laikagumman

Direktlänk till inlägg 24 april 2013

Mer pinnlekar

Av Laika - 24 april 2013 20:22

Idag har jag varit nere vid min å igen. Det som är så bra med min å är att det snabbt går att ta sig dit och att jag kan välja att bada på flera ställen längs med ån för den följer liksom med vårt promenadstråk under någon kilometer.


Det var grunt där jag valde att doppa mina tassar idag och där, precis vid vattenbrynet fanns något som fångade min blick- en liten stock.


Jag vet att pinnar eller stockar som ligger i vattnet brukar kunna vara ganska mjuka. De är roliga att flisa ner och som ni ser verkar jag inte vara den första att ge mig på den här stocken.

Alla mina flisbitar som jag fick loss gled med i vattendraget, långt, långt bort.


När matte började huttra i de kalla vindarna fick jag väl följa med och fortsätta vår promenad. Det har varit soligt, molnigt, väldigt blåsigt och till slut började det även att regna. Imorgon håller jag mina tassar för mer sol, då ska jag kanske hitta någon gräsplätt som blivit lite mer gräsig, så jag kan gosa lite.


Nu säger matte att vi ska fila mina klor och sedan borsta pälsen, kanske får jag lite massage också.    

 
 
Aamor

Aamor

24 april 2013 21:00

Vad bra att du hjälper till att rensa upp i ån för såna där stockar täpper till flödet men när du flisar dom glider de ju vidare, du är verkligen en bra naturvårdare.
Inget regn i morgon om du ska njuta i gräset!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

24 april 2013 22:13

Åh, då hoppas jag att jag får njuta imorgon :) Sol vill jag verkligen ha.

 
Ludde

Ludde

24 april 2013 21:18

Vilken perfekt å att doppa tassarna i. Den där stocken hade nog strandat just där för att du skulle ha nåt att flisa på din promenad. Jag lovar att hålla tassarna för att det ska bli sol och varmt imorgon... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

24 april 2013 22:11

Det tror nog jag också :) Kanske får jag gå där imorgon med och kolla om den ligger kvar eller om den fått fart med ån nu när jag flisat ner den :)

 
Kasper

Kasper

24 april 2013 22:42

Hoppas verkligen också på sol i morgon. I dag sken solen så fint halva dagen men sen gömde den sig.
Attans bra å du har! Åar är på sätt och vis bättre än sjöar tror jag, för sjöar ligger ju bara stilla där dom är. Fast man kan ju förstås gå runt dom.
Det här måste jag fundera vidare på... ;)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

25 april 2013 19:38

Ja, med en å vet man ju inte vart man hamnar om man följer. Går man runt en sjö kommer man ju tillbaka till samma plats efter en tid... men det är ju vatten hela vägen i vilket fall som helst. En sjö har mer skog, om inte ån rinner genom en skog förstås... Jo, detta krävs helt klart att tänkas mer på :)

 
Frasse

Frasse

25 april 2013 16:42

Bra jobbat med pinnen, synd du fick avbryta mitt i flisandet, men det är bara att ta nya tasstag nästa gång. Håller tassarna att solen skiner då så matte slipper frysa och du kan få göra klart jobbet!
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

25 april 2013 19:34

Ja, matte borde pälsa på sig lite mer, hihi :)
Idag blev det dock inget flisande, men andra roliga promenader så det gjorde ju inget :)

 
Melody

Melody

25 april 2013 21:04

Doppar tassarna gör jag inte frivilligt, men idag hade jag inte något val! Jag blev uttvingad på promenad i regnet och det var som att gå i en å överallt! Det där med brunnar och dagvattenledningar känner de tydligen inte till här!
Nu håller vi alla tassar för att solen ska komma till Sverige varje dag i hela Maj!
Det här hemska vädret får stanna kvar här nere i söder!
Puss från Melody

http://www.melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

25 april 2013 21:27

Ja, det dåliga vädret kan vara kvar där nere och soliga och varmare väder kan få komma till oss. Det önskar jag mig också :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards