

Andra året i Hjo

15 november 2014 14:07

En spännande luva kan jag lova. Om man heter Laika. Men bäst att Elise inte hade råttorna med sig.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

15 november 2014 14:14

Verkligen spännande :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards