laikagumman

Direktlänk till inlägg 21 mars 2015

Buss, matteföräldrar, ny bil, kompisar, delikatesser, snö....

Av Laika - 21 mars 2015 13:07

Oj, vad det har hänt mycket på bara två dagar. Jag vaknade tidigt i fredags och fick gå på en promenad som avslutades vid busshållsplatsen. Vi skulle åka till matteföräldrarna. Jag gillar absolut inte att sitta still på bussen, jag tycker om att gå runt i gången och hälsa på alla som kliver på och av. Jag vill även vara nära dörren för att kunna se ut varje gång dörren öppnas. Hur ska jag annars veta vart vi är på väg? Hihi


Varför åkte vi inte bilen till mattemor? Jo, för vi fick lämna in den fina, fina bilen till försäkringsbolaget som löste in den efter att den blivit påkörd. Så matte och husse skulle ge sig ut på jakt efter en ny bil, kanske en "mellan två bilar-bil" för efter en massa billetande på internet på diverse sidor så kunde de fortfarande inte hitta den där bilen med det lilla extra.


På vägen från bussen och till mattemor träffade jag på flera hundar som jag fick hälsa på. När vi kom fram började det precis regna. Pust vilken tur att jag hann in. Nu ville jag absolut inte följa med matte och husse utan stannade med glädje inomhus tillsammans med mattemor. Där fick jag mat och senare även promenader.


När matte och husse kom och hämtade mig på kvällen fick jag åka hem med den nyinköpta bilen som blev en Nissam Almera. Mattes väska luktade gott och när hon plockade upp torkat renkött blev jag alldeles till mig. Åhh vad jag älskar torkat renkött. Matte säger att det är en dyr delikatess så man ska njuta lite åt gången, men jag hade kunnat äta upp allt själv...på en gång. Att hon dessutom gav bort en bit till mattefar fick mig att nästan tappa hakan i golvet. Men han tycker om det precis lika mycket som jag, så han blev jätteglad.


Efter en lång dag kom vi hem och gick för att lägga oss. På morgonen sken solen igen, men det var inte vår ute längre, det var vinter. Jag blev glad av snön, matte muttrade lite. Jag drog med mig matte i all världens fart till skogen, jag tycker om att vara i skogen när det snöat. Doften liksom bevaras i alla spår i snön på ett bättre sätt tror jag, för det är så himla spännande att nosa reda på vart ekorrarna sprungit eller om ett rådjur passerat. En hare hade i alla fall varit framme för jag ville smaka på harpluttarna men matte sa att jag kunde få torkat renkött om jag kunde uppföra mig. Det kunde jag.

Nu ska min bilpläd tvättas och läggas ut i baksätet så att jag kan sitta fint när jag åker med. Jag måste ju få pröva åka en lite längre runda än den korta på bara tio minuter i går kväll.


Matte och husse har inte kommit på vad kvällens middag ska bli, de pratade något en sallad, men då vill jag ha torkat renkött för sallad äter jag inte. Det tycker i alla fall jag låter som en ganska bra överenskommelse, hihi.


Nosgos!

 
 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

21 mars 2015 14:23

Visst var det oväntat med en vit värld i morse! Skönt nog smälter den nog snart igen. Vi vill se blåsippor och inte snö!
Lycka till med den nya bilen!!!

Kram å puss på den sötaste nosen

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

21 mars 2015 15:54

Ja, det har försvunnit nästan helt på vägarna nu, bara gräsmattorna som är täckande vita :) Jag har snörullat en del redan, hihi

 
Ludde

Ludde

21 mars 2015 19:36

Åh! Grattis till nya bilen! Hoppas att du kommer att gilla den när du får ha din egen pläd i baksätet. Bäst att du passar på att snörulla medan det går, för snön verkar försvinna snabbt... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

21 mars 2015 19:58

Jag har kört ett antal snörullningar så jag har fyllt på det förrådet igen, hihi.

 
Aamor

Aamor

21 mars 2015 19:39

Oj har er bIl blivit påkörd. Hoppas ingen skadade sig mer än bilen och det är trist men inte lika farligt som om nån av er fått skador.
Nä håller med det där med sallad, låter så gått när det hackad och skivas men så är det bara örk, kött är bättre då!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

21 mars 2015 19:57

Ja, i detta fall var det bara bilen som blev skadad, ingen annan. Kött låter verkligen bättre och jag fick kött till middag, så jag är väldigt mätt och nöjd :D

 
Kasper

Kasper

22 mars 2015 01:12

Oj då, påkörd bil. Som tydligen blev så illa åtgången att försäkringsbolaget löste in den!
Hoppas både du och dina människor blir nöjda med den nya. Också.
Snön som kom - den är inte så kul tycker jag. För blöt!! Vatten ska vara blött, men snö ska vara lätt och fluffig och torr!!
Men du är väldigt söt dör i snön. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

22 mars 2015 11:20

Ja, det kostade för mycket att laga den i förhållande till bilens värde. Den hade ändå 12 år på nacken. Lite tråkigt för det var verkligen vår fina pärla.
Precis, snö ska ju vara lätt. Den här klumpades riktigt ordentligt i pälsen kan jag lova, men roligt hade jag ju ändå :D

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

22 mars 2015 09:59

Oj, har bilen blivit påkörd! Tur att ingen blev skadad. Lycka till med den nya. Renkött har jag inte fått smaka, får se till att det blir ändring på det ;)

BELLA med matte

http://Bellas dogblogg

Laika

22 mars 2015 11:18

Det tycker jag att du ska se till, för det är verkligen supergott :D
Krocken var i så låg hastighet men tog ändå så illa på bilen att saker som är dyra att reparera inte var lönt att göra vid enligt försäkringsbolaget.

 
Edith

Edith

22 mars 2015 13:50

Ojoj har ni fått snö igen? Hos oss regnar det idag och är ganska kallt, så det är skönast inomhus. Vad bra att ni hittade en ny bil. Vår matte hatar att titta på bilar. Har inget tålamod alls då. Vi fortsätter ett tag till att köra våra gamla bilar. Dom får duga. Trevlig söndag!

http://parisercollie.blogg.se

Laika

22 mars 2015 16:34

Jag ska säga dig att min matte med hatar det, speciellt när man inte har fri tillgång till pengar och kan ta vilken bil man vill ;)

 
Andra året i Hjo

Andra året i Hjo

22 mars 2015 17:24

Nissan Almera och renköttsgodis. Så bra och gott. Och snön faller igen - för sista gången hoppas vi i Hjo.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

23 mars 2015 21:39

För sista gången hoppas vi med. Nu har det regnat och mycket av snön som låg har försvunnit, men jag saknar redan solen. Det blir liksom så himla tråkigt att vara ute i oväder.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards