laikagumman

Direktlänk till inlägg 9 januari 2016

Snöväder

Av Laika - 9 januari 2016 18:11

Det blev kallt och så kom det lite snö, sedan kom det lite mer. I onsdags var det så att snön nätt och jämnt täckte marken. Jag och matte gick på långrunda men innan vi började promenaden fick jag snörulla lite för att få igång värmen i kroppen. Det var -13 grader den dagen.

Det känns väldigt uppfriskande att ha snörullat lite.

 

Men den känslan försvann ganska snabbt för jag fick fryskramp i mitt ena framben när vi promenerade, så matte fick lyfta upp mig och värma upp tassarna på mig innan vi kunde vända och gå hemåt igen. 


Tur att det inte är riktigt lika kallt idag, som mest har visaren sagt -9 grader. Förresten har det snöat ganska mycket mer sedan i onsdags. Nu har vi kanske en dm snö och mer ska det komma. 


Vad har annars hänt i dagarna? Inte mycket egentligen. Promenader och gos, julen har jag städat undan tillsammans med matte och jag har vaktat henne när hon lagat till middag. Köttfärssås och spaghetti är inget man bara låter henne laga till utan uppsikt. Jag fick en rejäl portion till middag och jag såg även att matte frös in flera portioner till mig. Imorgon blir det söndagsstek, även det kalasgott. Då sover man gott efter en sådan middag.


Snart ska vi gå ut för att möta upp husse som varit iväg en stund, men nu när det är så mörkt ute är det bra att han får möte av mig så han hittar hem till rätt port, hihi.


Snöglada nospussar!

 
 
Aamor

Aamor

9 januari 2016 19:53

Vad du är söt i din rosa tröja :-)
Inte kul att få fryskramp, har aldrig fått det men låter otrevligt.
Jag har däremot fått känna på den förbannade saltningen, ingen fröjd för tassarna om man råkar trampa i en salthög.
Min granne Arktis är så känslig att han fått skor av sin matte, så känslig är inte jag utan det räcker matte pillar lite på mina tassar så kan jag gå igen.
Kul med snö, jag har också snö men bara ett tunt täcke men det går att gnugga huvudet i det ändå ;-)

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

9 januari 2016 20:42

Fryskramp är jobbigt och det tar tid innan det ger med sig men salt på vägarna är bra illa det med, ont gör det.

 
Ludde

Ludde

11 januari 2016 09:52

Praktiskt med en matte som har varma tassar när ens egna fryser. Tröjan ser riktigt varm och skön ut. Du ser ut som ett riktigt lejon i den - modelejon alltså... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

11 januari 2016 18:54

Mattes tassar är bra, men hon värmer dom ju med vantar, mina tassar har inga vantar...fast jag vill inte ha några heller ;)

 
Melody

Melody

11 januari 2016 19:34

Nu gillar jag varken kyla eller snö, så jag är ganska glad för att har plusgrader och grön gräsmatta! Tyvärr pratar matte om att åka norrut, så jag misstänker att även jag får fryskramp innan veckan är slut! Borde vi inte ha fått varma stövlar i julklapp? Kanske matt kan sticka raggsockor! Din rosa tröja är ju jättefin!
Hoppas du får en fin vecka med mycket gott i skålen!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

11 januari 2016 20:55

Ja, kommer ni upp så säg till din matte att ta med varma kläder åt dig, en del promenader är riktigt kalla. Nu har vi haft det lite varmare idag men det ska snabbt bli kallare på nytt. Ett par tossor kanske inte vore tokigt trots allt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards