laikagumman

Direktlänk till inlägg 23 april 2013

Utelek

Av Laika - 23 april 2013 18:55

Som det blåser idag, bara rena turen att jag inte tappat bort matte eller husse på promenaderna. Trots de hårda vindarna har solen varit framme en del och det har varit behagligt varmt. Jag tänkte att det vore en bra idé att gå ett promenadstråk som leder igenom en liten skog. Där var det ganska vindstilla.


Matte kastade lite pinne med mig och jag sprang och busade. Helt plötsligt hittade jag den ultimata pinnen...


...eller pinne och pinne, allt är ju relativt men jag var väldigt stolt som hittade den och visade den för matte. Dock ville hon inte kasta den med mig, tråkmåns alltså. Jag flisade lite på den istället och fick loss några rejäla bitar. Efter det gick vi vidare.


Jag hade hoppats på att få träffa några kompisar på vägen men ingenting. När vi nästan var hemma igen kom där helt plötsligt en liten kille, chihuahuan Billy. Honom har jag träffat flera gången förr och vi leker bra ihop. Idag visade jag honom hur man kan gräva i jorden på bästa sätt. Han är ju bara tre år så det finns mycket han fortfarande kan lära sig och jag är ju en väldigt bra lärare om jag får säga det själv. Matte är av annan åsikt, bara för att jag lärde Sheela massor av viktiga saker när hon var liten, såsom att yla när man blir lämnad ensam, eller att krafsa på dörrar. Något jag aldrig gjort förr, men jag menar... alla hundar har ju rätten att lära sig, visst? Och är jag en ledare och lärare så är det ju bara min skyldighet att visa allt jag kan även om jag sjäv inte utövar sådana "tokigheter" som min matte kallar det.


Tror jag åker på en dusch ganska snart, matte säger att jag luktar för mycket skog och jord. 

 
 
Ludde

Ludde

23 april 2013 19:46

DET var allt en redig pinne! Där slår du i alla fall mig med hästlängder! Tråkigt att matten inte ville kasta den åt dig men du kunde ju använda den som flisämne så det var ju inte så dumt. Billy kan allt skatta sig lycklig över att ha en sån duktig lärare som du. Jag tror att du skulle kunna lära mig ett och annat också... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

23 april 2013 20:03

Det hade jag så gärna gjort :) Man kan lära mycket av varandra och kunskaper är ju bra att ha :)

 
Aamor

Aamor

23 april 2013 20:00

Det var riktigt dåligt av din matte att inte ens prova att kasta din stora fina pinne, hihi du hade säkert lyckats fånga den!
Klart man ska lära ut allt man kan för sen är det ju upp till var och en hur och om de vill använda kunskaper, aldrig lärarens fel, hihi

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

23 april 2013 20:02

Ja, den hade jag nog fångat lätt va :)
Skönt att du alltid är lika klok som jag Aamor :)

 
Melody

Melody

23 april 2013 21:29

Nu blev jag riktigt sugen på att åka hem till mina pinnar i Skåne! Här har jag inte en enda att bita i! Lite skog och jord vore inte heller dumt efter alla sand! Plattor är det på alla trottoarer, så inte ens lite asfalt nöter jag!
Det knappt att du syns där på trädstammen! Men himla söt är du!
Puss från Melody!

http://www.melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

23 april 2013 21:58

Ja, tänk att få sätta tänderna i en pinne igen :) Och gräva en grop i jorden :) Jo, nog finns det saker att längta tillbaka till även om ni ju så klart har det väldigt gott utomlands också :)

 
Kasper

Kasper

23 april 2013 21:42

"Ej bättre börda man bär på vägen, än kunskap mycken...", så ungefär står det i Havamal. :)
Så lär du lugnt ut allt du kan till Billy, kanske det är något som inte Sheela heller riktigt har fattat ännu?
Jag skulle nog inte vilja kalla det där du hittade för pinne direkt, tycker att det låter MYCKET tuffare med t.ex att "kasta stock" eller nåt sånt! Matten borde verkligen åtminstone ha försökt!!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

23 april 2013 21:53

Amen jag bara älskar mina bloggarvänner, ni är alltid så förstående :) Då ska jag med gott samvete fortsätta lära ut allt jag kan, oavsett vad matte kanske tycker ;)
Ja, kasta stock låter faktiskt lite mer imponerande :D

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

25 april 2013 07:30

Japp, kasta stock får det va! Kanske tur att matten din inte försökte kasta för då hade du farit all världens väg ;) Elina har en daghund till som heter Alwin. Han är liten busig Cavaljer på 2 år som jag undervisar när vi går promenad. Elina är så tacksam för att jag visar att man inte får springa från henne trots att man är lös! Jaa, vi är väldigt bra på att lära ut - så fortsätt du, Laika!

Undervisande hälsningar från
BELLA

http://Bellas dogblogg

Laika

25 april 2013 19:36

Oj, du låter helduktig på att lära ut :) och det är ju så att man ska lära allt man kan, inklusive de mindre bra tingen även om inte det är lika poppis.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards