laikagumman

Direktlänk till inlägg 12 februari 2015

Gömma i soffan

Av Laika - 12 februari 2015 20:44

Gårdagen var en jättehärlig och solig dag. Matte var ju ledig och vi gick ut på långpromenad. Jag blev lagom nöjd men matte blev helt utmattad, så vi vilade upp oss lite när vi kommit in. Matte till och med somnade ett tag. Det tar nog några dagar innan hennes vanliga styrka kommer tillbaka.


Jag har tillbringat min dag idag tillsammans med husse, men klockan fem sa han att jag skulle få vara ensam i två timmar, tills matte kom hem. Husse pussade mig och sa att han kommer sen. Innan han åkte ställde han fram min mat som jag naturligtvis åt upp på en gång, mums.


Sedan kom matte hem dryga två timmar senare. Jag talade om för henne att jag var utsvulten, men hon var osäker och visste inte om hon skulle tro på mig eller på den tomma tallriken på golvet. Jag sa till matte att det ju varit min frukost som legat på tallriken och att jag visst var jäääääättehungrig. Sedan sa matte att husse berättat för henne att han skulle ställa fram mat innan han åkte, så inte kunde det vara något som stått där sedan frukost. Det slutade med att jag fick en godispinne men dryga två sekunder senare ville jag ha en till pinne. Nu var matte så snäll och gav mig en.


Upp i soffan och där bäddade jag med plädarna och gjorde det mysigt för mig.

När matte skulle gosa lite med mig frågade hon varför jag bäddat så, vad det var som låg i pläden.


-Mina godisar så klart.

Matte sa åt mig att hoppa ner på golvet och äta mina pinnar, men bläää, aldrig matte...


När husse sedan kom hem grät jag lite för honom och sa att matte glömt ställa fram mat på min tallrik, men han gick inte på den. Däremot gav han mig en godispinne, hihi.


Vet ni vad? Nu har matte sagt att jag kan vänta en låååång promenad imorgon med tanke på hur mycket jag fyllt min mage med idag. Jipiie, hoppas vi halkar rundor i skogen då för det tycker jag är roligt.


Nospussar!

 
 
Melody

Melody

12 februari 2015 21:18

Jo du, det där tricket har jag allt försökt med några gånger. När matte kommit hem har jag sett helt utsvulten ut och gnällt och klagat så matte givit mig mat.
Tyvärr går det inte längre för efter att hon kollat med husse några gånger och kommit på att jag fått mat två gånger, har husse börjat sätta en lapp om att jag fått mat av honom!
Vi får nog räkna ut något smartare trick!
Ha nu en riktigt skön fredag med härlig långpromenad.
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

12 februari 2015 22:25

Dom är tyvärr inte så lättlurade som man ibland önskar ;)

 
Ludde

Ludde

12 februari 2015 22:40

Åja! Du fick en hel del godispinnar i alla fall och en lååång promenad i morgon... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

13 februari 2015 18:39

Det blev rätt bra ändå visst :D

 
Julia

Julia

13 februari 2015 06:27

Du är allt en liten lurifax.
En riktig liten teaterapa.
Tänk att du kunde luras... Liiite i alla fall, BusFia, men lite tröstegodis måste du ju få eftersom du vaktade huset på egen tasss jääättelääänge ;-)
Hoppas att ni får riktigt soligt och vindstilla på er långpromenad.
Ha en mysig fredag!

Kram å nospussar

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

13 februari 2015 18:39

Ja, visst var jag allt värd alla dom godispinnarna, hihi :D Vi har haft väldigt blandat väder idag, men helt vindstilla har det inte precis varit, även om det inte blåste så mycket just i skogen :)

 
Andra året i Hjo

Andra året i Hjo

13 februari 2015 10:28

Det blev rätt många godispinnar. Får mig att tänka på Hjo-Hjos godis, leversnittar. Borde kanske köpa något riktigt smaskigt till honom.
Trevlig helg!

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

13 februari 2015 18:37

Leversnittar är hur gott som helst :D Jag brukar mumsa på dom med, men sen har jag en massa andra typer av godispinnar, mjuka som hårda som jag tycker om :)

 
Edith

Edith

13 februari 2015 13:02

Fasen också att du inte lyckades lura din matte. Men jag vet att mattar är svåra att lura. Trevlig helg!

http://parisercollie.blogg.se

Laika

13 februari 2015 18:36

Det är nästan som att dom har en radar som kan läsa av allt sånt ;)
Trevlig helg på er med :D

 
Aamor

Aamor

13 februari 2015 19:19

Bra försök, synd det inte gick så bra fast inte illa att få så många godispinnar, hihi!
Att bädda ner sina saker måste man göra lite då och då och då kan man bara göra det i soffor eller sängar och INTE på golvet men de förstår inte alltid det men vi gör ändå som vi vill, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

13 februari 2015 21:48

Det gör vi verkligen. Igår kväll gömde jag mitt märgben under tvbänken men när jag ville åt den idag så bara kunde jag inte nå den, attans. Fick gråta lite för matte så hon hjälpte mig, hihi.

 
Kim

Kim

13 februari 2015 23:18

Men det låter ju underbart. Mer godis och mer promenad. Kan det bli bättre?

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

15 februari 2015 11:35

Det är egentligen så bra det kan bli va, hihi

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

21 februari 2015 19:29

Du är bara såå smart :)

http://Bellas dogblogg

Laika

21 februari 2015 23:06

Hihi, visst är jag :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards