laikagumman

Direktlänk till inlägg 1 februari 2017

Allas vår älskade Laikagumma

Av Laika - 1 februari 2017 19:02

Ett sista inlägg


Matte talar


Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för alltid kommer att finnas med... nog är det allt en fantastisk liten vovve det.


Men så i natt tog orken slut, ljuset började långsamt slockna i denna fantastiska lilla fröken.Laika flåsar häftigt under natten och står vid min sängsida och jag tror till en början att hon behöver gå ut. När jag klappar henne lägger hon sig ner och slappnar av. Flåsandet fortsätter ett tag för att sedan övergå till en häftig andning. Till slut får Laika ro att somna och andningen övergår till en något mer långsam och tung andning. Jag smeker henne över rygg och huvud, känner att det är dags men vill inte tro det för hela mitt hjärta. På morgonen kan hon knappt ställa sig upp, kroppen bär inte henne mer. Hon försöker och lyckas till slut att stå upp och gå några steg men faller omkull igen. Hon kan inte hålla urinen och vill varken äta eller dricka.


Vi fick tid till veterinären för att låta Laika somna in. Hela familjen samlades och tog ett fint sista farväl innan vi for till veterinären.


Det var så vackert och fint, hennes sista stund. Men ack så tungt. Våra hjärtan har brustit och sorgen är så fruktansvärt stor.


17 år, 9 månader och 21 dagar förgyllde hon denna värld. Nu har hon vandrat över regnbågsbron... till andra sidan.

Vi vill tacka alla fina vänner som vi fått här och vi kommer fortsätta titta in hos er då ni blivit en del av vår vardag, en vardag med våra fyrbenta älsklingar.


Ta hand om er!

Nospussar från Laika för sista gången...

 

 
 
Lillian

Lillian

1 februari 2017 21:20

Kondolerer, hvil i fred Laika. Å som jeg vil savne de små funderinger over livets små og store undre. Himmelen har fått en ny stjerne... <3

http://www.sognafaret.no

Laika

1 februari 2017 23:15

En stjärna som lyser så starkt

 
Berit E

Berit E

2 februari 2017 00:35

Åh, kära ni, så svårt och sorgligt det måste kännas. Efter alla år med denna fantastiska och älskansvärda lilla hund. Jag minns en kommentar för länge sedan då jag själv kände stor saknad och du, Laikas matte redan då fasade för den dag då Laika inte längre skulle finnas bland er.
Ni fick ännu flera år tillsammans. Fina år. Det är ju så sorgligt detta, att våra fyrbenta käras liv är så förhållandevis kort. Även om just Laikas blev förhållandevis långt.
Det känns tomt även här i huset, jag har vant mig inte minst vid underbara bilder på detta lilla stora charmtroll. Vi kommer inte att glömma Laika. Sannerligen inte.

Vi känner så oerhört djupt med er som just förlorat en älskad vän och familjemedlem. Men själv har hon det bra, och vem vet – kanske ni ses igen! Så tror många att det blir, och som sagt – vem vet egentligen.
Jag tänker på er. Mycket. Det tror jag ni förstår och känner.

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

2 februari 2017 08:53

Ja tänk att det var så länge sedan, att Laika redan då egentligen var rätt gammal. Vi fick så många fina år, hon levde nästan på övertid. Så pigg och full av liv. När vi såg allt det försvinna under en natt var beslutet lätt att fatta men smärtan i hjärtat är hemskt. Det är så tomt här hemma nu på morgonen, bara hennes saker som är kvar. Känns nästan spöklikt. Vi älskar henne så och hon kommer att tassa runt i våra hjärtan så länge vi lever.
Tack för visad omtanke.

 
Hillevi

Hillevi

2 februari 2017 06:04

Lilla Laika, den charmiga hunden som fångat även mitt hjärta. Till slut, efter flera år, trodde jag att hon faktiskt skulle finnas här för alltid... den rara, glada, otroligt söta Laika. Men nästan 18 år är så imponerande. Nog kommer hon för evigt att leva i minnet och jag tror att hon även kommer att vara med er fortsättningen, den lyckliga lilla hustomten.
Tack, för alla roliga och underfundiga berättelser om En Mycket Klok Stor Liten Hund.

http://gyllensilver.wordpress.com

Laika

2 februari 2017 08:34

Vi började tro detsamma men även hennes dag kom till slut. Hon var redo. Saknaden gör ont men idag ska vi gå en Laikapromenad för henne.

 
Amanda å Matte Julia

Amanda å Matte Julia

2 februari 2017 08:39

Vi kände inte lilla Laika personligen, men hon gav oss så mycket genom bloggen! Tack för det och vi känner och tänker på er!

Sov gott älskade Trollunge, den charmigaste av alla! Du kommer att förgylla världen bortom Regnbågen.

En sista puss på sötaste nosen 😻 och en varm kram till din matte, husse och lillhusse

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

2 februari 2017 10:24

Tack så mycket för omtanken. Ja, hon var så fin och förgyllde verkligen våra och många andras liv. Jag är så ledsen men även så glad över att just jag fick vara hennes matte.

 
Ludde

Ludde

2 februari 2017 08:50

Åh! Tack för att jag och mina människor fått följa en sann livsnjutares liv så länge med trevliga promenader, gräsrull och god mat. Jag är säker på att hon får ett lika fint liv där på andra sidan regnbågsbron. Superkramis från hela flocken!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

2 februari 2017 10:22

Tack för omtanken. Ja, hon skuttar nog rundor och är så lycklig, lycklig över att aldrig mer behöva gå ut i regnigt väder. Vår finaste lilla guldklimpd.

 
Gunilla, Simba och Tasse

Gunilla, Simba och Tasse

2 februari 2017 14:03

Åh nej, så ledsna vi blir! Lilla fina Laika, vår vän och er älskade familjemedlem, det är så svårt att fatta att hon inte längre finns hos oss. Fast det gör hon förstås, hon kommer alltid att finnas i våra hjärtan ♥
Vi tackar för alla underbara inlägg, vi blev alltid lika glada när vi läste om Laikas upptåg. Det fanns en sådan energi och livglädje i henne, en kraft som åldern aldrig kunde rå på.
Vi tänker på er och skickar många tröstande kramar och klappar ♥

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

2 februari 2017 14:23

Tack ni snälla, det värmer så. Nu tassar hon säkert och är vän med Frasse bortom regnbågsbron, äntligen får hon en träffa en av sina kattvänner på riktigt.

 
Ingen bild

Anita

2 februari 2017 20:46

Tack för alla fina stunder vi fått dela med Laika. Hon har förgyllt många stunder för mig.
Jag beklagar sorgen, det är alltid svårt när en älskad familjemedlem går ur tiden.

Laika

3 februari 2017 17:52

Tack för omtanken och de fina orden. Det värmer.

 
Ludde Svartnos

Ludde Svartnos

2 februari 2017 21:19

Sov gott allra Sötaste Lilla Laika.
Bella står på andra sidan Regnbågsbron och tar emot dig. Nu kan ni springa och leka på de allra grönaste fält, gräsrulla och plaska i det kalla vattnet.

Å vilken sorg och tomhet söta Laika kommer att lämna efter sig. Tänk att hon var så snäll, pigg och nyfiken in i det sista.
Laika har haft den bästa matte, husse och lillhusse som går att få. Ni gjorde varandra glada. Detta lilla matvrak :) som föredrog "söndagmiddagar" framför hundmat.

Jag är glad att jag träffade på er och fick följa er under flera år. Tack för alla upplevelser ni delat med er till oss.
Styrkekramar från
MARI

http://Ludde Svartnos

Laika

3 februari 2017 17:51

Ja tänk så roligt de har tillsammans :) Bella bjuder nog på en och en annan godis som hon gräver upp till Laika, det tror jag.
Vi saknar henne något enormt och det gör så ont, men hon fick verkligen leva livet fullt ut och kommer för alltid att vara älskad.

 
Aamor

Aamor

5 februari 2017 16:29

Vi beklagar av hela våra hjärtan. Är ledsna för er skull för det är så jobbigt när detta inträffar och vi vet alla att den tiden kommer.
Ni har fått njuta av ett underbart liv tillsammans och tänka tillbaka på det.
Nu kan Laika söka upp min mattes katt Smulan för hon gillade hundar så kan de kela.
Vi kommer sakna Laika och er enormt mycket.

Kramar & Nospussar i massor

http://Aamor.bloggplatsen.se

Laika

5 februari 2017 18:23

Tack för de fina orden.
Visst har vi fått ett fantastiskt liv tillsammans, så långt men ändå så kort. Kärleken till vår lilla fröken är så oändligt stor så naturligtvis gör det fruktansvärt ont att ha det tomt hemma och ingen att vara ute med på alla dessa promenader. Men vi försöker mitt i allt även tänka på alla fina minnen och roliga sådana som hon berikade våra liv med.

 
Fjärde året i Hjo

Fjärde året i Hjo

3 april 2017 22:21

Åhh så ledsamt! Har legat lågt med bloggandet ett tag och inte gått några ordentliga bloggrundor heller. Jag blir nästan bestört av att läsa detta inlägg. Men det såklart, 17 år är en aktsam ålder för en liten hundmadame.
Allt gott, hälsar Hjo-Hjo och hans husse!

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

15 oktober 2017 19:16

Ja, det var väldigt jobbigt och är väl till viss del än. Man saknar ju sin kära vän även om vardagen fortsätter. Nu minns man enbart henne med glädje och saknar de fina stunder man hade alla dessa år. Man får vara glad över att hon fick vara frisk och kry så länge som hon var. Tack för omtanken, om än ett sent svar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Av Laika - 24 december 2016 05:45

Jag, Oscar, matte och husse vill önska er alla en rikigt God Jul! Hoppas ni får en lugn och skön julhelg allesammans.   Massa juliga nospussar och gos!      ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards