laikagumman

Direktlänk till inlägg 30 december 2014

Min promenad

Av Laika - 30 december 2014 20:24

Det här med att välja vilken promenadväg vi ska gå, det gillar jag. Ibland väljer jag kringelikrok-vägar här i trakterna medan jag andra gånger väljer långa skogsrundor. Idag blev det skogen som fick mitt besök.


På väg till skogen, precis innan jag får börja springa fritt, passerar vi hästgården. Jag kollade ut över hagen för att kolla vad hästarna pysslade med. De åt mest hö så jag valde att springa vidare.


Jag sprang några rejäla tokrundor. Det bara måste man när snön ligger vit och fin och solen dessutom skiner så härligt. Fram och tillbaka, runda både matte och husse och sedan iväg igen. Jag försökte vara tempohållare och låg långt före matte och husse hela tiden, men de bara klagade på att jag skulle vänta och vänta.

Vid slutet av skogen skulle jag stanna och vänta för att bli kopplad, men vilken osis att jag inte hörde då när matte ropade. Men snäll som jag ändå är så fick hon i alla fall koppla mig till slut. Jag skulle bara skoja lite med henne först, hihi. Sedan drog jag hem matte och husse i kopplet. Två ben kan verkligen inte gå lika snabbt som mina fyra ben... fast matte och husse har ju fyra ben tillsammans. Alltså borde de kunna gå lika fort som mig...eller?


Imorgon är det nyårsafton och vi går in på 2015. Det året jag fyller 16 år. Det året jag ska få min vaccinationsspruta om matte minns rätt. Jag hoppas hon minns fel. Något hon i alla fall minns rätt med säkerhet är middagen vi ska äta imorgon, potatisgratäng och oxfilé. Det ska bli gott i min mage.


Gott Nytt År!

Nospussar!

 
 
Aamor

Aamor

30 december 2014 22:33

Bra att alla rundor får lika många besök av dig för annars undrar dom vart du tagit vägen, hihi!
Vilken otur att de inte var lika snabba som dig så du var långt före och inte hörde, hihi!
Inte nog med att de tillsammans har fyra ben och borde kunna gå lika fort som dig men jag tror mig veta att de har längre ben än vad du har och borde bara därför kunna vara snabbare, hihi!
Gott Nytt År på er!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

30 december 2014 22:51

Dom var med andra ord rent ut sagt lata idag, hihi. Annat är det med mattefar för håller jag tempo så joggar han med mig, heeela skogsrundan igenom ;) Men inte matte och husse inte, oavsett långa eller korta ben. Matte skyller dessutom ifrån sig och säger att husse har mycket längre ben än henne ;)
Jag får nog ha träningsläger med dom ;)

 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

31 december 2014 09:17

Så söt du är i din Julkofta där du springer i solen. Du kan inte räkna med att din matte å husse orkar springa i din takt.Du får ha dom på träningläger, precis som du säger!
Det är mäkligt dock att ni blir döva för allt det som ni inte VILL höra, medan ni hör vissa ord som bara tänks - godis till exempel.
Både du och Aamor ÄR riktiga Busfrön ;-) Jättegulliga Busungar!
Nyårsmenyn låter jättemumsigt, vi ska också äta samma huvudrätter.

Ha en underbar Nyårsafton! Hoppas att den inte blir alltför bullrig.

Nospussar å en kram till matte

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

1 januari 2015 20:37

Busfrön är vi nog allihopa, allihopa ;)
Det var ett himla smällande här under nyår, men mig stör det inte det minsta lilla. Jag vill vara med och se allt :D Men vi höll oss inomhus för de sköt så himla nära husen att matte och husse inte ville gå ut.

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

31 december 2014 11:51

Söta, söta lilla Laika. Ett riktigt Gott Nytt År till dig, husse och matte!

Vettskrämd-för-fyrverkerier-hälsning från
BELLA med matte

http://Bellas dogblogg

Laika

1 januari 2015 20:41

Usch så jobbigt att vara rädd för raketer. Jag har aldrig varit det så jag vet inte riktigt vad ni pratar om, men jag har en långväga vän som slet sig och var borta i dagar en nyårskväll förra året.

 
Kasper

Kasper

31 december 2014 22:10

Nu har vi läst ikpa.. :)
Åh Laika, så ljuvligt söt du är och så fantastiskt skönt du har det under och på ditt alldeles egna duntäcke!
Och dagens promenad - tvåbeningar ÄR ena riktiga sölkorvar (de flesta i alla fall), det är min erfarenhet också.
Vet du - om en liten stund ska jag ut och åka bil, många, många mil, så att jag ska slippa se och höra dom där fasansfulla smällarna och se dom där vidriga grejerna på himlen!
I varje fall är det så matte tänker sig det hela, oppas det funkar!
Gott Nytt År på dig!!!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

1 januari 2015 20:40

Söta fina Kasper, vi väntar på ett inlägg för att se hur det blev med nyåret för dig. Hoppas att mattes plan lyckades bra. Här smäller dom fortfarande, men för min del kan jag inte bry mig mindre ;)

 
Kim

Kim

1 januari 2015 07:53

Nospuss på dig med. Hoppas du får rusa runt det nya året också!

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

1 januari 2015 20:38

Jadå, första promenaden för i år blev en lång en, både hit och dit :D

 
Edith

Edith

1 januari 2015 18:30

Gott Nytt År Laika! Visst är det konstigt att matte och husse med sina totalt fyra ben kan vara så söliga. Jag fattar inte det.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

1 januari 2015 20:38

Tack detsamma :D
Jo, jag får nog hålla dom på hårdträning. Försökte i morse med en långprommis. Det gick ganska bra, hihi.

 
Melody

Melody

1 januari 2015 20:40

Vilka härliga rundor du får göra i både snö och solsken. Här är det bara gråväder och nu blåser det dessutom som sjutton!
Hoppas du och de dina har haft en riktigt bra nyårsdag och att ert nya år blir ett fantastiskt år med massa härliga promenader, mys och goda måltider.
Stor nyårspuss från Melody!
ps matte hälsar så klart och önskar Er Alla Gott Nytt År!

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

1 januari 2015 20:42

Vi önskar er alla detsamma och hoppas att nyåret i nya stan gick bra :)

 
Ludde

Ludde

2 januari 2015 09:04

Så stilig du är i din röda tröja! Det blir alltid bäst när vi får bestämma vart vi ska på promenaderna. Hussar och mattar är inte så snabba av sig oavsett hur många ben dom har tillsammans. Det är ett evigt släpande när man ska någonstans. Dom är i alla fall bra på nyårsmiddagar för det blev samma mat här. Gott Nytt År!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

3 januari 2015 20:21

Middagar är dom bra på och det räcker ju väldigt långt :D

 
Andra året i Hjo

Andra året i Hjo

4 januari 2015 17:36

Nej, hästarnas hö är inte så värst spännande. 16 år, jisses vilken aktningsvärd ålder. Hjo-Hjo fyller ett år nästa månad.
God fortsättning på det nya året!

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

5 januari 2015 20:50

Redan ett år nästa månad, se där :D Här ska det bli storkalas när jag fyller 16 :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards