laikagumman

Direktlänk till inlägg 20 april 2013

Härligt!

Av Laika - 20 april 2013 18:53

Från regn och blåst till sol och värme. Hur härligt som helst att det äntligen slutat vara så ruggigt ute. Jag blev jätteglad när jag märkte vilket fint väder det bjöds på när jag kom ut på min morgonrunda. Så glad att jag gåvägrade lite för jag ville försöka hitta en bra gräsplätt att ligga på och sola lite. Ja, gräs och gräs... lera kanske är mer rätt, för det är rätt blött och dant i gräset än. Och så kom matte och husse på att jag tydligen kan gåvägra ganska ofta- gåvägra när jag inte vill gå ut i regn, gåvägra när jag inte vill gå in när det är bra väder, gåvägra när jag inte vill gå utan bara ligga och slappa, gåvägra när jag vill åt något annat håll... ja, tydligen kan dom fortsätta säger dom men jag väljer att sätta punkt här. Jag måste väl också få säga vad jag tycker, visst? För det är trots allt så att jag ofta gör klokare val än både matte och husse, tycker i alla fall jag.


Nåväl, matte jobbade idag och när hon slutade gick vi för att möta upp henne. På hemvägen satt vi på en parkbänk och njöt av solen.


Det var en trevlig paus måste jag säga, och parkbänkens höjd gav mig perfekt utsikt. Jag höll koll på ett par vovvar som gick längre bort.


Till middag idag blir det kassler och potatis, mums.


Ha en skön helg och massor med nospussar på er!

   

 
 
Melody

Melody

20 april 2013 19:11

Idag har du nog haft mera sol än vad jag har haft! Det där med att "Gåvägra" har jag testat nu när jag löper. Matte förstår ingenting. Ja, hon kan ju inte dra och dra för jag sätter mig och går inte en cm för det! Hon får bära mig, men sedan springer jag hem. Hon måste ju fatta att jag vill vara hemma och vänta på mina friare!
Ha det gott!
Puss från Melody

http://www.melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

20 april 2013 20:26

Hihi, ja det är bra att du börjar i god tid för det kan ta tid att lära sina mattar och hussar hur de ska bete sig när vi gåvägrar :)

 
Aamor

Aamor

20 april 2013 20:58

Gåvägra och gåvägra, nja vi kan ju inte direkt säga att "jag vill vara ute längre" eller "jag vill gå åt andra hållet" så vi säger det på detta vis.
Matte skarattar gott här och säger att hon känner igen det där men jag förstår inte vad hon menar!!!!
Det är väl så att går man ut med sin hund så ska väl hunden bestämma för annars hade de tvåbenta själv kunnat gå!!
Visst är det gottigt med sol!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

20 april 2013 22:27

Ja, men se.. detta ska matte få läsa och fundera över. Bra sagt Aamor :)

 
Kasper

Kasper

21 april 2013 01:13

Klart du ska vägra att gå när dina tvåbeningar är på väg att välja fel! NÅGON måste ju se till att det blir rätt!
Och det syns ju verkligen på bilderna hur utordentligt klok och omdömesgill du är. Heja Laika!!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

21 april 2013 19:17

Åhh, tack Kasper :) Jag brukar liksom alltid gå rätt väg, så att de inte lyssnar på mig efter så här många år visar ju bara hur svåra våra tvåbenta är att lära upp ibland :)

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

21 april 2013 16:17

Min Matte skrattar gott åt både inlägg och kommentarerna ;) och säger att hon känner igen det där med gåvägra! Visst ska vi få bestämma, Laika! Vad ska man ute och göra i flera timmar när det regnar och blåser? Inget för oss, hihi

säger
BELLA

http://Bellas dogblogg

Laika

21 april 2013 19:15

Ja men nu blir jag superglad av allt medhåll här :) och skönt för matte att läsa att fler än bara jag är lite omständlig ibland när det kommer till gåvägran. Men som du säger, vad ska vi ute i regnet och göra? :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards