laikagumman

Direktlänk till inlägg 19 september 2013

Stackars lilla mig...

Av Laika - 19 september 2013 21:06

Med risk att låta tjatig, men ibland är det väldigt väsentligt att tala om hur man blir behandlad, mot sin vilja....

Det är det här med allt regnande. Kan inte matte bara förstå att jag SOVER när det regnar. Jag har liksom inga problem att hålla mig, jag går ut när jag hör att det inte regnar mer (PUNKT). Att bära mig till hallen och ta fram regnkappan, jag som försöker fly i all hast, matte som tar tag i mig och bär tillbaka mig till hallen och tar på mig regnkappa och koppel och rent ut sagt släpar ut mig... Nej, jag blir felbehandlad just nu!!!


Det här händer ju aldrig annars, bara när det regnar. Det är ju inte så att matte måste hålla koll på måga saker här i livet så hur svårt ska det vara att komma ihåg den enkla grundregeln: Jag går inte ut om det regnar!


Matte mumlar ju och tycker att det är jobbigt att gå med en bromskloss, så varför går vi då ut? Åh, jag kommer aldrig att förstå mig på detta. Ni ser ju hur tufft jag har det.


Matte ville att jag skulle följa med till bilen och när vi till slut var så pass långt bort från porten och närmre bilen fick jag ju göra en avvägning. Jag kunde sannolikt ta mig till bilen snabbare än till porten så jag började springa och tro inte att matte hann med, jag fick ju dra henne efter mig som en häst med droska. 


Det som dock har varit bra idag är att det bara regnade så hemskt mycket under förmiddagen. Resten av dagen har bjudit på grådask, men det viktigaste av allt är att jag har kunnat gå ute i lugn och ro, utan att bli blöt mer än om tassar och mage.


Nej, jag tror bestämt att jag ska hoppa upp i mattes säng och torka mig, kanske lossnar det lite sand från min päls som hon kan få ligga på i natt. Jo, jag får säga så en dag som denna, när det är så synd om mig.


Jag hoppas att ni håller er torra och fluffiga :) Jag försöker så gott jag kan.

 
 
Kasper

Kasper

19 september 2013 22:34

Oh Laika, din sötis, himla tur att du inte ka höra hur min hjärtlösa matte skrattar när hon ser på bilden.
Jag däremot, jag tycker så förfärligt synd om dig. Oförstående och hjärtlösa mattar borde kunna anmälas nånstans så att dom i alla fall kunde få nån sorts varning!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

20 september 2013 20:40

Jo, min matte skulle minsann fått en stor varning från den regndagen vill jag lova. Jag ska säga dig att den gräsmattan som jag vägrar lämna nog är hela 10 meter från huset. Kan du tänka att jag dragits så i tio meter?

 
Ludde

Ludde

19 september 2013 22:36

Men, stackars stackars dig som har en så oförstående matte! Det är väl lite sent att börja med nån slags tillväxthormon så att du får längre ben? Jag har ju inget problem att hålla magen torr men nog kunde min husse skaffa ett större paraply så vi får plats båda två när det öser ned! Det kanske din matte också skulle ha... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

20 september 2013 20:39

Jag skulle nog behöva ett paraply stort som ett parasoll och tillväxthormoner som ger mig giraffben. Då kanske, kanske jag skulle gå ut i regnet ;)

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

19 september 2013 23:20

Stackars dig! Jag vet precis hur du känner det när det regnar. Det kunde varit jag på fotot, säger min Matte! Ja, varför drar de ut oss I det otäcka regnet? Torka dig ordentligt du i mattens säng ;)

Bromsklosshälsningar från
BELLA

http://Bellas dogblogg

Laika

20 september 2013 20:37

Men jag hör ju verkligen att det är synd om många fler än mig... vilka mattar och hussar vi har egentligen va.

 
Aamor

Aamor

20 september 2013 17:31

Fy så illa du blir behandlad, inte klokt att du ska behöva gå ut och kissa när det regnar så, hihi!
Hoppas du fick loss mycket grus och smuts i mattes säng, hihi!
Min syrra är likadan som du när det regnar så hon går bara ut på gräsmattan utanför sin tomt och gör allt där och mattefar har inte en chans att få med henne utan att dra henne liggandes hela rundan, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

20 september 2013 20:34

Nä, vem vill liksom vara ute i regn, usch!
Jodå, matte gnällde lite på sand i sängen och fick borsta av och sedan bestämde hon för att byta lakan helt och hållet, så där lagom sent på kvällen, hihi.

 
Frasse

Frasse

20 september 2013 19:39

Tänk att det ska vara så svårt för våra människor att förstå de få enkla basregler som vi försöker införa! Till exempel att vi bör få äta när och hur mycket eller lite vi vill, och självklart - att vi inte ska tvingas gå ut när det regnar! Hur svårt kan det vara?
Tycker att det var en bra idé att avsluta regnpromenaden med en skön avtorkning i mattes säng :-)
Men en jättefin bild blev det på dig i regnet, det måste jag ge din envisa matte! :-)
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

20 september 2013 20:33

Men verkligen Frasse :) Att äta hur mycket man vill borde ju vara en grundläggande regel, matte sätter alltid stopp för tidigt.

 
Kim

Kim

21 september 2013 20:21

Kära nån, så tufft du har det. Bit matte i benet, vet jag.
Du skulle höra min matte, när hon ser bilden på dig. Hon skrattar. Taskigt, tycker jag.

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

21 september 2013 22:03

Men verkligen, ibland är det inte lätt att vara hund inte ;)
Säger du att din matte skrattar åt mig? Men inte kan man väl skratta åt någons missöden heller?? Nu förstår jag ingenting ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards