laikagumman

Alla inlägg under april 2015

Av Laika - 6 april 2015 12:44

Oj, tänk att det idag är den sista lediga dagen den här påsken, och det precis när solen och värmen är på väg tillbaka. Igår var vi på påskmiddag och i duggregnet fick jag följa med ut i trädgården och gömma påskägg som sedan skulle letas fram av söta Elise. Hon skötte det hela väldigt bra ska jag meddela, och som vanligt när man är bortbjuden blir det god mat också.


Förresten, nu när matte äntligen matat in bilderna i datorn ska ni få se mig som påskkärring. Ja, än är inte påsken över, så visst kan vi hälsa Glad Påsk på nytt.

Under ledigheten hade matte planerat att vi skulle komma ut en del i skogen, men det blev liksom inte riktigt av. Varken jag, matte eller husse var sugna på några skogsrundor i haglet och regnet, blåsten och jag vet inte allt som vi bjöds på. Därför var det extra underbart att få komma ut idag och se solen, känna värmen och med raska steg gå mot skogen. Vi började med att passera hästgården och där höll de på att lägga ut jord och sand för att skapa en ny hästhage. Efter allt regnande kan jag meddela att det var rena rama lervällingen där. Jag försökte spatsera fram i traktorspåren för där var det minst lerigt, men det slutade ändå med en tassdusch när jag kom in. 



Vi ska snart passa på att gå ut igen, nu medan solen skiner. Sedan måste jag också se till att få komma ut vid fem-sextiden för då är min kattkompis ute. Hon brukar sitta utanför vår port vid den tiden och ropa på de som bor på första våningen. De säger att de matar henne för de tycker lite synd om henne, men hon är inte deras. Ja, någonstans bor sötnosen ju, frågan är bara var. Hur som haver så hälsar vi alltid på varandra när vi ses och nu när jag vet hennes tider så råkar vi på varandra gansa ofta, hihi.


Påskkramar på er!



Av Laika - 3 april 2015 20:17

Det är långfredag idag säger matte, men jag tycker inte att den här fredagen är längre än någon annan fredag. Det jag i alla fall vet är att vi haft en riktigt bra fredag med massa mys och god mat. Jag har fått både köttbullar, korv, kokt ägg och räkor på min tallrik. Jag är verkligen mätt och belåten. Ett märgben till efterrätt gjorde susen.


När man mår så gott sover man som en prinsessa.

När det kommer till att gå ut på promenader får jag lite beslutsångest. Jag vill ut, men bara om det är fint väder och eftersom vi bjöds på både sol, hagel, regn och snö på en och samma promenad är det svårt att veta vad som ska möta en nästa gång man stoppar nosen utanför dörren. Matte har sagt att jag ska få duscha efter sista rundan så jag kan väl leva med att det kanske regnar ute då. Jag ska bli påskfin för på söndag ska vi åka iväg på påskmiddag.


Vi önskar er alla en riktigt skön påskhelg. Massa nospussar!

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards