laikagumman

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2015

Fast...

Av Laika - 31 oktober 2015 12:01

Vilket underbart helgväder vi har idag, hoppas även morgondagen bjuder på detsamma. Solen skiner och temperaturen når upp till dryga elva grader. Det bästa av allt är att det inte blåser vidare mycket heller. Något som inte är lika bäst är att jag numer sitter fast i matte eller husse hela tiden. Jag försökte hålla gott tempo imorse på väg in i skogen så att matte inte skulle orka i samma tempo som jag men nog hängde hon på alltid och kopplet satt fast mellan oss hela vägen.

 

Det var och är så fantasiskt väder ute att vi knappt ville gå in alls efter morgonrundan, men mattes frukostmage kurrade så in gick vi ändå. Jag åt också lite frukost eftersom matte tog fram leverpastejen.


Jag har intagit bästa viloläge i min bädd i vardagsrummet. Den bädden står intill ett element och där blir det varmt och gosigt. Där kan jag sova gott bra länge. När jag sedan vaknar har matte säkert städat klart och då kan vi gå ut igen och springa någon ny runda, hihi. Ska passa på att drömma lite om vad det blir för middag av den där köttfärsen som kommit fram på upptining från frysen medan matte dammsuger.


Soliga nospussar på er!

 
 
Aamor

Aamor

31 oktober 2015 18:27

Det är nog inte det lättaste att springa ifrån din matte, hon kan nog hänga med dig om hon vill men visst är det värt ett försök. Hon är bara rädd om dig och eftersom du lider av samma sjuka som jag gör, selektiv hörsel så...., hihi!
Hoppas din middag blev god.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

31 oktober 2015 19:04

Hihi, sant. Och den sjukan "selektiv hörsel" är nog något jag får leva med, verkar aldrig gå över, hihi :)

 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

1 november 2015 13:20

Du får nog uppföra dig ett tag till innan matte vågar lita på dig igen, BusFia ;-)
Hoppas att ni har det soligt idag, här är det mulet, men ändå +11 grader!

Kram å puss på nosen

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

1 november 2015 18:32

Nej, idag har det varit mulet här också. Vi har tagit en riktig latardag, gått fler men kortare promenader och sen mest bara gosat inomhus.

 
Kasper

Kasper

2 november 2015 18:11

Det där med hörsel är knepigt -visst hör jag hela tiden, men ibland måste man ju få göra färdigt det man påbörjat. Först. Innan man riktigt fattar... ;)
Men än slipper jag en kopplad matte, utom då på dom vägar där det kommer bilar. Kanske att du så småningom återigen får känna dig lite lös och ledig ibland. Sötis!!!!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

2 november 2015 19:14

Ja, sån hård pli kan hon ju inte ha på mig hela tiden heller, inte ens jag har sån hård pli på matte hela tiden. Det måste ju vara lika åt båda hållen ;)

 
Ludde

Ludde

2 november 2015 22:39

Bra att matten inte kan smita iväg på egen tass. Då kan du vara säker på att den tinade köttfärsen inte hamnar i fel mun... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

3 november 2015 20:16

Hihi, sant Ludde :D Jag fick till och med portioner i frysen som jag kan be om när jag är sugen på köttfärssås och pasta :D

 
Edith o Hilda

Edith o Hilda

3 november 2015 15:19

Det där lät som en härlig lördag. Du ska se att matte och husse snart kopplar dig fri. Du måste bara ha lite tålamod.

http://www.parisercollie.blogg.se

Laika

3 november 2015 20:15

Ja, tålamod är bara så himla tråkiga grejor, hihi ;)

 
Tredje året i Hjo

Tredje året i Hjo

4 november 2015 15:52

Idag hänger det som en blöt handduk i luften. Men gårdagen var fin.
Ha det fint hälsar Hjo-Hjo!

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

7 november 2015 11:40

Den där blöta handduken håller på att vrida ur sig här hos oss idag, fy vilket ruskväder vi har.

 
Melody

Melody

5 november 2015 07:39

Sedan vi flyttade till stan så stänger jag öronen när matte säger att det är dags för morgonpromenaden! Jag har ingen förståelse för att jag ska behöva dra omkring på matte, hon kan väl gå bredvid mig utan att hon ska sitta fast i mig! Hon är väl inget dagisbarn? Tacka vet jag livet på landet! När vi bodde där, då vågade matte gå själv! Undrar vad det stod i ditt förra inlägg? Matte vägrar läsa det högt för mig! Hon säger att jag kan komma på något som jag ännu inte kommit på! De har det inte lätt de där tvåbenta som är så beroende av oss!
Stor puss till dig från Melody!

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

7 november 2015 11:39

Visst är det lite dagisbarn-aktigt? Förstår din omställning där med att först få gå utan att matte måste sitta fast i en och helt plötsligt så vågar hon inte gå själv alls... vi har det bra, men allt är inte alltid så lätt ;)

 
Gunilla, Simba och Tasse

Gunilla, Simba och Tasse

5 november 2015 14:38

Härligt att först tassa ut i höstkylan och sedan tassa in och slappa i spisvärmen :-) Men vi förstår faktiskt att dina människor håller lite extra kort koppel efter din rymning <3
Kramar och tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

7 november 2015 11:38

Ja, det kopplet sitter på varje gång vi är ute, det gör det :/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards