laikagumman

Direktlänk till inlägg 7 januari 2015

Att träna

Av Laika - 7 januari 2015 14:07

Jo, jag nämnde ju i ett tidigare inlägg att matte och husse inte hänger med mig på mina promenader. De bara maskar sig och vill gå och inte springa rundorna. Dags för mig att ta till med hårdtassarna! Nu ska här tränas.


Snön yrde och jag var busig, pigg och hade väldigt mycket spring i mina ben. Ut med matte och husse. Vi tog en långrunda och när jag såg ut som en snögubbe började vi gå hemåt igen.


När vi kom in var det dags för nästa moment. Ni ser hur svettig jag är va? ;) Hur hårt jag tränat på mattes cirkelgrej...den liksom tränar armar och ben. Din tur matte. Jag är en så himla bra personlig tränare, hihi.

Matte sa, ja ja...jag ska träna på den där, jag har ju lagt den där av en anledning och det är för att den ska nyttjas. Vi har faktiskt även ett löpband här hemma. Matte lovar att hon ska bli bättre på att använda den också, men orken har inte funnits. Säkert jag som kört slut på stackarn.

Medan matte gjorde sig redo lade jag mig i min bädd för att hålla räkningen åt henne. Ett två, ett två...

När hon var klar frågade hon mig om den där klippningen. Jag tog till min goda kondition och sprang ut till husse i vardagsrummet. Matte kom efter. Attans, jag kanske inte ska träna upp henne så. Nu är det kört, nu ska jag bli uttråkad av att matte kammar och klipper, piffar och fixar. Men i ärlighetens namn vet jag ju hur härligt det är efteråt. Bara mitt tålamod som blivit sämre med åren, eller är det matte som blivit långsammare med saxen?


Nospussar!

 
 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

7 januari 2015 17:17

Du har nog tränat matte jättbra! Vi tror nog att det är ditt tålamod som tryter, men matte vill att hennes lilla tjej ska bli så fin som bara hon kan få till klippningen. Du vet väl att ju mindre du tramsar detså fortare är det klat.
Fast det där med att du är svettig, tror vi inte på. Det är säkert smält snö från rundan ;-). Sa du inte att du såg ut som en liten snögumma när ni vände hemåt? Låt du matte träna med den där cirkelmojängen...
Nå??? Trivs du lika bra med din Julklapp fortfarande? Du är så söt där i sängen när du ligger på duntäcket :)

Nospussarå en kram till matte

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

7 januari 2015 18:09

Jo, hälften av gångerna lämnar matte in mig för klippning men det händer ju nåt där... så fort jag fått "min frisör" så slutar hon jobba eller flyttar bort. Hmmm... SÅ jobbig är jag väl inte, hihi.
Nej, jag var väl inte kanske så där jättesvettig på bilden ;) Mest smält snö, hihi

 
Aamor

Aamor

7 januari 2015 17:58

Det är bra att du får igång matte men tänk bara på att hon inte får för mycket kraft och energi för då kanske hon hör hårt med dig, hihi!
Försöker ibland med min men hon är så envis och vill hon inte kan inte ens en stor hund dra igång henne ;-)
Jag tror det är lite av båda, ditt tålamod är kanske lite sämre och matte lite långsammare men matte säger att samarbete oftast få saker snabbare gjorda och det hör jag när jag tappar tålamodet, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

7 januari 2015 18:06

Min matte brukar ju vara en sån hurtbulle, men hon säger själv att hon gått ner sig lite ;) Men vädret vi haft hela hösten har ju inte gjort det lätt att vilja vara ute precis.
Jo, det där med tålamod Aamor, hihi... kan vi inte lämna det till nån annan ;)

 
Melody

Melody

7 januari 2015 20:24

Det gäller att träna sin matte och husse lagom mycket, de ska orka hänga med på det mesta, men inte bli snabb som man själv och absolut inte snabbare.
Min matte har fobi mot gym, så tack och lov har jag full koll på hennes träning.
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

7 januari 2015 20:42

Min matte är med mest bekväm på hemmaplan även om hon gymmar då och då. Men vad är väl bättre än att gå ut och motionera av sig i skogen? Inget skulle jag vilja säga :)

 
Ludde

Ludde

7 januari 2015 22:22

Du är nog världens bästa pt! Som klippt och skuren hehe. Hoppas du kan träna upp mattens fingrar också så hon klipper lite snabbare... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

8 januari 2015 21:05

Ja, för där hade hon verkligen behövt bli snabbare ;) Jag blev så himla gosig med matte att hon sa att vi kunde mysa lite och klippa sen... men hon liksom sköt på det till imorgon, hehe... Det här klarar jag bra, att lura matte ;)

 
Lillian

Lillian

7 januari 2015 22:36

Tar du godt betalt for sånne privat timer i trening? Jeg kunne godt trengt noen ...

http://www.sognafaret.no

Laika

8 januari 2015 21:06

Jag tar betalt i extra mycket godis :D Tror bestämt att det får bli ett besök till min affär i helgen :D

 
Andra året i Hjo

Andra året i Hjo

9 januari 2015 14:33

Gott med en egen PT. Den där cirkelgrejen förstår jag inte, men det gör inget. Söt hund!

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

9 januari 2015 22:26

Den där cirkelgrejen håller matte mellan sina händer och så pressar hon ihop, så tränar hon biceps och bröstmuskulaturen, och så kan man hålla den mellan knäna och pressa osv. Jo, den mojängen kan göra mycket, fast inte lika mycket som jag kan ;)

 
Edith

Edith

10 januari 2015 09:28

Tänk att ha en PT som dig Laika. Det är inte alla förunnat. Den där cirkelgrejen verkar bra. Min matte kör med hantlar, men bara ibland.
Trevlig helg!

http://parisercollie.blogg.se

Laika

10 januari 2015 19:03

Det är verkligen likadant här, hon gör det bara ibland. Mer sällan än ofta skulle jag nog säga, hihi.

 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

10 januari 2015 16:07

Så bra att du föregår med gott exempel och motiverar matte till att träna :-) Det kan man verkligen inte jama att vi gör, hihi... :-)
Hoppas klippningen gick smidigt, skönt när det är gjort!
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

10 januari 2015 19:02

Jag tycker väl att klippningen gick smidigt, ganska i alla fall, lite åtminstone ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards