laikagumman

Direktlänk till inlägg 3 januari 2016

God fortsättning!

Av Laika - 3 januari 2016 20:13

Vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året.

Inomhus hos oss i värmen blev det ett lugnt och trevligt nyårsfirande men utanför sköts det raketer som aldrig förr, och som det lät. Ja, i alla fall sa matte det dagen efter. Jag vet då inte eftersom jag sov igenom tolvslaget. Det blir visst lätt så när man får så god mat att magen inte kan annat än vila sig med hjälp av hela min kropp. Annars brukar jag i normala fall följa med ut på balkongen och titta på alla raketer för där ser man riktigt bra, men i år stod till och med matte och husse inomhus helt och hållet för det var många som bestämt sig för att det var okej att skjuta raketer inne i bostadsområdet och en del av de där raketerna flög obehagligt nära både balkonger och fönster.


Morgonrundan dagen efter var däremot helt stilla och tyst, så fridfullt. Jag tog med matte och husse på en långpromenad redan innan frukost. Sedan mös vi ner oss i soffan med frukost och film på tv.


Sedan ska jag berätta något som gjorde mig helt förvirrad. Matte har plockat fram min vinterkappa för en del dagar är det ganska många minusgrader och då blir jag lite frusen av mig. Men helt plötsligt låg där även andra typer av kläder... Jag sa till matte att det ju ser ut som rena barnkläderna. Inte kan jag väl få på mig det där, dessutom klär jag bäst i rött om jag själv får bestämma. Dags att ge matte en oförstående blick.

Matte klappade mig och förklarade att jag i mars faktiskt ska bli storesyster. Ja, inte till en fyrbent som mig själv utan till en tvåbent liten pojke. Kan ni tänka, vår lilla familj ska utökas och bli större. Så spännande. Det var på tiden tänkte jag samtidigt som matte och husse sa samma sak, men ibland är inte allt det naturliga så lätt och enkelt som man kan tro att det ska vara. Ibland får man kämpa och tro, hoppas och sedan ge upp hoppet och känna att tiden inte är på ens sida innan ett litet mirakel sker, hälsar matte. Jag som bara trodde matte hade ätit lite för mycket lussebullar i jul, hihi.


Nu ska jag erkänna att jag trott att något varit i görningen tidigare än så här eftersom jag vilat på mattes mage en del, just för att det känns lite spännande där inne. Men nu vet jag ju varför.


Ett nytt år, nytt hopp och nya möjligheter och ett nytt tillskott till familjen till våren. Tänk att det redan är ett så bra nytt år och ändå har vi bara gått tre dagar in på det.


Nu kallar snart kvällsrundan känner jag, dags att hojta på matte och husse så vi kan gå ut. Vid den här tiden på kvällen brukar även mina lassie-kompisar vara ute på sin runda. Det är så roligt att träffa dom och få säga hej och god natt.


God fortsättning på er alla och hoppas att ni fått en fin start på det nya året.

Nospussar!

 
 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

3 januari 2016 22:43

God fortsättning önskar vi er tillbaka!!!
Vi ber att få gratulera tillökningen! Jätteroligt.
Hoppas att du blir en pålitlig barnvakt som kallar på matte när den lille vill ha uppmärksamhet... Fast vid närmare eftertanke, kommer han nog kunna göra sig hörd alldeles själv vid behov ;-)

Grattiskramar och nospussar

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

4 januari 2016 11:45

Vi tackar så mycket :) Jag blir nog en jättebra barnvakt, hihi. Jag har ju uppfostrat mattemors och mattefars hund, enligt min åsikt alldeles utmärkt. De tvåbenta tyckte det var onödigt att jag lärde ut en massa hyss också, men de måste ju kunna sånt med, annars blir ju inte vardagen rolig heller, hihi.

 
Aamor

Aamor

3 januari 2016 23:05

Ett jättestort grattis till er alla! Vad kul att du ska bli storasyster, så mycket du kan lära detta lilla liv, hihi!
Hoppas barnet kommer att bli lika bra på att sova som du ;-)
En av mattes kompisar blev mormor den 1/1 till två stycken tvillingtjejer men de bor i USA så jag lär väl inte se dom :-( men kul ändå. Matte lägger till att kompisen var väldigt ung när hon fick dottern, jaja! ;-)

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

4 januari 2016 11:31

Tack så mycket :) Ja, det är tur att jag kan stänga av mina öron och bara sova igenom vad som helst om jag bara vill, ja om den lilla nu låter massor vill säga ;)
Hihi här är dock matte inte helt världsung längre, inte för att bli förstagångsmor i alla fall ;)

 
Ludde

Ludde

6 januari 2016 11:59

Ja, det kan man kalla en god start på året! Det blir spännande att följa hur du ska uppfostra den nya familjemedlemmen, för det måste storasystrar hjälpa till med... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

6 januari 2016 19:02

Det ska jag absolut göra. Inte så jättelänge kvar egentligen innan bebisen är här, bara några månader och det går säkert fort. Tror jag kan lära killen massor med bra saker :D

 
Tredje året i Hjo

Tredje året i Hjo

6 januari 2016 17:10

God fortsättning!
Och god lycka med nytillskottet!

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

6 januari 2016 19:01

Tackar så mycket :D

 
Kasper med matte

Kasper med matte

6 januari 2016 22:48

Oj, såna nyheter!! Största tänkbara, ju!
Tänka sig...
Tror din matte och husse kommer att vara väldigt tacksamma över att ha just dig till hjälp, när det gäller människovalspsuppfostran! Med ditt goda omdöme och all din erfarenhet kommer ni fyra att tillsammans bli den allra finaste lilla flock!!
Så spännande det blir att få följa med i bloggen!!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

7 januari 2016 21:54

Ja, i slutet på mars ska det tydligen gälla, så får vi se hur det går när han ska nattas, jag har ju plats i min bädd. Dessutom har han en liten liten bädd som jag redan prövat att ligga i, helskön. Fast den kommer nog bara en av oss få plats i åt gången ;)

 
Edith o Hilda

Edith o Hilda

8 januari 2016 13:00

Gott Nytt År tillbaka till er! Och stort grattis till tillökningen i mars. Vi är säkra på att du Laika kommer att bli en sådan snäll och fin storasyster. Bättre kan man nog inte hitta.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

9 januari 2016 13:36

Hihi, jag hoppas jag blir en bra storesyster, men det tror jag att jag blir :D Jag är ju bra på att ta hand om matte och husse :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards