laikagumman

Direktlänk till inlägg 10 december 2016

Med fötterna i båda världar

Av Laika - 10 december 2016 12:53

Opp och ner, ner och opp... lite så har vädret varit var dag, alltid en överraskning när man kliver ut genomm dörren för att se vad vädret bjuder på just den gången. Idag fick jag lite av två världar, höstblött på ena sidan och snö på den andra. Jag som älskar snö blev väldigt förtjust och drog med matte och Oscar på en långpromenad.

Husse har börjat gå ut med mig så där alldeles ruskigt tidigt på morgonen, redan vid sju, halv åtta. Jag är så trött vid den tiden, ni vet ju att jag är ganska morgontrött av mig. Oscar däremot är inte morgontrött för han brukar vakna där omkring vid sjutiden. Husse säger att det är för min skull som vi går ut så tidigt, för om jag får bestämma när vi ska gå ut så blir det inte förrän efter nio och då kissar jag direkt utanför porten utan att ens sätta mig på gräsmattan. Det tycker husse är lite onödigt. När jag beklagade mig hos matte så höll hon bara med husse om att det är bra att jag kommer ut tidigare och kan tömma min blåsa. Det är nog faktiskt så att min kissblåsa blir kissig lite snabbare nuförtiden mot hur det var förr när jag tänker efter.


Den tidiga morgonrundan leder i sin tur till att lunhpromenaden också blir flyttad framåt i tiden, men sen går vi de andra promenaderna som vanligt. Vet ni mer som förändras med tidig morgonrunda? Jag blir ju superhungrig på morgonen, det har jag inte riktigt varit innan. Jag har tidigare bara ätit ett mellanmål innan middagen, men nu måste jag få frukost också. Idag fick jag äta en leverpastejsmörgås. Tänk vad jag missat som inte direkt ätit frukost vidare ofta innan. Tror förresten att det blir kycklinggryta till middag idag, så gottigt.


Jag håller på att lära Oscar lite bus, men det ska jag berätta om vid ett senare inlägg. Annars kanske matte kommer på oss innan jag hunnit lära upp honom ordentligt, hihi.


Busiga nospussar!



 
 
Kasper

Kasper

10 december 2016 18:57

Bra med en husse - önskar faktiskt att min matte vore lika morgonpigg. Det är hon inte. Men så småningom stapplar hon i termobrallorna och snubblar ut med oss - Grynet kan inte vara lös, ju.
Vi går ut mer på riktigt lite senare, ungefär som du. :)
Hos mig har det kommit massor med tung, blöt snö . fy tusan, hoppas du slipper snt!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

12 december 2016 17:03

Den där mängden snö kom hit också, fast jag tycker det är roligt. Eller ja, inte när det är så blött för det bildas så himla många bollar i pälsen då, det blir ju tungt till slut.

 
Ludde

Ludde

11 december 2016 09:38

Ja, vi killar har ju inte de där problemen. Vi måste ju hushålla lite så det räcker att pinka på hela promenaden. Det ska bli spännande att se vad du lärt Oscar för bus... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

12 december 2016 17:02

Jag kan då inte hushålla på något mer än mina godisgömmor ;)

 
Aamor

Aamor

11 december 2016 12:40

Det är lite ruskigt tidigt att gå ut, det säger jag till matte varje dag vi ska iväg klockan 07 men men.
Kan du inte fråga om någon kan så lite gräs till dig precis utanför porten, hihi!
Kan kanske vara en fördel ändå att gå ut tidigt om du nu får frukost, du gillar ju mat, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

12 december 2016 17:01

En gräsmatta inomhus istället, hihi. Men det får jag nog inte, matte säger att det känns lite svårodlat. Jag går ut, äter frukost och sen går jag och lägger mig igen :)

 
Amanda å Matte Julia

Amanda å Matte Julia

12 december 2016 09:18

Hos oss har det kommit massor med snö. Här skulle du kunna busa ordentligt i allt det vita.
Ja, tänk så många frukostar du har missat under alla år ^_~. Du är ju en matglad krabat och har en del att ta igen! Fast nu bjuder väl Oscar på en del smakbitar av sin mat...
Bus är alltid kul!

🐶 Kram å puss på sötaste nosen 🐾

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

12 december 2016 16:58

Ja Oscar bjuder på sina leksaker också, men de är inte lika skojigt som mat :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards