laikagumman

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2016

Fyra månader

Av Laika - 5 augusti 2016 20:08

Som dagarna rusar iväg, det är knappt så att någon av oss hänger med vilken dag på veckan det är. Det vi vet är i alla fall att min lillebror blivit fyra månader. Matte tog ett fint syskonfoto på oss.

 

Han har börjat uppmärksamma mig mycket mer och tittar gärna ner på mig när han är uppe i mattes famn. Då brukar jag gå fram så att han kan få klappa mig om han vill. Han tycker dessutom om att titta på när jag äter. Tvärtom tror jag det blir när han börjar äta, hihi.


Det är svalare ute men vi har ändå sparat långpromenaderna till kvällarna. Igår kväll gick vi förbi ett radhus där ytterdörren stod på glänt och när vi passerade så rusade det ut en stor hund som morrade åt mig. Han sprang fram och började nosa direkt, men jag var inte ett dugg intresserad av honom, så som han morrade. Fast sedan började han vifta på svansen men jag ville ändå inte leka med honom. När ingen kom ut för att ta in honom fick husse ropa efter den hundens matte och husse. Då kommer hundens matte ut och ber om ursäkt samt säger att han är lite argsint på småhundar. Hmpf... att han fick möjligheten att springa ut på det viset då var ju inte bra. Inte lyssnade han heller ett dugg på sin matte som sa åt honom att gå in. Då gick jag in på hans tomt och han följde efter, sedan fick jag visa honom vart han skulle gå in och när han gått in genom dörren vände jag mig om och skulle fortsätta min promenad. Hundens matte skrattade och tyckte jag var en speciell liten vovve. Det har hon ju förstås alldeles rätt i.


Vi har haft en del regn också här i dagarna, varav en skur var riktigt rejäl men som tur var sov jag gott inomhus när det hemska svepte förbi. Nu ska jag vila upp mig inför kvällens långpromenad, inget regn så långt ögat kan nå och inte den argsinta hunden heller för där tänker jag inte gå förbi idag igen.


Nospussar

 
 
Amanda å Matte Julia

Amanda å Matte Julia

5 augusti 2016 22:06

Vilken fin syskonbild ni bjuder på! Tänk att Lille Oscar har hunnit bli fyra månader...
Ja, tiden går verkligen fort. Innan du vet ordet av, så springer han efter dig! Nåja, på alla fyra i början förstås 🐱 och gissa om det kommer att gå fort *fniss*
Ha en mysig kvällspromenad!

❤ Kram å puss på er båda 🐈

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

6 augusti 2016 11:46

Ja, det går ruggigt fort hälsar matte. Jag kan förstås hålla med. Känns som att hösten snart är på intågande och det är vi inte heller redo för än ;)

 
Aamor

Aamor

6 augusti 2016 11:59

Vad söta ni är!
Tänk fyra månade redan, tiden går fort.
Bra att du visade hunden hur han skulle gå in för den verkade ju inte hitta dörren, hihi!
Klart du är speciell, du är ju en klok dam.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

8 augusti 2016 20:21

Det är inte klokt hur fort tiden går, snart får ingen av oss ha matte hemma mer. Detta börjar jag ju vänja mig vid och jag tycker faktiskt om det, riktigt mycket :D

 
Ludde

Ludde

6 augusti 2016 14:59

Jättefin bild på er tillsammans. En sån rackarhund som morrade åt dig så där. Bra att du visade honom hur man går in när han inte fattade det själv. Klart att du är en mycket speciell vovve! Det hade hans matte alldeles rätt i... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

8 augusti 2016 20:20

Vi har gått förbi hans hus igen, men han kom inte ut. Jo, dörren var för visso stängd, men jag tror nog att han kanske är lite rädd för mig som hytter med labben åt honom ;)

 
Tredje året i Hjo

Tredje året i Hjo

8 augusti 2016 15:31

Jättefin bild på dig och lillkillen! Vår lille Hjalmar är snart tre månader.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

8 augusti 2016 20:19

Då är de nästan lika stora :) Så roligt

 
Kasper

Kasper

9 augusti 2016 22:39

Så fina ni är tillsammans, du och Oscar. 'Men du, en sån rackarns hund som morrade åt dig! Och inte hittade han sin egen dörr heller ... dumskalle!!!
Tur att det finns såna som du här i världen. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

11 augusti 2016 16:21

Hihi, lite dumskalle var han nog allt, så tur kanske att jag kom förbi om han ändå gått ut menar jag. Tänk att inte hitta hem. Jag kan hitta hem varsomhelst ifrån.... Tror jag i alla fall.

 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

11 augusti 2016 13:35

Vilken jättefin bild på er, ni är så fina så fina <3
Fyjam, så otäckt med den där hunden. Även om den kanske inte var så farlig som den verkade så är det ju skrämmande när hundar gör sådär mot människor som inte känner dem. Matten borde gå en dressyrkurs eller nåt, för så här ska det inte vara.
Hoppas nästa promenad blir lugnare!
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

11 augusti 2016 16:19

Mattr och husse tycker sådant är mer obehagligt än jag, men så här på äldre dagar är det inte lika roligt att leka med stora hundar längre för min del.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards