laikagumman

Direktlänk till inlägg 16 januari 2013

Vilket snöväder

Av Laika - 16 januari 2013 14:39

Igår snöade det hela dagen och nu på morgonen fick vi se hur mycket snö det hade kommit. Jag fick även välja morgonpromenaden och som ni vet älskar jag ju skogen och alla dess stigar. Snöstigar är inget undantag.


Snön var lite djupare än beräknat men jag är rena rama snöplogen och kommer fram överallt, i alla fall nästan överallt.


Här blev det nästan en störtdykning ner i snön när jag satte labbarna rakt ner i det snöfyllda diket.


Men jag skuttade vidare, upp över kullen och ner till matte och husse.


Framme... Lite snöig men det stoppade inte mig. Vidare in i skogen och upp och ner för andra stigar. Behöver jag säga att jag fick tinas upp i duschen när vi kom in?


Nu över till något helt annat. Jag nämnde förut att jag skulle sällskapa matte i köket när hon bakade Birkabullar. Efter det fick vi lite funderingar på vad Birkabullar var för något, så nu ska vi berätta.


Birkabullar är något som i sitt svenska utförande kommer från Helsingborg, men originalet kommer från Danmark. Ordet Birkabröd kommer från birkes som betyder vallmofrön och det är dessa vallmofrön man toppar bullarna med. Fyllningen i bullarna består av en smet gjord på mandelmassa.


Matte och husse hälsar att det är hur gott som helst, men jag nöjer mig med en av mina godispinnar istället till mitt fika.       


 
 
Aamor

Aamor

16 januari 2013 17:15

Du är en plog eller en snömullvad, hihi!
Var en hel del snö och du måste ha varit ordentligt trött när ni kom hem för det är jobbigt att plumsa i hög snö.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

16 januari 2013 21:14

Ja, jag sov så gott efter den promenaden och till middag hade jag kunnat äta en hel häst. Men roligt var det, jag verkligen älskar snö.

 
Bella

Bella

16 januari 2013 17:43

Duktig du är som skuttar upp från snöhögarna! Här är det inte mycket skuttande. Dels att jag har så långa ben,och dels att vi har någon decimeter snö bara...

Nosgos

http://bellasdiary.bloggplatsen.se

Laika

16 januari 2013 21:19

Jo, här blir det en hel del skuttande, fast nu till kvällen har dom plogat upp vägarna igen så skutta får jag enbart göra i skogen nu :)

 
Melody

Melody

16 januari 2013 20:56

Så mycket snö ni har! Idag slapp jag duschen, snön var så kall att den inte fastnade i min päls. Hur sugen matte blev på de där Birkabullarna ska jag inte ens nämna!
Men nu kom hon ihåg att hon ätit sådana i Danmark. Jag kan nog också tänka mig en smakbit!
Ha det gott!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

16 januari 2013 21:16

Min matte har full förståelse för att din matte blev sugen på bullarna. Vi har bara bakat de två gånger så matte övar lite fortfarande på att få dom att se ut som riktiga birkabullar, mer platta och utbakade och inte så höga som hennes blir.

 
Kasper

Kasper

16 januari 2013 21:24

Mtte trodde att Birkabullar skulle vara nåt med råg och kli och stenmalet och sånt... nåt fornsvenskt...
MYCKET godare med dom som ni har bakat!
Du tar dig fram duktigt i snö - visst är den härlig!
Hos mig kom minst en decimeter i går. Fast matte har tydligen förträngt det där med kamera...

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

16 januari 2013 23:36

Jo, nog tror jag att de här birkabullarna är godare än om man skulle baka något fornsvenskt :)
Ja visst är snön härlig.

 
Ludde

Ludde

16 januari 2013 23:38

Oj, vilket snömonster! Du kommer ju farandes som värsta snöplogen! Inte konstigt att du behövde tina i duschen. Vilka snygga bullar matten gjorde... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

17 januari 2013 19:20

Jag brukar ploga fram gångar åt matte att gå på när vi är ute och det är oplogat. Jag bara röjer bort all snö ur vägen :) Hur kul som helst.

 
Gunilla och Frasse

Gunilla och Frasse

17 januari 2013 17:29

Du är ju bara helt otrolig där du plöjer fram i snön som värsta OS-skidåkaren *klappar händer och tassar* Jama om att du var värd din godisbelöning när du kom in!
Birkabullarna ser väldigt smaskiga ut, tycker matte :-)
Kramar och tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

17 januari 2013 19:19

Ja det är ju så härligt att springa i mycket snö, blir liksom både bus och snörullning i ett. Jag blev jättehungrig på kvällen sen, lagom till middagen. Inte konstigt sa matte med tanke på hur länge vi var ute och hur mycket jag sprang omkring.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards