laikagumman

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2015

Äventyr!

Av Laika - 25 augusti 2015 13:28

Vet ni vad jag gjorde igår?

Matte packade och grejade redan från start på morgonen så jag förstod att någonting speciellt var på gång. Jag satt som på tusen nålar och bara väntade på att få veta vart vi skulle.


Ut till bilen och så började vi köra. Aha... vi körde åt samma håll som min strand ligger. Men till min stora förvåning åkte vi inte till stranden. Vi åkte ner till hamnen och klev på en båt som skulle ta oss ut till en skärgårdsö. Skeppohoj!

Vi var inte precis ensamma på båten och på hundavdelningen fick vi sitta under resan. Jag intog bästa möjliga plats, nämligen liggandes i gången så alla blev tvungna att kliva över mig. På så vis fick jag massor med uppmärksamhet och kunde charma både stora och små, hihi.

När vi kom fram var det jätteläskigt att kliva av båten. Att kliva på båten var inga problem, men att det var precis likadant där vi både klev på och av spelar ingen roll. Vi började gå längs med den stora vägen först och helt plötsligt passerade vi ett bageri som bjöd matte och husse på goda dofter. De hade en fin handtextad skylt utanför med texten: 4 sekunder i munnen, 4 timmar i magen, 40 år på höften. Men den skylten ignorerades och kanelbullar köptes till fikat.


Vi vandrade vidare och hamnade på en snårig liten stig i skogen. När vi gått en bit var vi helt plötsligt ute ur skogen och där stod vi nu på en stor grönskande gräsmatta och längre ner fanns en strand och härligt vatten.

Jag fick springa lös med lovorden att hålla mig i närheten. Det gjorde jag.... till mattes och husses förvåning, hihi.

Vi gick ner till vattnet för att bada lite. Svalkande och skönt.

 

Husse startade grillen och sedan blev det dags för lunch. Bil och båttur, promenad och bad gör vem som helst hungrig i magen. Här sitter jag och väntar snällt på maten.

    
Efter några timmar packade vi ihop oss och fortsatte vår promenad som till slut avslutades vid hamnen. Det var ett tag kvar innan båten skulle komma så vi åt mjukglass vid hamncafét och så höll jag koll på att matte och husse inte fuskade när de spelade minigolf. Sedan satte vi oss på en parkbänk och väntade in båten. Jag vilade gott med lite vatten och en kotte som leksak innan hemfärd.

Vill ni veta hur gott jag sovit under natten? Alldeles, alldeles underbart.

Däremot kan jag inte sova ett dugg mer just nu för jag behöver ut och göra nummer två. I alla fall säger matte det för hon vill inte lukta på mina fisar mer, hihi.


Somriga nospussar!   

 
 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

25 augusti 2015 14:46

Vilket härligt äventyr dagen bjöd på. Att ni hade mysigt syns på lång väg, när man tittar på bilderna!

Kram å puss på söta nosen

http://hjuliahullerombuller.blospot.se

Laika

25 augusti 2015 19:24

Det var verkligen en härlig dag :D Att åka båt är riktigt skoj också, speciellt när jag får vara ute på däck och känna doften av havet :)

 
Lillian

Lillian

25 augusti 2015 17:38

Wow for en flott dag du har hatt med båttur og greier. Det skulle jeg likt å være med på.

http://www.sognafaret.no

Laika

25 augusti 2015 19:25

Ja, ni hade älskat vattnet och alla stränderna där :D

 
Aamor

Aamor

25 augusti 2015 19:48

Vilken härlig dag, inte konstigt du sov så gott på natten.
De där fisarna kan lura min matte, när hon inte står ut längre går vi ut men jag säger inte att det bara är luft och inget bakom, hihi! Kommer ju ut lite extra då, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

26 augusti 2015 16:49

Hihi, jag hade en sån dag... det kom aldrig någon nummer två, bara en massa fisar, hihi.
Matte och husse var ju måttligt roade ;)

 
Ludde

Ludde

25 augusti 2015 22:25

Båtturer är det bästa jag vet fast jag har mest åkt med husses båt på sjön här hemma. Måste ha varit fantastiskt att ligga på mattan i gången och kolla in alla passagerarna. Stranden såg riktigt spring- och badvänlig ut och att få något grillat efteråt låter toppen... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

26 augusti 2015 16:50

Visst är det bra härligt med båtturer :D Lyxigt att få åka med husses båt hemma i sjön, vi får köpa biljetter och åka när lusten faller in, men se så trevligt det med blev :D

 
Kasper

Kasper

25 augusti 2015 23:43

Åh, en sån härligt äventyrlig dag! Så fantastiskt spännande, tänk, jag har aldrig åkt båt. Varken nån stor eller liten.
Men bil och promenad och bad känner jag förstås till - alltid något. :)

Har jag sagt att ... äsch... GULLIS!!!!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

26 augusti 2015 16:38

Ja sådana dagar gör jag gärna om, men härnäst blir det nog skogsdagar för matte vill se hur höstkantarellerna mår i skogen, har de kommit än mån tro?

 
Edith o Hilda

Edith o Hilda

27 augusti 2015 12:58

Vilken härlig utflykt! Och spännande att åka båt. Det var längesen för mig och Hilda. Vi har åkt färjan mellan Danmark och Tyskland några gånger och det var kul. Att lägga sig mitt i gången för att få uppmärksamhet, var smart av dig.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

27 augusti 2015 18:38

Hihi, jag låg riktigt bra där mitt i gången :) Många som hälsade och en tjej tog några bilder :D

 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

27 augusti 2015 14:46

Åh, vi önskar att vi hade kunnat vara med er denna underbara dag! <3 Fast det där med båtåkning vet vi inte om vi hade vågat oss på :-)
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

27 augusti 2015 18:36

Vi hade verkligen trevligt och det hade ni med haft tror ja, även båtturen :)

 
Melody

Melody

28 augusti 2015 08:18

Vilket härligt ställe ni besökte! Både bageri och hamncafé med glass! Låter som ett helt perfekt utflyktsmål, fast matte skulle nog ha fått lite ångest över den där skylten! Hon har ätit alldeles för många bullar den här sommaren!
Önskar Er en härlig helg!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

28 augusti 2015 18:33

Ja, vi har varit där en gång tidigare men nog får man lust att åka lite oftare för det är riktigt mysigt :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards