laikagumman

Direktlänk till inlägg 27 februari 2016

Besök

Av Laika - 27 februari 2016 13:56

Vet ni vad? Jag har haft min Penny-kompis från Helsingborg på besök, men inte en enda bild har varken matte eller husse tänkt tanken att knäppa. Penny och jag har ätit varandras mat och druckit ur varandras vattenskålar. Hon har även fått smaka på mina godisar och jag på hennes.


Tidigt i morse åkte Penny och hennes husse samt min husse iväg på skivmässa. Jag och matte stannade hemma och tog en sån där mysig och lång lördagsmorgon. Matte lyfte upp mig i sängen och där lade jag mig tillrätta och kände knappt för att gå ut alls.

Men när matte drog upp gardinerna och solens strålar sken in så ville jag helt plötsligt gå ut på en gång. Jag stampade och klampade och fick genast väldigt brått. Ut på en sån där skön och mysig lördagspromenad med solen i ansiktet. Utanför oss är gräset helt befriat från snö, men på andra mer skuggiga platser ligger där massor med snö kvar. Ganska praktiskt för då kan jag välja om jag vill ha vårkänslor och gräsrull eller om jag vill snörulla och tänka att det är vinter än. Idag valde jag vårkänslorna och struntade i snön.

När skivmässan är slut ska Penny komma tillbaka för att säga hej då och sedan ska de åka hem till Helsingborg igen. Och jag ska få lammfärs till middag blandat med ris och morötter, det bara vet jag för matte har redan stått i köket och gjort storkok till mig som hon ska frysa in i lagom portioner. Mums, nu har jag både fisk, kyckling och lammrätter i frysen. Igår åt vi förresten kinamat till middag, vi lyxade till det lite med olika små rätter. På min tallrik hamnade det både räkor och kyckling, och så lammfärs på det ikväll. Jo, det här blir bra för min mage, hihi. Har hört matte säga att hon ska tillaga lever till mig också. Det och lamm är sådant som jag älskar men som varken matte eller husse är vidare förtjusta i, men matte är ändå snäll nog att tillaga det till mig.


Jag har ätit lite torrisar till frukost och nu ska jag vila mig fram till nästa promenad och sedan ska jag bara vänta på att Penny ska komma tillbaka så vi kan säga hej då till varandra.


Soliga nospussar!

 
 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

27 februari 2016 17:31

Det är kul när kompisar hälsar på :)
Visst var det härligt soligt ute idag, inte undra på att du fick vårkänslor.
Nu vill i alla fall vi att det vita läbbiga skall försvinna för gott.
Vi längtar efter våren!

Kram å puss på lilla nosen

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

28 februari 2016 12:04

Ja, det vita kan försvinna nu när man fått känna smaken av vår på riktigt :D Vi tog en långrunda nu på söndagsmorgonen också och det är nästan så att man inte ens vill gå in när det är så härligt ute :)

 
Aamor

Aamor

27 februari 2016 19:38

Härligt med sol, vi hade hoppats på det här också men det har varit disigt och ruggigt hela dagen.
Vilken kanonmatte du har som fixar till maträtter till dig även om hon inte själv gillar dom fast bra så äter hon inte upp dom heller, hihi!
Kul med besök.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

28 februari 2016 12:03

Nej vad trist med ruggväder, hoppas ni får det finare idag. Vi har en till kanondag med massor av sol. Känns riktigt vårigt och härligt ute.

 
Tredje året i Hjo

Tredje året i Hjo

27 februari 2016 20:39

Märkligt med hundbesök. För så blir det här också. Att den andres matskål är mer lockande än den egna.
Go kväll!

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

28 februari 2016 12:00

Visst är det bra trevligt att få lite kompisbesök :D Och lika trevligt är det att äta ur andras matskålar :D

 
Ludde

Ludde

27 februari 2016 23:11

Åh! Vilket härligt lyxliv du lever! Både snö och gräs ute och en riktig gourmetmatte som lagar god mat till dig och kompisar som kommer på besök. Du får påminna matte det där med bilder till bloggen för vi vill ju gärna se när Penny hälsar på också... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

28 februari 2016 11:59

Matte påstår att de liksom kommer av sig mitt i besöket och att det görs och pratas så mycket annat att de glömmer bort att fota, hur nu det kan gå till... men de tvåbenta är ju inte lika mångsidiga som vi ;)

 
Edith o Hilda

Edith o Hilda

2 mars 2016 17:24

Det hörs att du och Penny har blivit riktiga bästisar. Det är det bästa som finns att ha så fina kompisar. Vad lyxigt med Kinamat. Det har jag aldrig smakat. Nospussar

http://parisercollie.blogg.se

Laika

2 mars 2016 19:20

Ja, bra kompisar är bra trevligt, som kinamat :D Massa räkor, kyckling och andra kötträtter finns att smaka på :D Verkligen mumsigt.

 
Kasper

Kasper

3 mars 2016 00:47

Tänk att det är så där med din matte också. Men min är värst, för hon glömmer nästan ALLTID att hon har en kamera. Nånstans...
Kul att du haft Penny-besök, goda kompisar är mysigt.
Och tänk så mycket mysigt gottigt du har i frysen!!
Och så ljuvligt det är att våren är på väg, även om jag älskar snörull.
Fast jag älskar sjö med vatten i också. Vatten är trots allt bättre än is. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

3 mars 2016 19:27

Vatten är verkligen bättre än is :D Jag längtar till ett sommardopp i havet :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards